vineri, 13 iulie 2012

Panouri solare pentru apa calda

Despre energie verde si site-ul lor bine realizat de profesionisti v-am mai povestit AICI .


Acum as vrea sa revin un pic la discutia despre panourile solare pentru apa calda. 


In primul si in primul rand avem panouri solare compact nepresurizate cu functionare primavara toamna. Sa va si lamuresc ce inseamna acestea: "Sistemele solare compacte includ un panou cu un numar variabil de tuburi solare, un rezervor incorporat, un cadru de fixare si o rezistenta electrica suplimentara cu o putere de 1500W, controlata de panoul de comanda.
Aceste panouri solare se monteaza, de obicei, pe acoperisul casei si functioneaza pe principiul termosifonului: colecteaza caldura solara si o transfera, incalzind apa. Acest principiu se bazeaza pe doua componente: obiectele inchise la culoare absorb caldura si apa calda se ridica in rezervor.
Tuburile colectoare absorb razele solare, incalzesc apa care se ridica in rezervor, apa rece se deplaseaza in colectori, unde procesul se repeta.
Acest tip de panouri solare se poate folosi de primavara pana toamna tarziu si asigura intre 60% si 100% din consumul zilnic de apa calda menajera. Sunt cele mai simple si mai economice sisteme de incalzire a apei calde menajere, fiind in acelasi timp foarte fiabile (minim 20 de ani durata de viata)."

Care-s avantajele lor? - Sunt foarte usor de instalat
- Nu necesita costuri suplimentare de intretinere
- Au o durata de viata de minimum 20 de ani
- Includ o rezistenta electrica in cazul in care caldura solara nu este suficienta pentru incalzirea apei
- Acopera intre 60% si 100% din necesarul zilnic de apa calda menajera in cea mai mare parte a anului (primavara-toamna tarziu)
- Rezervorul este realizat din inox, cu un strat izolator de poliuretan care micsoreaza pierderile de caldura

Al doilea tip de panouri este cel de sisteme solare complexe cu functionare pe tot timpul anului:
Principiul de functionare:
Tubul vidat solar este gol in interior din constructie, la fel ca tuburile solare pentru instalatiile nepresurizate. In interiorul acestui tub este introdusa, in plus, o tija metalica ce contine o cantitate mica de apa purificata si aditivi speciali. Tijele utilizate in acest sistem solar au punctul de incalzire la o temperatura scazuta. Astfel, atunci când tija se incalzeste, apa se evapora foarte repede. Vaporii se ridica in partea de sus a tijei, transferand caldura. Vaporii se condenseaza sub forma de apa si se reintorc in partea de jos a tijei pentru a repeta procesul. Astfel, apa nu mai circula in mod direct prin tuburi, iar impreuna cu o izolare si protejare foarte buna a tevilor permit folosirea panoului solar pe timp de iarna.
Caracteristicile panourilor solare compacte presurizate:
- Utilizeaza tuburi vidate foarte eficiente
- Se pot folosi in toate anotimpurile
- Sunt eficiente si fiabile
- Se instaleaza usor pe acoperis sau la nivelul solului
- Nu necesita intretinere
- Functioneaza la presiunea retelei de apa
- Au o durata de viata de minimum 20 de ani
- Nu necesita pompa de recirculare.

Deci va doriti panou solar ?Nu mai este cazul sa fiti tristi! Acum ii aveti pe cei mai buni specialisti in domeniu!

joi, 12 iulie 2012

Meanwhile, all I wanted to do was run away

Mi-a plăcut tare mult un citat care zicea așa: "I don't associate with people that blame the world for their problems. Because you're your problem, and you're also your solution." E absurd. E și mai absurd că spun asta când chiar eu nu mai am soluții. Și nici nu știu ce soluții caut.

Am zis de atîtea ori c-am ajuns la fundul sacului sau așa zisa rock bottom încât mi-e și jenă să număr. E tare ușor să te lași pradă emoțiile și să-ți creezi multe așteptări mai mult sau mai puțin reale. E foarte ușor să gândești în permanență scenarii (nasoale, bineînțeles)și e la fel de ușor să atragi energiile negative. Gândurile noastre sunt cel mai puternic trigger spre lucrurile care ni se întâmplă.

Am încercat să scriu aproape în fiecare zi și mă simt de parcă ar vrea să iasă cuvinte, dar în loc să iasă frumos, ordonat, pe foaie albă ca până acum, ies doar vorbe fără sens și și alea amestecate ca vai de mămica lor. Nu iese și nu iese. Tot ce se poate să-mi fi pierdut talentul la scris...care talent?!?!

Ce mai fac? Mai nimic. Mă gândesc să-mi restricționez blogul ca să am acces doar eu și alte x persoane la inepțiile mele, fac curat pe desktop și în cameră ca să compenseze mizeria din creier și suflet, mai ies, mai vin, mai plec două zile ca să am de unde să mă întorc, aștept să se întâmple ceva bun (hahahah, ce haioasă sunt) și mă rog să-mi mai vină o idee două trei să scriu frumos pentru ....mine?

Atît.