luni, 19 septembrie 2011

Aberdeen. City of Hello, I m sorry

Am ajuns. O sa iau pe trepte asa, sa explic cam prin ce trec.

 Drumul

A trebuit sa merg Bucuresti-Londra (Heathrow), Londra-Aberdeen. Primul drum a fost..lung. In avion e un ecran pe care se afiseaza viteza vantului, temperatura aerului, distanta care mai e si asa mai departe, ma rog. Am ajuns pe Heathrow (complicat aeroport, Dumnezeule mare!) si zborul spre Aberdeen a avut intarziere de 25 de minute (pe care-a recuperat-o in zbor).

 Ajunsul in Aberdeen

 Eu, mama, cele 3 trollere mari si bagajele noastre de mana, am iesit cu chiu cu vai din aeroport si...english weather was there. Ploua ca dracu de tare si trebuia sa stam LA COADA pentru taxi. Super mega benga mi-am zis in gandul meu. Ce mai? Am prins si taxi si am ajuns la hotel.

 Ziua cazarii (sambata)


English breakfast, 15 lire. Minunat, mi-am zis din nou. Bine, fie, na 15 lire, da-te-n basca mea. Am ajuns cu chiu cu vai cu un taxi la campus. Am reusit sa ma cazez, am despachetat ce-am despachetat, cica hai sa plecam si noi la cumparaturi, ca romanu. Mai un castron, mai o perna, mai o lenjerie de pat, d-astea, stiti voi, nu detaliez, ca n-are rost.

Duminica

Am facut muuuulte cumparaturi,  am stat in sfarsit mai mult timp cu romanca mea (:*). In fine, ideea e ca-mi vine mie ideea sa fac curat putin in camera. Cobor 3 etaje (stau la etajul 3, camera T), ma duc sa cer cheie pentru camera unde sunt aspiratoarele. Primesc o cheie, nu era cea buna. Ma intorc inapoi, vine ala cu mine, imi deschide usa. Iau aspiratorul, ma duc cu el in camera, punga lui era MURDARA si cu...gandacei. Great. L-am carat inapoi 3 etaje pe scari, m-am dus la tip afara si l-am avertizat ca avem prieteni cu multe picioare.

Nu m-am enervat asa rau. Inca. Se putea totusi si mai rau. Si s-a putut.

 Am iesit din camera, ferm convinsa ca nu se poate mai rau de atat. S-a putut. Mi-am dat seama ca ...cheia e-n camera, iar usa se blocheaza automat. Great. I just managed to lock myself OUTSIDE of the door. M-am dus inapoi la nene si i-am zis isprava. Nu si-a dat ochii peste cap, desi m-asteptam s-o faca (am trait 19 ani in Romania).A venit cu cheie si mi-a deschis.

 Apoi, ce-mi vine mie si noii mele prietene: sa mergem la plaja. Nu era decit 8 seara (decit!). Bun. Zis si facut. Am iesit din campus, nici nu era intuneric bezna, si ne-am urcat in buzul 1. Trebuia sa coboram la o statie numita..ceva cu castle, whatver. Si mergem noi 10, 15, 20, 25 de minute si intrebam soferul. RATASEM STATIA!!! Am mers TOT drumul inapoi tot in autobuz, si am coborit la statia la care trebuie. Am mers ca fraierele pe jos de ni s-a acrit, si nu ne-am mai dus pe plaja, ca era intuneric rau. Am mancat la Burger King, din seria macar atat. Bun. Apoi trebuia sa luam tot busul 1 ca sa ne intoarcem in campus. Mergem, ne uitam pe orarul busurilor, in jumatate de ora aveam. Bun. Partea proasta era ca faceam literalmente pe mine. Vedem un casino, intram in el, "Hello, sorry, may we use your bathroom?"Rahat, trebuia sa ne inregistram. Ne-au cerut buletine, ne-au facut poza, si ne-au facut CARD DE MEMBRU. Just to pee. Great. Ne-am urcat apoi in bus, si practic am facut cu el un ocol si ne-a dus...de unde am plecat.

 Ne-am plans la sofer, ca trebuie sa ajungem la campus (Hillhead halls) si a zis ca ne lasa cat de aproape poate. Si ne-a lasat. La 20 de minute de mers pe jos. N-ar fi fost asa trist daca nu ne era frica ca ne hackuie careva sau daca n-am fi trecut pe langa un CIMITIR cu usile LARG deschise.

 Ma rog, we finally got back to the campus si am petrecut cu un tip din Danemarca, unul din Franta, si doi romani de-ai nostri. It was a great night finally.

 Azi

Fiecare elev are un adviser, un profesor cu care trebuie sa se intalneasca maine. So, am cautat cladirea (Macrobert:-??) prin toottt campusul, si am gasit-o.Cu hartile-n mana, of course. Apoi, ne vine IAR ideea foaarte stralucita sa mergem pe plaja. Si ne-au ghidat niste cretini de-am trecut IN TOCURI pe un teren de fotbal, pe unul de golf si finally am ajuns pe plaja. Prima reactie a fost SOC. E..Dumnezeule, minunat... E socant de frumos. Marea Nordului....

 Bine, bine, si acu unde gasim bus sa ne intoarcem?Am intrebat 2 batranei, iar ei s-au oferit sa ne duca cu masina:D Si ne-au dus...

 So...our light motiv: TOTO, WE RE NOT IN KANSAS ANYMORE!

Cum e acasa? Mi-e dor de tara.......Spre surprinderea mea, am plans doar o data pana acum. So...I rule, right?

 Si acum cateva poze..promit sa pun si cu marea!