sâmbătă, 25 decembrie 2010

Merry Xmas

          Eu n-o să vă urez cum se face pe la noi adică sărbători fericite, împlinirea tuturor dorinţelor, bla bla.
 Eu vă urez să aveţi putere să le faceţi faţă atunci când se vor împlini. Vă urez linişte şi găsirea bucurii în lucrurile mici. Şi vă doresc puterea să puteţi schimba tot ce nu aţi putut până acum şi să luptaţi pentru ce vă aparţine şi de asemeni să treceţi peste dezamăgiri (chiar dacă vor fi, trebuiesc primite şi ele cu zâmbetul pe buze, pentru că e vorba de atitudine, problemele vin oricum)
 Nu în ultimul rând, să aveţi sănătate că de aici pleacă tot (inclusiv banii ăia, asta aşa că ni se tot urează să fim plini de bani). Dar să nu uităm că atunci când copacii se vor ofili, râurile vor seca, pădurile se vor usca, atunci nu vom putea mânca bani!

Acum e târziu şi mă simt cam ciudat (probabil pentru că am colindat 8-9 ore cu ai mei colegi, a fost foarte amuzant), dar evit să cred că anul trecut de Crăciun a fost special. Vreau să cred că fiecare an e special şi mai vreau să cred că nu-s aşa tâmpită să fiu nostalgică. Greşesc uneori, pentru că sunt om şi m-am săturat să fug după perfecţiune...

Vă mai doresc să fiţi mai buni şi să zâmbiţi permanent, lucruri pe care vi le doresc şi pentru cei dragi!
 Crăciun fericit, dragii mei!

joi, 23 decembrie 2010

Rezumat si contor

Un lucru care mi-ar prii zilele astea ar fi să-mi fac ordine în gânduri. Să ştiu ce trebuie să păstrez, ce trebuie să arunc. În camera mi-am făcut curat, în suflet încă nu. Va trebui touşi să arunc şi de pe acolo nişte lucruri care nu-şi mai găsesc locul printre altele noi. 

Va trebui să-mi demonstrez încă odată că auto-controlul e totuşi o calitate de-a mea. Şi nu doar asta. Ar trebui să o şi pun în aplicare ca să pot să nu mă mai las prinsă de fel şi fel de amintiri şi prostii care nu merită niciun colţ de suflet, iar până acum au primit prea mult suflet. 

M-am decis ca de acum înainte să nu mai ofer fără să primesc. Poate sună egoist, dar mă gândesc că egoismul asta va fi în favoarea mea. Vreau să fac o mie de schimbări la mine şi nu vreau să rămân goală şi incapabilă de orice sentiment din cauza datului aiurea. Când tot dai şi dai şi dai, ajungi să fii gol. Să nu mai ai nimic de oferit. Aşa că zic pas. 

 Nu ştiu să răspund la întrebarea "Eşti fericită?", pentru că mi-e frică să mă întreb dacă sunt. Oricum, se spune că în clipa în care începi să te întrebi dacă eşti fericit, nu vei mai fi. Eu nu vreau să mă întreb. Vreau doar să trăiesc clipa în virtutea ei, şi nu pentru amintire. Vreau să termin de citit cele 3 cărţi pe care mi-am propus că le voi termina până la finele anului 2010, pentru că lista de aproximativ 50 de cărţi pentru 2011 mă aşteaptă. Vreau să fiu un om mai organizat... 

 Să vă arat cam ce-mi propuneam eu la finele anului 2010 şi cam ce am realizat din lista aia...
 Primul obiectiv suna aşa- Primul pe lista ar fi relatia cu el.E o relatie care dupa 9 luni, inca nu ma plictiseste, inca nu e obisnuinta, rutina cum ar putea spune altii.E o relatie pe care vreau sa o pastrez vie, vreau sa nu existe nici macar certurile minore, si sa ne iubim la fel de mult, poate chiar mai mult.
Ce zic eu acum: Ete ne-am iubit o lae. Sau două, în funcţie de perioadă. A fost un rahat cu perje şi am ieşit ciopârţită dintr-o relaţie în care n-am primit mai nimic. Deci nu-mi pare rău
Al doilea zice aşa: Al doilea pe lista ar fi sa merg in continuare cu teatrul, sa pun tot sufletul si toate sentimentele acolo, in ceea ce fac si imi place.Vreau sa imi dezvolt personajele, sa le dau o noua fateta, mai incarcata, mai ampla, mai reala, mai cu suflet.Sa ma concentrez si sa fiu mereu acolo, cu energia 100%, sa dau tot din mine.Vreau sa incep pregatirea ptr IATC (facultatea de teatru.)
Ce zic eu acum: Asta da! Asta am făcut-o, cu toate că am avut momente în care îmi venea să urlu şi să zic STOP. Dar merge 

Al 3lea ar fi: Al treilea pe lista ar fi relatia cu oamenii dragi.Vreau sa fiu mai calda, mai iubitoare, sa imi arat mai des sentimentele, si sa evit sa ii ranesc sau sa ii jignesc.Sa mai las din orgoliu si alte lucruri prostesti, si sa invat sa las de la mine.
Ce zic eu acum: Da, am lăsat de la mine, da am iubit (şi până prin mai n-am fost iubită), da mi-am arătat sentimentele şi uneori am luat-o-n freză dar c est la vie. Am rănit şi am jignit, uneori n-am lăsat din orgoliu, dar a meritat.

Al 4lea zice aşa:Al patrulea pe lista ar fi relatia cu oamenii din jur, oameni pe care chiar daca'i placi sau nu, orice ai face, tot in jurul tau sunt.N'ai ce sa le faci.Unii trebuiesc ignorati, altii trebuiesc respectati, si cam atat.Nu prea vreau sa'mi bat eu capul cu chestii de genul.Ah, da.Note to self: sa fiu mai calma, si sa nu mai fiu rea gratuit.
 Ce zic eu acum: Da, şi în anul ăsta mi-am bătut capu cu fel şi fel de indivizi care nu merită doi bani. Promit că it wont happen again. Ia-uite totuşi cum făceam io pe buna samariteană. De apreciat!

 Al 5lea (iar făceam pe buna samariteană): Al cincilea pe lista ar fi sa nu ma mai enervez de fiecare data cand nu imi convine ceva, si sa analizez situatia cu sange rece.Am foarte repede tendinta sa ma enervez pe orice idiot care spune ceva deplasat, si in secunda 2 sa am impresia ca o sa il si pocnesc.
Ce zic eu: Actually chiar nu prea mă mai enervez, eu tai şi spintec din vorbe. Deci pot să zic că am împlinit-o?

Al saselea pe lista ar fi scoala.Orice ar fi, scoala trebuie sa fie pe un loc destul de ridicat, si sa incerc sa'mi pastrez notele cat de sus se poate.Note to self: Sa nu ma mai enervez pe orice idiot care are facultate, si are impresia ca e profesor.
Ce zic io acuş: Da, asta aşa a fost. Dovadă că acum, în a 12a, până la momentul actual, media pe primul semestru e 9,45

Al saptelea pe lista ar fi ca inainte sa implinesc 18 ani, cu 3 luni inainte, sa ma apuc frumos de scoala de soferi
Ce zic io acum: Nu prea s-a întâmplat asta, dar din fericire am ca scuza şcoala plus Cambridge-ul care mi-au mâncat zilele.

 Şi ultimele chestii: Al optelea pe lista ar fi sa am grija de mine.Sa ma las de fumat, la un moment dat, demachiatul in fiecare seara sa ramana regula si alte obiceiuri din seria "cosmeticale" sa ramana ritualuri.
Al noulea pe lista ar fi sa mai vad cel putin o tara straina in vara asta, si sa ma plimb cat pot de mult.
Al zecelea pe lista ar fi sa zambesc cat pot de des, sa dorm bine, sa nu mai mananc tampenii si sa fiu calma.
Al unsprezecelea pe lista ar fi sa privesc si sa stiu clar care sunt obiectivele MELE si sa fac TOT ce imi propun fara sa mai las pe "una din zilele astea"....

De fumat nu m-am lăsat, o ţară străina n-am mai văzut vara asta (însă am trăit cea mai tare vară posibilă), de zâmbit am zâmbit, tâmpenii am mâncat, de dormit am dormit, şi ştiu care mi-s obiectivele... 



Se poate spune că am dat-o în bară niţel cu obiectivele. Dar să vedem totuşi ce-am făcut şi io bun anu ăsta.
Ianuarie- superbă luna, trăiam, iubeam, eram fericită.
Februarie- în relaţia de atunci lucrurile începeau să se strice, deci nu pot să zic că era ok
Martie- n-am primit mărţişor de la cine trebuia
Aprilie- făcusem 1 an cu el, şi cât de curând s-a dus dracu
Mai- auto-control, auto-control, auto-control, mă despărţisem de el şi începusem să-mi testez limitele
Iunie- liniştea se aşternea încet, încetişor...
Iulie- Târgu Mureş, distracţie, soare, viaţă, dans
August-Festival teatru Alexandria, zâmbete, oameni noi, workshop-uri, lucruri realizate şi schimbate la propria persoană, auto-control
Septembrie- Seminar Sinaia- împotriva discriminării- oameni noi, săptămână nedormită, prietenii legate, bestial!!!
Octombrie-Începusem să mă pregătesc serios de tot pentru Cambridge, lucrurile mergeau incet dar sigur
Noiembrie- Un gest făcut pentru o persoană pe care încă o iubeam, neapreciat
Decembrie-Încă nu e gata..dar am dat Cambridge-ul cu brio, am iubit, am dansat, m-am distrat

Anului ăsta îi pot spune anul extremelor. Ca asta a fost. Ba am plâns, ba am râs... Voi reveni cu lista mea proprie de obiective pentru anul 2011, pe 31 decembrie...

 PS- A citit cineva postul ăsta kilometric??

miercuri, 22 decembrie 2010

"Si apoi ii multumesti lui Dumnezeu ca s-a intamplat asa"

Uneori mă gândesc că n-am ştiut să-ţi aduc fericirea necesară unui om pentru a iubi pe cineva (eeeeei, aici nu e vorba de tine, ci despre eventuala mea incapacitate de a face pe cineva fericit)

 Şi cât aş vrea uneori să mă mai mângâi un pic, pic, pic, pic, pic prin păr...

Iar pe partea cealaltă, Doamne Dumnezeule, cât mă bucur că l-ai scos din viaţa mea...

marți, 21 decembrie 2010

Intrebari scurte de tot

Am si io intrebari. 4, da scurte: 
  1. Cum ati dat de blogul meu?
  2. De ce-l cititi?
  3. Ce va place cel mai mult la el?
  4.Dati-mi un motiv pentru care n-ar trebui sa-l sterg.
 
 Sper si cred ca va veti rupe 1 minutel sa-mi raspundeti. Multumesc anticipat!

De ce sa te agiti?

De ce naiba sa fortezi lucrurile, sa le grabesti, sa le/te agiti cand poti astepta cumintica sa se intample? Pentru ca oricum se vor intampla... De ce sa te obosesti sa le dai un alt curs?

 Asa ca hai liniste, curgi prin venele mele...

 PS-scuzati lipsa diactricelor, dar tocmai mi-am reformatat laptopul si inca nu am toate setarile in regula.

luni, 20 decembrie 2010

Iarna asta se poarta romanele de dragoste, rosul si zambetele...

Sâmbătă mi-am ţinut majoratul (cu toate că ziua mea e pe 28 ). Am realizat că am prieteni pe care pot să-i sun la orice oră din zi şi din noapte şi ei mă vor ajuta. A fost o atmosferă demnă de invidiat şi plină de zâmbete...

 În altă ordine de idei, mă surprinde până şi pe mine cum am crescut şi ce mândră sunt de mine. Iar zilele astea sunt fericită, m-am detaşat definitiv de trecut şi de lucrurile care mă trăgeau înapoi. Nu aveam de gând să fac nimic de Revelion, dar până la urmă am zis "Hey, ce naiba? Eu aia party animal caredanseazăpetoateboxele stau acasă?", ca într-un final să decid că merg la distracţie. 

Nu am reuşit toate lucrurile pe care mi le-am propus la finalul lui 2009, dar am realizat multe altele pe care nici măcar nu mi le propusesem...


 Îmi place să ies seara afară, cu toate că e frig (căciula, fular, şosete groase, mănuşi), să mă plimb şi să trag în piept frigul înţepător... La pol opus îmi plac şi serile cu prietenii, Desperate Housewives, ceai cald şi linişte...


Pentru că am învăţat bine de tot, că pentru nimeni şi nimic nu trebuie şi NU MERITĂ să te sufoci în tine... Toate lucrurile se întâmplă cu un scop. 
Nu trebuie să-ţi umpli golurile cu lucruri artificiale doar ca să fie umplute. Lasă-le goale şi aşteapta să fie pline de cuvinte... Chiar dacă stomacul ţi se mai goleşte din când în când...
Sunt recunoscătoare pentru liniştea care o trăiesc, pentru prietenii pe care-i am, pentru părinţii care mă susţin şi pentru tot ce trăiesc...

Sper că şi voi sunteţi la fel de liniştiţi şi fericiţi.. ce faceţi de sărbători?

 PS- O să pun pozele de la majorat atunci când scriu postul de ziua mea...