luni, 26 iulie 2010

Despre limite

 Am observat că-mi place să-mi testez limitele. Că mă tentează partea de psihologie umană. Şi uneori forţez şi împing lucrurile la limită ca să văd cât de departe poate merge prostia, nesimţirea ş.a.m.d. Am fost uimită să văd că unii oameni nu au limită. Că ignoranţa şi mediocritatea poate ajunge departe. Ce am făcut eu? M-am distrat pe tema asta şi mi-am testat şi mai mult limitele.

 Am prostul obicei să spun "parcă văd că o să fie aşa", "parcă văd că se întamplă asta". Şi mă uimeşte faptul că lucrurile astea se şi întâmplă. Sunt 3 persoane cu care am o relaţie atât de apropiată încât o simt ca un fel de telepatie. Simt când celălalt se simte rău, dau un telefon. Valabil şi invers. Ne gândim în acelaşi timp la acelaşi lucruri. Spunem fraze întregi deodată, ca apoi să râdem. Prima persoană este mama mea. Mă simte orice ar fi. Nu mă pot preface în faţa ei. A doua persoană...nu contează cine este. Încă mă simte, mă cunoaşte, îl cunosc ca pe buzunarele mele. Nu mă pot preface, nu se poate preface. A 3a persoană este ea, prietena cea mai bună. Numai noi ştim câte crize de râs au inghiţit pereţii noştri. De râs, de plâns, de băutură. De fericire, de durere. De tristeţe. Pentru persoanele astea 3 mi-aş vinde sufletul. Sau un rinichi, la nevoie.

 Restul oamenilor, că mai sunt şi alţi oameni apropiaţi, îmi sunt dragi. Tare dragi. Doar că unii dintre ei nu au apucat încă să mă cunoască per total. Doar parţial. Dar şi pentru ei aş face orice.

 Dau din ce în ce mai des de snobi. Ignoranţi. Proşti. Oameni care se complac în situaţii de căcat. Sunt într-o situaţie jalnică şi patetică şi tot se simt deştepţi, superiori. 

 În ultimul timp viaţa a ţinut cursuri lungi cu mine. Am învăţat multe lucruri. Am realizat cine îmi e aproape şi cine nu. Am văzut că unor oameni le poate pielea numai măgării. Şi lucruri infecte. Şi i-am îndepărtat.... Am avut momente în care aş fi alergat şi pe cioburi de sticlă ca să ajung la tine. Acum sunt împăcată cu mine...


 Şi acum sunt fericită....


Love,
Miss S

7 comentarii:

Balaurita spunea...

din pacate sunt tot mai multi oameni care lasa de dorit si dai de ei la tot pasul
ma bucur ca acum esti fericita>:D<

chromaticdrama spunea...

viata ne da mereu de lucru si lectii... nu-ti impinge limitele in a suporta nimicnicia celorlalti. fa-o in sensuri bune. limitele unora sunt intradevar intinse la maxim cand e vorba de prostie... e fara sens sa vezi Tu pana unde merg Ei...

Miss Sunshine spunea...

@chromatic drama: uneori poate sa fie chiar fun. trust me:D

realbadpisy spunea...

;;) ma aflu si eu pe lista oamenilor care iti sunt dragi?

Miss Sunshine spunea...

bineinteles alinuto:*:*:*:*

Cristina spunea...

E o adevărată fericire ca un om să nu se poată întrista când vede prostie în jurul lui.Faza cu "proştii sunt fericiţi" e cât se poate de adevărată:)

Miss Sunshine spunea...

Cristina, eu nu ma enervez, eu doar rad:))

era si vorba aia..."oi fi io prost, da'cand ma uit in juru meu, prind curaj":)) cam asa si p-acilea...