marți, 22 ianuarie 2013

Cum sa slabesti 10 kilograme intr-o saptamana sau cum sa mori mai repede

Nu stiu cum Dumnezeu am dat eu like (sau ce oi fi facut) pe Facebook la o pagina a unui ziar faimos.. Habar nu am ce fel de "jurnalisti"sunt aia, sau daca or fi, probabil lasa scrisul articolelor pe seama nepotilor lor de 3 anisori si jumatate.

Toate sunt aberante, au titluri pompoase iar articolele au...2 randuri! M-am invatat minte si nu ma mai deranjez sa dau click ca sa vad niste chestii total absurde, nefondate si asa mai departe. Din ceea ce stiu eu, un jurnalist in momentul in care scrie un articol trebuie sa aiba 3 surse care sa confirme ca acest lucru este adevarat. Un alt exemplu este bazat pe faptul ca cei de la ziarul respectiv "sarbatoreau" (poate au tras si un champagne party) ieri ca Marian Cozma ar fi implinit 30 de ani la 21 ianuarie. Din pacate insa, acesta este nascut pe...8 februarie! Si aici chiar nu trebuiau cele 3 surse, ci un simplu google "Data nasterii Marian Cozma".

Dar cireasa de pe tort a aparut abia astazi: Navigand pe Facebook, dau iarasi prin news feed de un articol de la acestia: DIETA CU OU: CUM SA SLABESTI 10 KILOGRAME INTR-O SAPTAMANA. 

M-am oripilat, dieta aceasta continea un meniu pe doua zile, luni si marti (cred ca la astia si saptamana are mai putine zile decat la noi, muritorii si ignorantii) care continea grapefruit si oua. Oua oua si iarasi oua. Deci daca nu mori, macar sa dai si tu intr-o hepatita mica, ca sa nu zici ca nu te-ai ales cu nimic. Trist nu este faptul ca multi dintre noi ne dam seama ca este aberant si nu am face asa ceva sub nicio forma, ci faptul ca multi dintre noi AR FACE-O!

Asa ca daca vrei sa mori, gasesti tot felul de diete care iti promit 34923840 de kilograme in 3492403240 secunde. NOT. Ce-o fi in capul nostru oare cand ne supunem corpul la astfel de tratamente barbare in loc sa mancam echilibrat si sa mergem la sala? Asta se invata pe propria piele, in orice caz.

Deci spuneti NU dietelor! Corpul nostru are o metoda de aparare, din acest motiv punem imediat inapoi kilogramele pe care l-am pierdut intr-o dieta. In momentul in care primeste foarte putine calorii, corpul isi face din instinctul de aparare resurse din depozitele de...grasime, pentru urmatoarele tratamente barbare pe care i le veti aplica! Sic.

luni, 21 ianuarie 2013

Schimbarea

Este ora 2.37 in Aberdeen, iar eu cred ca mi-am supra-incarcat creierul cu sociologia astazi, invatand peste 8 ore, lucru care s-a intamplat si ieri si alaltaieri si acum 2 zile si acum 3, asta fiind ultimul examen si totodata cel mai inaccesibil.

Sunt un mare fan al schimbarii. Ideea postului a venit in clipa in care mi-am schimbat fundalul si tema blogului, sperand ca ma atrage la a reveni la obiceiul scrisului, obicei de altfel foarte bun, care s-a dezvoltat, -zic eu-,  in urma lecturilor multe pe care le-am facut de-a lungul anilor. Mi-e dor sa scriu. Nu o mai fac, habar nu am de ce, doar daca trag de mine. Idei de scris, paragrafe lungi cu epitete multe si cu zane frumoase imi vin zilnic in cap, insa refuz a le materializa, nu stiu de ce.

Toti apelam la schimbari pentru a nu intra intr-o rutina demoralizanta care ne-ar face sa ne pierdem orice chef de viata sau dorinta de a experimenta lucruri noi si interesante. Sigur, toti avem nevoie de o oarecare rutina care ne ofera comfort(un acoperis deasupa capului stabil, un job stabil, o relatie stabila, prietenii infloritoare, etc). Ne tundem pentru ca avem impresia ca asa totul va deveni mai nou, ne schimbam jobul in speranta ca la urmatorul va fi in regula, renuntam la relatii sperand ca in urmatoarele vom fi apreciati mai mult si ca dragostea va fi servita ca aperitiv, fel principal si desert. Plecam in tari straine ca sa ne facem vieti noi si apoi ne este dor de cele vechi.

Imi este dor de casa, trebuie sa recunosc. Ce inseamna "acasa?" "Acasa" inseamna atunci cand cu 3 zile inainte de ziua de a pleca incep sa adun lucrusoare in valiza mea mare visinie in care incap teoretic 23 de kilograme, dar eu am reusit sa indes 29 (nu ma intrebati cum, nici acum nu stiu!). Pun haine, cadouase, incaltaminte, produse cosmetice si cele cateva rochite/bluzite noi cu care ma rasfat mereu inainte de a pleca acasa. Acasa inseamna mancarea mamei si sfaturile tatei, acasa inseamna distractie, acasa inseamna patul meu moale in care imi permit sa ma trezesc la 12 la pranz dupa ce am ajuns la 8 dimineata acasa, barfele cu prietena mea cea mai buna, intalnirile cu toti prietenii, oraselul mic si linistit si parcul curat. Acasa inseamna limba romana si vesnicele drumuri la Brasov, Bucuresti, Braila. Acasa inseamna...unde iti este sufletul!

Dar pana una alta, suntem tineri, suntem frumosi, destepti si fiecare zburam din cuib. Asa ca sa va priasca schimbarea, astea sunt experiente care vor fi notabile si remarcabile in ziua in care vom trage linia, undeva la sfarsitul vietii spunand ca suntem...FERICITI!

PS: Inca ma obisnuiesc cu ideea  ca in jumatate de an ma pregatesc sa locuiesc intr-un alt oras european, si apoi altul si altul...Cine stie, se spune ca in final toate drumurile duc acasa!:)

duminică, 20 ianuarie 2013

Ce mai googleste lumea

Antescriptum scurt-scurtut: Imediat se termina si sesiunea asta, ma aflu la 3 zile distanta de cel mai greu examen, dar speram, speram. Am planuit o super-excursie pentru finele lunii februarie si totul merge conform planului pentru anul 2013. In rest...experimentez culinar, invat, zambesc, beau cate-un energizant, merg la sala, ma plimb, socializez.

Acum ca tot n-am mai facut de mult o postare cu ce mai googleste lumea m-am gandit sa sa va amuz nitel sa vedeti ce 1st world problems are romanu'pe criza asta.

Cate bluze imi iau de 30 de ron- aaa...mmm...niciuna?!
Poze cu varsat de vant (vreo 16 cautari)- Nu va suparati, sunteti sadici? Si plus de asta, vad ca internetul chiar inlocuieste doctorul, asa cum spunea si Ralucuta acum cateva zile!
Ce ma fac ma parasit-A pai eu stii ce zic? Sa te reinventezi olecuta, asa...O carticica de gramatica, articole pe tema cand si unde punem cratima, articole pe tema "cand se pune semnul intrebarii?", poate nitica gastronomie, mai vezi si tu un film de Almodovar, Polanksi, Fellini...d-astea, asa, de fete!
Cum stii k te iubeste- Nu stii. La fel cum nu stii nici gramatica, probabil....
Unde te masori in talie- Hai ca asta m-a dat pe spate. A...in talie?
Vand pui- Merci de oferta, am si eu
Sunt razbunatoare cema fac- Vad ca "ce ma fac"deveni un lait-motiv printre fetisoarele astea. Ce te faci...te trimit si pe tine la gramatica acusi
Ce poti face cu o crema?- Sa ti-o intinzi in par!
Colanti de piele- URAT, URAT, din seria "colantii nu e pantaloni"
Poze cu mama- Mama...cui?
Jocuri cu pupat si dezbracat fete goale- Pai la ce la mai dezbraci daca-s deja goale? A...le dezbraci de inhibitii am inteles!
Cea mai tare replica s t desparti de cineva- It's not you, it's me!!!

Revin, ca se intampla d-astea zilnic!