sâmbătă, 20 august 2011

Prietena mea, Seherezada

O știți cu toții pe gagica care în fiecare noapte trăgeaaaa nene de povești să nu-i taie bossul gâtul, nu?Și-n fiecare seară lăsa povestea neterminată ca să poată să mai vrăjească și a doua seară?

 Ei bine, istoria se repeta.

 Sunt 2 lucruri care le urăsc cel mai mult într-o relație (amoroasă, sau orice fel de relație interumană, actually), și care merg mână-n mână: Minciuna și Înșelatul. Cei mai urâcioși dintre toți!

 Despre Minciună: Bine, e clar, toți o facem, adeseori ca să ne salvăm pielea și de cele mai multe ori lucruri inofensive, care nu ar putea răni pe nimeni. Ei bine, fu odată de mult un nene care a zis așa ”Ce nu știi, nu te pote răni”.Apăi îmi scuzați vocabularu, dar ăla a fost un cretin!Tocmai... adeseori asta ne rănește, faptul că nu știm. Și ne batem gura în fața celor despre care știm că ne-au mințit, la fel cum știu și ei bine asta, sperând că-i putem face să recunoască. Ei bine, nu o vor face.

Așa, deci. Într-o relație, NU MĂ MINȚI! Spune-mi adevărul: că n-ai chef de mine, că nu mai simți aceleași lucruri, că ceva nu-ți place, spune-mi ce ai, ce simți. Oricât de mult ar durea, nu poate durea ca o minciună pe care o aflu, până la urmă! Pentru așa cum bine știm... minciunile se află. Și tot vor durea.

 Înșelatul: Mor când văd femei care iartă asemenea gest! Nu e de iertat! Fetelor, nu e normal!Dacă te-a înșelat o dată, să-i fie rușine!Da când te înșală și a doua oară..SĂ-ȚI FIE RUȘINE!Honestly. Dac-as păți asta vreodată aș prefera să aud asta din gura lui! Voi nu? Da, știu. ”Iert pt.că-l iubesc”. Mda. Eu nu iert tocmai de-asta. Pt.că-l iubesc...

 Dar fiind ora 2 noaptea mai batem și câmpii..

miercuri, 17 august 2011

The cold war between singles and comitted

Mi se pare mie sau e un fel de război după o anumită vârstă între persoanele singure și cele căsătorite?

Lăsați-mă să mă explic. Două cucoane la ...35 de ani, să zicem. Sau peste 35. Una căsătorită, muiere de casă, la cratiță, cu ochelarii cât fundul de borcan (la figurat, dar desigur pot fi și la propriu), nu se mai îmbracă sexy de mult că oricum nu-i mai permite corpul, nu se mai aranjează că are sotz acasă și tot așa.Cealaltă classy, fashion, dar...SINGLE.

 Cucoana măritată ce va spune despre ea? Că e o curvă, că nu e bună de nimic, că n-are și ea cui spăla un chilot (asta da problemă!!!) și lucruri din astea.

 Care e problema de fapt?Eu am impresia că unele din  femeile măritate(care mai au și o problemă cu gelozia dusă la extrem-AICI) vor vedea mereu un pericol în femeile din preajma bărbatului lor care sunt SINGLE. Dar întrebarea mea e: Crezi că sotzu nu te poate înșela și el cu una la fel de..măritată?

Bineînțeles, situația e și invers: femeile frustrare că nu le-a luat nimeni se vor uita cu invidie la astelalte. 

*Postul a fost o generalizare, se referă la unele din cazuri CONCRETE.

marți, 16 august 2011

Lucrurile cu adevărat importante (I)

De azi încep o nouă serie de postari și implicit un nou tag la postări. (Cu sunete și aplauze și d-alea de mai vreți voi)...LUCRURILE CU ADEVĂRAT IMPORTANTE-N VIAȚĂ

Știu că toți vreți să vă găsiți o persoană cu care aveți ce vorbi. Și poți găsi astfel de persoane...cam pe oriunde.Știu că uneori e dificil, dar poți găsi persoane cu care să vorbești într-una. Ei bine, eu apreciez la persoana cu care pot să vorbesc...să pot să și tac. Să stăm să ne uităm unul în ochii ceiluilalt ...pe silent.

 E important pentru mine.Și l-am găsit.

WHAT SO EVER!

Whatever”mi se pare cel mai mișto cuvânt. Mă jur. Îmi place când văd oamenii de genul ”Aha, whatever”. Și chiar asta și simt. Adică chiar nu le pasă! Of course, nu când vine vorba de lucruri serioase, ci de mărunțișuri pe care noi le facem o adevărată dramă. Se detașează și guess what..they move on!Poate sunteți tentați să ziceți ”But hey, wheres the drama?”Ei bine, uite drama, nu e drama.

 Și ce fac io?Mă agit ca o cretină, pun o mie de întrebări din care am răspuns doar la una (in the best case scenarium), țin cu dinții de principiile mele, mă mai agit puțin și..hopa, 2 fire albe. De unde sunteți voi, mânca-v-aș? De unde ați răsărit? Da, I over-tend to be extremist, selfish, control freak și toate astea, doar pentru că vreau să fiu stăpână pe viața mea și să nu mă las călcată-n picioare. Și cred că pînă la un punct e firesc.

 M-am cam săturat să încerc să ajut, să încerc să fac (chiar și atunci când nu mi se cere!!!) așa că cea mai bună notetoself pe care aș putea să-mi-o zic e ”Stop acting like you know everything!”. Da, unde ați mai văzut voi tâmpite ca mine care-și oferă ajutorul fără să le fie cerut??? E ok. Zilele astea am învățat lecția: Lucrurile bune vin! Acum e nor, dar poate când va ieși soarele va fi pe tot cerul! (Zici că-s Murphy)

 Yeh. Despic firul în pat. Pardon, îl despic.Mi-am dat demisia ieri din job-ul ăsta. M-am săturat. Nu mai analizez, let them come to me!Am obosit să analizez fiecare cuvânt al fiecăruia care nu e-n stare să zică ceva concret să mă facă dracu și pe mine să înțeleg ce vrea. Prefer să par superficială..de fapt prefer să FIU superficiala decât așa. Urăsc să fiu deșteaptă (ah, ce modest a sunat, dar ...WHATEVER!). Pe bune. Urăsc faptul că pot face legături și modul în care mi se leagă toate chestiile-n cap și ajung la un fir..nașpa rău.

Cât de greu poate să fie să-ți pui palma-n fund și să zici WHATEVER?Im still cute, I am still hot și alte d-alea de ziceți iar că-s modestă.

 N-ați înțeles nimic nu? WHATEVER.Restu-i cancan.

Diferența dintre inspirație și plagiere

E clar că pleacă de la ei ca termeni în sine.  

PLAGIÁ, plagiez, vb. I. Tranz. A-și însuși, a copia total sau parțial ideile, operele etc. cuiva, prezentându-le drept creații personale; a comite un furt literar, artistic sau științific. [Pr.: -gi-a] – Din fr. plagier.

Inspiráție, inspirații s. f. 1. Tragere, inhalare de aer în piept. 2. Fig. Sfat, sugestie; avânt, entuziasm creator. 3. Fig. Insuflare, idee apărută pe neașteptate în conștiință. ♦ (Bis.) Insuflarea adevărurilor de credință, calea sau mijlocul prin care Dumnezeu, prin Duhul Sfânt își face cunoscute voia Sa și adevărurile Sale mântuitoare, indicând persoanelor alese ideile sau chiar cuvintele care trebuie spuse sau scrise pentru a fi cunoscute de oameni. [Var. inspirațiúne s. f.] – Din inspira. 


 Cu asta v-am lămurit. Deci... e clar că NIMIC nu e original. Cel puțin 2-3 persoane s-au mai gândit la același lucru la care te-ai gândit tu acum 2 secunde. 


Eu fur. Fur secvențe de filme, fur din cărți bune, fur din fashion stuff, din poezii, din fotografii, picturi, din muzică, din corpuri, din lumină, din natură, din umbre, din conversații, din filme vechi. 


Fur doar lucrurile care vorbesc despre mine. Le fur, nu mi le însușesc, nu le ofer ca pe ideile mele proprii.Nu le scriu și spun că eu le-am scris. Sunt autentică! Autenticitatea poate fi dovedită, originalitatea-n schimb...e relativă...


 Jean-Luc Godard zice așa..”Nu contează DE UNDE iei lucrurile, ci UNDE le duci...

 

luni, 15 august 2011

Viațădăcăcat.net

Există un site.Îi zice viață de căcat.net. Ș-apăi na, când te simți trist, intri acolo și vezi ce triști îs alții.

 Și ținând cont că eu am trecut de toate pasele proaste pe care le aveam și începe să-mi revină zâmbetul și implicit ironia, am zis să le dau niște sfaturi (că de aia de pe tpu.ro m-am plictisit.). No hai să vedem, dileme existențiale. Să vedeți adică, că io m-am crucit destul azi.

 Buuun. Here we go:

 PROBLEMA I: „Astept sa vina ziua mea sa vad doar cate notificari cu "La multi ani" primesc pe facebook. VDC!

 Din seria ”ce drame existențiale aveți voi, pisi”. Sper să nu primești niciuna, boule!

 PROBLEMA II: „Am o viata de tot cacatul, sufar in continuare si nu stiu de ce. Sa va spun povestea mea:
Desi ma trag dintr-o familie de afaceristi, parintii mei au avut mereu grija de mine. De mic mi-au cumparat cele mai frumoase si mai scumpe jucarii. Apoi mi-au angajat profesori de limbi straine, de pian, antrenor de tenis, inot si arte martiale. De multe ori am mers cu tata la vanatoare.
Acum cand sunt mare, am terminat facultatea, dar mi-au spus ca nu am de ce sa lucrez, ca oricum pot trai bine din dobanzi. Asa ca am inceput sa vizitez lumea, fara sa muncesc.
Insotit de cateva fete frumoase, am facut croaziera cu yachtul pe Pacific din Bahamas si pana la Copacabana si am inotat intr-o apa limpede si curata ca lacrima.
Apoi am luat avionul catre Dubai, unde am fost cazat in Burj al Arab, in camera cu o femeie fotomodel. I-am spus ca, desi sunt casatorit si am 2 copii minunati, sotia mea e deschisa la minte si ma lasa sa o fac cu oricine vreau, doar sa fiu atent sa ma protejez. Fetei i-a placut atat de mult incat nici nu mi-a mai cerut bani, i-a fost de ajuns cina romantica la care am servit numai delicatese.
Acasa cand m-am intors, sotia mi-a spus ca a decis sa ne mutam in Hawaii, si a cumparat deja o vila in Honolulu in care o sa stam cu copiii. Asa ca am hotarat sa vindem Rolls Royce-ul, sa avem din ce trai acolo cel putin pentru cateva luni, cand tata va primi banii pentru sechela de petrol. Uit sa mentionez ca am castigat 100 000$ la Las Vegas, pe care i-am cheltuit la un chef cu prietenii, facandu-le cinste tuturor, caci mereu mi-au fost dragi, aproape si m-au ajutat.
In final ma intreb: exista viata mai de cacat de atat? Il pot depasi pe Cioran la suferinta? Mai merita sa traiesti in asemenea hal?”

Pfoai, să mor dacă nu-ți ințeleg tristețea aproape metafizică. Nu, Cioran era cel mai vesel om și cu cea mai mișto viață prin cluburi și bodegi. Tu nu. Nu are niciun rost să trăiești în asemenea hal. Recomand sinuciderea!!!Claaaaar!


PROBLEMA III: „Sa fi plecat o saptamana din tara si ea sa nu-ti raspunda la telefon, sa-ti dea un mesaj in ultima zi cu "Sper ca ma poti ierta pentru ceea ce o sa fac".Sa faci 2400 de km in 2 zile cu masina, iar in momentul cand ajungi in tara sa afli ca o relatie de 2 ani si jumatate a fost distrusa din simplul motiv ca " Simt ca este mai bine asa.Esti un baiat incredibil, mi-ai schimbat viata, dar nu mai pot.Nu esti tu de vina, eu sunt. "...iar a doua zi sa o vezi cu altul de brat prin Herastrau .”

 Întrebarea mea e: Ce naiba căutai tu în Herăstrău?E vina ta băiete. Nu, glumesc. Same old shit cu ”It s not you, it s me!”Toți o pățim. Dar presupun că ai o vârstă, stop acting like you re 5.Mai bine găsește-ți și tu preocupări intelectuale.

PROBLEMA IV: „Deci o vdc) ! am o problema...dansez de 11 ani.si totusi nu am invatat nimic pana acum .prietenii imi spun pe fata ca "st cel mai pff din sala"...eu st bboy...si debea stau in maini...fac un salt pe spate dar in lateral aproape in fata dar daca ma gandesc mai bine imi e cam frica:(ma cred cateodata supermen..dar degeaba prietenii spun ka...sunt "testoasele ninja" "...sunt foarte atasat de hainele mele...si ele de mine...nu s'au mai dat jos nici noaptea de acum 4 saptamani..parca e un cosmar..dar totusi le iubesc asa jegoase cum st ele:....imi place dan spataru'...inca ceva ,este o problema daca la varsta mea de 25 de ani ma uit la fete de 13 ani?...cei din jurul meu oare ma considera pedofil?..strang bani de la cursantii mei sa imi refac dantura..sper sa imi rezolv problemele odata si odata..dar nuu stiu dc in tranvai sau la spring mmereu in jurul e loc liber cu toate ca eu ma spal zilnic

Ești super mega-tare, știi să stai în mâini, dar ai probleme cu igiena. Dar e ok, eu așa știu că hainele pot fi purtat de la 2-6 luni fără a le spăla. Fetele de 13 ani sunt cool, așa că le poți f**e liniștit, cum să fii pedofil? E ceva perfect în regulă, la 12 ani sunt bune bune!Ah, ăia din ”tranvai”sau de la spring sunt niște cretini idioți care te invidiază.

Nu, glumeam. Da, chiar ai o viață de căcat. Ești agramat, habar n-ai să legi 3 propoziții și să folosești semne precum punct sau virgula.

PROBLEMA V: „ VDC este sa vezi in fiecare zi la, 15 ani, cum mama ta iti arata portofelu gol inainte sa iesi afara, rupta de oboseala iti da economiile ei ca sa ai un ban, iar tu sa ii dai banii pe tigari si droguri

Mda. Viață de căcat o are mama ta care a crescut o curvă ordinară și drogată. Hint. Împușcă-te!


PROBLEMA VI: Vdc este sa..te sune prietena in miez de noapte.( ora 2) sa-ti spuna ca e in taxi merge la altul, si sa fi neputincios sa umbli de nebun pe strazi cu masina sa o cauti sa te rogi de ea sa-ti spuna unde e, sa te umilesti in ultimul hal...sa te opreasca politia sa iei si amenda...pentru ce...?? pentru o persoana care o iubesti enorm, si ea isi bate joc de tine in ultimul hal.un singur lucru nu inteleg, de ce dupa toate astea imi plange la telefon si in brate si ma implora sa o iert?? urasc dragostea asta. mam saturat.is distrus.

Mor când aud texte de genul ”Îl iubesc/o de-aia stau cu el/ea”. Nu, ești prost. Te-ai săturat?Zi pa. Nicio suferință nu ține la nesfârșit. Băh, copii cretini.

 PROBLEMA VII: Cel mai de cacat lucru !! toti prietenii sa se apuce de droguri .... numai am nici macar un prieten ...”

Știu că va suna bitchy, dar: If you cant beat them, join them!:))

E greu frate să ai probleme d-astea, e trist, viața-i crudă, hai să ne sinucidem toți..PAM PAM.

 ACEST TEXT ESTE UN PAMFLET ȘI TREBUIE TRATAT CA ATARE!

duminică, 14 august 2011

Plagiază-mă tâmpito!!!

Intru pe blogspot, as usual și găsesc un comment de la o oarecare Aida la unul din posturile mele. Și intru pe blogul ei și văd posturile mele, scrise cu alte cuvinte!!!

 De exemplu: cel de AICI cu pitzipoance și cocalari ea zice AICI cu alte cuvinte aceleași căcaturi. Scriam despre supremația lu iubi AICI și ea scrie AICI cu același titlu cam tot aceleași chestii.

Și acum te întreb, tâmpita dracului... ce e în capul tău? De-asta ți-ai făcut tu blog, dăștapto? Ca să furi de la alții? Ca să te dai inteligentă pe MUNCA mea? Da, proasto, eu muncesc când scriu posturile alea, deși inteligența și ironia sunt native. La tine e nativ să ce? Să scrii cu alte cuvinte aceleași chestii? Ei bine, nu ești deșteaptă deloc. Ești încă o mucoasă proastă care copiază de-am pulea, că oricum văd că nu comentează nici dracu. Și mai ai și tupeu să-mi dai commenturi pe blog, ca să ajung la blogul tău.

Ah, apropos, de ce-ți forțezi neuronul?Poți da copy/paste direct. Ah, ce-mi imaginez cum te lauzi la prieteni cât de frumos scrii tu și cât talent ai. Sper să-ți rupi gâtul într-o zi.

 Copii tâmpiți ce sunteți!!!

Cu multă dragoste,
 S