miercuri, 15 august 2012

Astazi o aventuriera, intotdeauna o aventuriera...?

Astazi va aduc un suflu nou, de la iubita mea Sunshine, pe care o gasiti AICI. Colaborarea noastra incepe acum si imi doresc din suflet sa tina...o mie de anisori! Va las cu postul savuros pregatit de ea despre...aventuriere. Pe blogul acesteia veti gasi un post de-al meu despre violenta domestica. Enjoy!

"Azi o aventurieră, mâine casnică

Naivitatea bărbaților și femeilor mi-a atras atenția încă demult. Dar nu e naivitatea tinereții ci este o naivitate a persoanelor mature. Deseori mă contrazic pe această temă însă pot să vă spun fermă că dintr-o aventurieră nu va deveni casnică de pe o zi pe alta.

Descrierea aventurierei:
- Tabieturi bine definite necesită timp pentru înlocuirea lor. Dacă până acuma aceste tabieturi îi ocupau toată dupămasa și weekendul acum astea se schimbă pe treburile casnice și achizițiile aferente. La care ele renunță greu.
- Aventurile variate din fiecare zi nu se pot opri printr-un simplu buton de stop și ea va încerca mereu să găsească momentul oportun pentru a le face din nou
- Aventurierele greu se complac într-o relație în care jobul și treburile casnice îi ocupă 90% din timp
- De azi pe mâine n-au cum să învețe tainele bucătăriei
- Șosetele și chiloții vor reprezenta mai mult decât o joacă în dormitor și asta le va degusta
- Aventurierele se respectă pe sine, așa încât respectul pentru altcineva le va trage în jos ego-ul
- Cele care se regăsesc în personaje de timp party girl, nu se vor trezi niciodată dimineața pentru a face micul dejun bărbatului
- Nu vor renunța niciodată la shoppingul hainelor și fardurilor inutile și multe în favoarea unui aspirator nou

Ideologiile bărbaților naivi:
- Au impresia că femeia frumoasă cu Cosmopolitanul din club pe mâine devine femeie de prezentat mamei
- Au impresia că femeile care mănâncă mereu pe unde apucă, se vor pune în fața cratiței de dragul lor
- Au impresia că din salata minunată pe care o spală (gătesc), mâine vor face un lasagna cu ragu
- Au impresia că de mâine scapă de hainele murdare și de cămășile care stau necălcate cu zilele
- Au impresia că femeia va sta mereu acasă dorind doar compania lui când cu ceva timp în urmă săptămânal se întâlnea cu diferite persoane

Poate pentru început se străduiesc și îți dau impresia că încearcă și fac totul, însă lucrurile se schimbă și ajung să se plictisească repede. Iar problemele ce țin de viața precedentă revin mereu ca niște reproșuri, deoarece tot ceea ce ea nu poate face va fi din cauza actualului.

E cazul să vă depășiți naivitatea și dacă o luați încet, mult mai încet și cu răbdare poate, poate va deveni și ea casnica pe care v-o doriți. De pe o zi pe alta e imposibil. Voi ce părere aveți?"

marți, 14 august 2012

Ne plangem?

De cand ma stiu eu, oamenii imi spun "Nu plange, fii barbatA", "Nu plage, esti slaba", "Nu plange, numai prostii fac asa ceva". A TE plange este derivat din a "plange". Englezul ii spune "to complain", "pour se plaindre"ii spune francezul si v-as mai putea spune in alte limbi, oricate ati vrea voi, dar toti plangem in aceeasi limba, pe toti ne doare sufletul in aceeasi limba si toti ne cautam acelasi rost in aceasta viata trecatoare in aceeasi limba.

Dar poate intr-o zi de vineri, 24 aprilie ai chef sa te pui pe bordura jos si sa plangi, nu sa cauti solutii, nu sa te gandesti la ele. Dar poate intr-o zi de marti, 19 septembrie nu vrei sa te gandesti cum sa faci sa fie bine, ci sa te gandesti doar NU E BINE si atit. Atit, ca altceva nu ai ce spune. 

Mi-ar placea sa inteleaga toti oamenii, dar mai cu seama eu ca nu trebuie sa fii toata ziua un zambet si-o veselie si daca ai o perioada mai proasta nu inseamna ca ai o viata PROASTA. Mi-ar placea sa inteleaga toti oamenii ca a fi un om fericit nu inseamna sa te trezesti la ora 08.00 cu un zambet larg pe fata si soarele sa bata, pasarelele sa cante, sa iti vina servitoarea cu cafeaua la nas, sa fii intrebat de unde mai vrei sa te imbraci astazi? Gucci, Luis Vuitton? Prada? Viata inseamna sa fii fericit pentru orice rahat. Da, nu imi cer scuze pentru expresie. Sa fii fericit ca TRAIESTI, esti sanatos si poti face ORICE, pentru ca lumea poate fi a ta si singurul lucru care iti sta in cale esti TU. 

Chiar nu are nicio importanta ce cred ceilalti, doar o mana de oameni care iti sunt aproape chiar si cand o dai in bara in cel mai urat mod posibil. Restul...? Balast. Va zic eu cu mana pe inima. Sa fii fericit nu inseamna sa te placa toata lumea. Cine nu te place, este liber sa isi schimbe traseul din drumul tau, la fel cum si tu esti liber sa faci acelasi lucru.

Si cel mai important e sa ai incredere. Nu, nu valoreaza doi bani daca nu plangi si iti reprimi sentimentele. Vrei sa plangi? Plangi. Dar astazi. Nu, nu si maine si in niciun caz nu si poimaine. 

Un alt lucru la fel de important este cum iti antrenezi asteptarile. In Grey's anatomy unul dintre personaje spune: "You can bitch around and complain, or you can adjust your expectations"Mult timp am crezut ca trebuie sa primesc de la oameni fara a cere. Ei bine, acest lucru este aproape imposibil, nu poti pretinde sa primesti fara sa ceri! Nimeni nu are de unde sa stie ABSOLUT tot ce vrea sufletelul tau. Desigur, de asemenea am considerat ca afectiunea pe care trebuie sa o cer ca sa o primesc este echivalenta cu zero dupa ce am primit-o la cerere. Afectiunea trebuie sa fie un val care surprinde, care se lasa cu fluturi in stomac, care te asteapta pe TINE...

ps- Azi am hotarat ca daca nu am nimic frumos de spus, nu voi spune si daca nu am nimic care imi foloseste de ascultat, nu ascult. Atat.

luni, 13 august 2012

Avantajele unei diete vara

Eu v-am mai povestit despre diete, nu va dau link ca astazi sunt nesimtita, dar aveti o casuta de cautare pe care puteti s-o folositi cu a mai mare incredere de care dati dovada! Pentru maine va promit un post savuros care sa va faca sa va lingeti degetele de ciuda! Ha!

Astazi vorbesc despre diete, c-asa vreau eu. Deci: de ce sa tii dieta vara si nu in celelalte 3 anotimpuri? (Eh, poate-am salvat pe cineva care credea ca-s 5, da`s 4 ma jur)

Pai ca:

  • Ai fructe, legume si alte rahaturi care nu ingrasa, da` nici nu mori dupa ele.
  • Daca iesi 2 ore in caldura asta mizeraibla ai slabit 200 de g
  • Poti s-alergi dimineata pe racoare si sa nu intri cu tenesii tai jmecheri in zapada
  • Seara mai iesi cu o rola, mai joci un tenis, joci un baschet
  • Iesi la innot
Eh...va zisai io ca iarna nu-i ca vara?!?!



duminică, 12 august 2012

Oamenii ca voi ma fac sa zambesc

Nu primesc doar e-mailuri de la domnisoara F, B, C hrrr mar:)))) asa ca m-am hotarat sa va arat ca exista si oameni draguti. Astazi am primit un mesaj incredibil de la Oana Pop (Ei vedeti, oamenii isi mai si asuma ce zic!). Zice asa:

"Draga mea Cristina,

Imi faci fiecare zi mai buna si ma regasesc de fiecare data in ceea ce spui. Te citesc din vara anului 2010 si nu ma mai pot opri, e ca un drog, speram ca glumesti de fiecare data cand ai spus ca inchizi blogul si ma bucur fffffffffff mult ca nu ai facut-o

Pt mine nu conteaza de ce scrii, pt cine scrii, ci SA SCRII. Nu conteaza daca numele blogului tau este Miss Sunshine, Cristina Cioba, Jurnal de raza de soare, sau cum o fi. Conteaza SA SCRII...

Si iti multumesc ca scrii ptr sufletul meu...

Oana Pop"

Oana draga, iti multumesc din tot sufletul, si promit sa scriu in continuare nu doar pentru mine si sufletul meu ci si pentru tine si al tau suflet:)