vineri, 24 februarie 2012

Veniti din tari civilizate, da'tot tarance proaste sunteti

Asta se intampla cand stai la camin. Ori ajungi la un consens, ori te certi ca chiorii.

E, si cica romanii-s aiurea. Sus in sus si-n jos. Nesimtiti, hoti, nespalati si alte apelative care mai mai ca te fac sa nu-ti vina a zice ca esti din Romania, iar cand o faci sa-ti vina sa intri in pamant ca se uita aia la tine de parca ai fi raios sau ai avea un corn cu ciocolata in frunte.

Austria, Germania, tari civilizate ce dracu. Jos palaria. Nemtii si austriecii- oameni dom'le, curati, civilizati, muncitori, punctuali. Oameni, nene, ce naiba?!

Ete nu-i asa. Va zic asta din proprie experienta cand ii vad cum se poarta-n societate, cum ragaie ca niste porci ciudati, cum se baga-n fata la cozi, cum injura ca birjarii, cum mananca ca purceii de la mamaia de la tara (n-are, dar altii au)

Am in apartament 2 colege (pe langa min si o alta romanca). Simpatice rau fetele, una Austria, alta Germania. Ce stiu ele sa faca (zici ca incerc sa vand gadget-uri-da'daca vreti, io vi le vand pe fete, vi le dau si gratis): Sa lase par in dus (asta e preferata lor), sa lase teancuri de vase nespalate, sa lase usa NEINCUIATA noaptea ca ele se incuie in camera ca paranoicele (da'poate eu n-am chef sa ma baricadez cand se poate incuia usa principala), sa verse nectar de portocale pe podeaua din bucatarie si sa ne lipim cu toatele, ca magnetii.

Si acum tineti-va bine, asta e punctul tare: Sa URCE PE DULAP TOATE conservele si sticlele de bautura. Stati asa, nu va faceti cruce inca. Pe langa sticle si conserve de bautura pun si BORCANE. Ete, ce-i drept, spalate. Pai ma nesimtitelor, in loc sa le puneti dom'le la gunoi (care vorba aia, nu trebuie sa te urci pe scaun s-ajungi la el), va urcati si le puneti sus?

Intr-o zi, zic sa fiu fata gigea. Ca intotdeauna de altfel. Am adunat frumos toata mizeria, am dus gunoiul, am strans prin bucatarie, spalat vasele, sters aragaz/cuptor cu microunde, maturat/spalat pe jos, tot tacamul. Si am adunat si sticle/borcane/conserve si le-am pus in una bucata punga mare de gunoi si le-am scos pe hol. Ei, cine le-a dus dom'le la gunoi? TOT EU, ca deja miroseau...

Nu mai vorbim despre tot felul de personaje dubioase care intra-ies-intra-ies din bucataria noastra invitate de marea putere, Austria.

Am incercat sa purtam o discutie CIVILIZATA (noi, ROMANCELE din tara lu Papura Voda). N-a mers. Ca domnisoara se plangea ca aude usi trantind noaptea si ca atunci cand venim in timpul saptamanii acasa noaptea sa nu mai trantim usi (Ora 1 noaptea aproape, eu in pijama, ea tocmai venita din oras).

Ei? Ce ziceti? Va plac fetele mele?

Pai ce e de facut cu fetele astea, gigica?

joi, 23 februarie 2012

Hai fa "si tu"

Mor cand aud hai "da-mi SI TU nustiuce", "hai fa SI TU nustiu ce". Asa, ca fapt divers. "Da-mi SI TU 10 lei".

Pai cum adica... SI EU? Dar ce sunt EU? Doar asa, sa-ti fiu tie pe plac, SI EU? Si eu, si altii... Ma intreb SI EU!

Si nu numa'asta-i problema. Referitor la link exchange-ul asta.. care se practica, ceva firesc. Eu cand adaug pe cineva in blogroll, cand gasesc un blog nou, e posibil sa dau un comment in care sa zic "Cucoana, imi placi, te citesc, esti misto rau, te si luai in blogroll". Dar atat. Acum ramane la libera ta alegere daca tu ma adaugi in blogroll sau nu.

Poate suna aiurea, dar cand suntem in PARTENERIAT de genul te am in blogroll, nu te-am citit in viata vietilor mele, ci e doar schimb pe schimb (ma rog, faceam asta, acum nu mai fac), si la fel si tu ma ai in blogroll-dar probabil nici nu stii cum arata blogul meu. Bun. Iti tuna tie intr-o zi cu soare de iarna ca ai chef sa ma scoti din blogroll. Bine, fetita/baietas, dar anunta-ma. Nu te citesc, nu-mi pasa, nu-ti fac reclama gratuita.

Aiurea.

Si cireasa de pe tort.

"Ar fi dragut sa"? E, nu te adaug. Imi pare rau.

miercuri, 22 februarie 2012

Ce sa faci sa dormi odata

In primul rand trebuie sa ai o stare ciudata, sa fii trist/a pe la 6 dupa-masa si sa decizi ca poate ti-ar prinde bine sa dormi un pic, uiti de griji, te relaxezi. In al doilea rand "un pic ala" trebuie sa se faca pana pe la 9 si jumatate, chiar 10 daca puteti.

Apoi va treziti, faceti ce faceti, si pe la 12-1 o sa vreti voi sa dormiti nitel-ca doar e noapte, nu? Ei bine, si ce te faci? Zici sa bei un ceai de tei, ca ala cica te ajuta sa dormi. Bei si ceaiul de tei, ca doar nu mori, dar cum somnul...cu somnul cum ramane? Nu ramane, ca nu este.

Apoi intra repede pe Facebook sa vezi cine mai e in aceeasi situatie, apoi iesiti pe geam si conversati, daca stati aproape, daca nu...ramaneti pe Facebook.

Daca nu ai miere, fa rost de ea, ca cica laptele cu miere te adoarme "instant". Incalzeste la microunde canita cu oi si bea lapte cu miere in timp ce te pui in pat.

Mergi pe principiul "Mie mi se intampla rar sa nu pot dormi, dar si cand mi se intampla mai sacrific pe cineva". Pana la ora 3-4 (depinde pe cine si cat poti) tine naibii pe cineva de vorba. Nu dorm io, da'nu dormi nici tu. Nu te va uri...prea tare.

Incearca sa vezi un film. Te va plictisi instant.

Nu dormi nici acum? Nici eu, stai linistit. Pune muzica. Din cauza melodiilor cunoscute, le vei asocia cu momente ale vietii tale.

Nici acum n-o sa dormi. Pana se face 6 dimineata si lumina vine, si tu pici de sictir, nu de oboseala, ca n-ai de ales...

Ma duc sa-mi fac o supa, ce trist.

marți, 21 februarie 2012

Femeile sunt de doua feluri...

....DOAMNE si Doamne FERESTE! Mentionez de la bun inceput ca acest text este un pamflet si trebuie luat ca atare!

Tot pe all mighty Facebook vazui o poza in care era o scrisoare pentru "Iubitii worldwide", cu reguli.

Regula numarul 1- Nu vreau sa vorbesti cu altele pe mess, da-le ignore.
Completarea regulii numarul 1- Te rog sa nu mai intri nici pe mess, la ce iti trebuie tie mess? Si totusi, daca o faci (prin absurd!!), o faci ca sa vorbesti cu mine.

Regula numarul 2- Numai cu mine vorbesti la telefon.
Completarea regulii numarul 2- Asta cand si daca am eu chef. Daca te suna maica-ta, ii raspund eu, sa vad mai intai ce vrea, sa nu pericliteze relatia noastra in vreun fel.

Regula numarul 3- Vreau sa imi arati cat ma iubesti: haine, plimbari, bijuteri (al doilea i nu-l mai pusa, nu are rost):X
Completarea regulii numarul 3- Haine, dar nu de la Primark, incearca un Chanel, Zara, River Island, bijuteriile sa fie de aur, iar plimbarile in Paris. Merci


Regula numarul 4- Niciodata sa nu tipi la mine sau sa ma jignesti, ESTI MORT
Completarea regulii numarul 4- Eu am voie sa tipi la tine si sa te fac boucretinidiotdementretardatimbecil si sunt cat se poate de vie


Regula numarul 5- Nu ai voie sa-mi spui tu mie inainte "PA". Vorbim cat doresc eu!
Completarea regulii numarul 5- Daca zic eu totusi "PA", o fac pentru ca sunt suparata, sa nu indraznesti sa inchizi. Vreau sa-mi spui ca vrei sa-mi mai auzi vocea de privighetoare/

Regula numarul 6- Trebuie sa ma asculti, fie ca te plictisesti, fie ca nu
Completarea regulii numarul 6- Nu conteaza ca mananc rahat cu tona (imi iertati expresia), lasa-ma sa vorbesc despre bijuteriibanihainecartigadgeturiparfumurifarduri ca atunci cand vorbesti tu despre fotbal sau prietenii tai, te sictiresc. Sigur, tu trebuie sa asculti de ce s-a despartit Jana de iubitul ei si de ce Mihaela nu mai are bani de Chanel.

Regula numarul 7- Nu ai voie sa-mi faci morala!!
Completarea regulii numarul 7- Recunosc sincer, ca asta m-a lasat masca, din toate. Nu am completare pentru ea.

Regula numarul 8- Te imbraci cu ce imi place mie!!
Completarea regulii numarul 8- Esti baiat, deci prin definitie, NU AI CUM sa ai gust la haine. Vreau eu sa fiu mamica ta care te imbraca frumusel, Bubico

Regula numarul 9- Ce imi place mie, iti place si tie!
Completarea regulii numarul 9- Dar asta credeam ca-i deja evident, nu trebuie facuta o regula.... toti suntem la fel, deci prin urmare trebuie sa ne placa aceleasi lucruri!

Regula numarul 10- Ce e al meu e al meu, ce e al tau impartim!
Completarea regulii numarul 10- Daca nu imparti cu mine esti un calic nenorocit, da?!?!

Si acum...serios, fetelor, ce e cu disperarea asta? tiririri...s-a ticnit lupu'?

luni, 20 februarie 2012

Ca romanu'

Ma distreaza de mor cand aud expresia "Viata de caine".

Prostia e c-o aud des. Gen: "Duc o viata de caine, am ore pana la 9", "M-a parasit prietena, am o viata de caine", "Ce viata de caine duc si eu"

Ma, eu una VREAU o viata de caine. Plimbarica, mancarica, pisulica, somnic si mangaiat toata ziua- sau aproape- pe burtica, dormit in pat cu stapanul, baita facuta de altii, pozat ca mi-s frumusica, purtat fundite-n par si hainute iarna...

Oho, ce n-as da pentru "O viata de caine"!

duminică, 19 februarie 2012

Al 3lea Valentine's cu voi

Ela, o bloggerita tare draga mie, a scris un articol bun bun de tot despre Valentine's day cu titlul "Hai sa ciocnim" AICI si chiar va rog sa-l cititi!

S-a terminat intr-un final toata nebunia asta cu Valentine's day. Aici, in UK, totusi parca nu a fost asa mare "circ"cu ziua asta. Felicitari, trandafiri, ursuleti si asa mai departe, dar standuri mici.

Si anul trecut cam la vremea asta, va scriam AICI un post despre Valentine's day si acum doi ani AICI.

Parerile de atunci in principiu sunt cam aceleasi si azi. Sunt la fel de scarbita, pentru mine nu prea exista sarbatoarea asta, era sa si uit de ea anul asta. Nu m-am omorat niciodata dupa ursuletii de plus, nu m-am omorat niciodata dupa "inimioare" (Cand toti copiii desenau inimioare eu desenam soarele si floricele, ca sa stim de unde se trage)

Nu sunt o insensibila, am si eu suflet si implicit hormoni care se sensibilizeaza la iubirea adevarata, amorul "neconditionat"(care apropo, NU EXISTA! Oricat de mult ai iubi, te mai gandesti si la tine, ca ai si tu un instinct, un spirit de conservare care misca p-acilea), la floricele (V-am mai zis cat urasc trandafirii rosii, da?) si la dulcegarii. Si cu toate astea, nu stiu de ce, instinctiv, asociez Valentine's day asta cu "14, 15, 16 ani". Nu stiu de ce. Nu stiu de ce nu pot sa vad un cuplu casatorit, sau niste oameni la 20 si ceva de ani-vorba aia-, maturi sarbatorind asa ceva.

Adica ce, dom'le, noi nu ne iubim? Daca nu postam pe Facebook poze "pupicioase", daca nu scriem pe Wall-ul nostru "happy Valentine's, iubitule", daca nu ne batem pe locuri cu restaurant cu restul cuplurilor "iubiricioase" inseamna ca nu suntem un cuplu real. Suntem degeaba, fake, alandala.

Pacat ca multe pisi se chinuie sa faca cine romantice, cand ele habar n-au sa faca un cartof prajit fara sa se scurga uleiul din el sau sa il arda, ca intr-un final sa apeleze la faimosul "catering". Pacat ca femeile chiar isi cumpara lenjerie intima pentru ziua asta (Daca nu ma-nsel am mai zis intr-un post ca daca ajungi la punctul in care sa-ti cumperi lenjerie pentru a-ti "salva" relatia e tristtttt...). Pacat ca barbatii dau bani garla pe trandafiri care ingheata cat ai zice "Valentine's day".


Si o poveste amuzanta: Un amic de-al meu, acum vreo 2 ani, cand avea o relatie de vreo...5-6 anisori, cumpara si el un inel de Valentine's sa i-l dea fetei. Prostia a fost ca el saracu'n-avea de gand sa o ceara, ci doar sa-i faca o mica atentie. Iar cand a scos inelul, ea a zis cam dupa vreo 5 secunde (Fara sa zica el ceva!!) "DA". Ei, si imaginati-va voi ce distractiv a fost cand a trebuit omul nostru sa-i explice ca nu se lasa cu nunta...

Eu dac-ar fi sa sarbatoresc ziua asta, m-as multumi cu un set de pahare din acelea frumoase, rotunde, pentru vin si un vin buuuun, vechi.

Voi ce-ati facut? Sarbatoriti, nu sarbatoriti? Va place, nu va place? De ce da, de ce nu?