joi, 21 februarie 2013

Despre succes

Nu, n-o sa va scriu 10 pasi care sa va faca sa ajungeti la succes maxim. Nu exista 10 pasi, sunt vrajeli pentru fraieri care cumpara carti gen "un ghid despre succes". Mmmm, tocmai mi-a dat prin cap ca de fapt as putea scrie o carte de genu'asta si apoi inca una numita "Cum sa te imbogatesti cand altii sunt fraieri". De ce nu cred in chestia asta?! Pentru ca "succesul"e relativ. Daca pentru mine a avea succes inseamna sa am o familie WOW (e doar un exemplu), pentru x-ulica a avea succes inseamna sa fie plin de bani. Deci ponturile ar fi useless, de ambele parti.

Si cu toate astea: daca m-ar intreba cineva care sunt cele 3 cai catre succes (chiar m-a intrebat cineva, pentru un proiect universitar) as spune-o scurt:

1. Sa te doara-n dos de ceea ce cred altii. O, da, asta e pe primul loc. Stiu multi oameni care si-au ratat cariera, visele, stilul vestimentar (cum sa porti roz si verde deodata?!!?), talentul pentru machiaj (ce-s mazgalelile alea?!?!), sau...viata din cauza faptului ca au stat si s-au plafonat in cuvintele altora. Eh: cei care nu aud muzica ii considera nebuni pe cei care danseaza. Stiti voi, cainii latra, ursul trece. Asa sa fiti si voi.

2. Sa stii ca poti. Daca tu nu stii ca poti cine vrei sa stie? Papa Pius? Si tot legat de punctul 1: Niciodata sa nu lasi pe cineva sa-ti spuna ca nu poti. 

3. Sa stii ce vrei si sa faci. "If you want something go get it." Si cel mai important e fara scuze. Nu de "maine", ci de AZI.

PS: Deja am indeplinit 2 dintre rezolutiile 2013: Am trecut de a 3a sesiune fara restante si mi-am programat operatia despre care vorbeam. Haaaa, I'm a badass.