marți, 3 mai 2011

Oboseala

Hello sweets!:D

Știm cu toții ce-i aia oboseală și cum e. Fie că e legată de job, fie că-n anul acesta avem Bac-ul, admitere, alții sesiuni. Fie cea psihică legată de stres, fie cea emoțională legată de relațiile cu oamenii ș.a.m.d. În momentul în care ești obosit nu te mai interesează de mămica, bunica, pisica, cățelu, că vecinu de la 8 și-a rupt gâtu. Să fie sănătos, data viitoare să se uite pe unde pune picioarele.

NU-MI PLACE să mă plâng. Îmi place să-mi fac toate sarcinile fără a comenta până le termin, cel puțin ca apoi să nu-mi auto-induc sentimentul de vinovăție că uuuuuite, aia n-am făcut-o. Da, sunt capabilă, zău.

Ce-mi place mie la mine?! Că stadiul de oboseală prin care trec acum (BAC, simulări, lucrări, învățat și etc și pe lângă asta și oameni care mă stresează de i-aș arunca peste bloc, mai ceva ca un cowboy furios), deși nociv, datorită faptului că mă neglijez, că neglijez și blog-ul și că-mi arunc atenția doar asupra unor prostii în locul celor care ar trebui (și alea prostii, dar necesare), mă ajută laaa: tadadadam


  • Nu sunt ipocrită. Nu am chef de ”Îhi, te-ai tuns, ce bine-ți stă”. Nu am chef de ”Hm, ce bine îți stă bluzița”, în condițiile în care părul ăluia/ăleia e ca o mătură descoamată și bluza respectivului/ei stă ca pe gardu Poliției.
  • M-am înfipt în câțiva oameni care o meritau cam de muuult. 
  • Furia mă ajută de multe ori, datorită faptului că o canalizez spre lucruri necesare.
Ok, sunt obosită. Vorbesc doar prostii și am avut impresia la începutul postului că am mai multe aspecte pozitive ale oboselii. Au ieșit 3. Acum să le vedem pe restul
  • Îmi bat capul cu toate prostiile
  • Pic de oboseală dar totuși adorm greu și am impresia că nu mă odihnesc suficient
  • Mă neglijez din toate punctele de vedere (fizic, psihic, emoțional), fiind prea ocupată să alerg școala-casă-meditații-repetiții+alte locuri și îndatoriri care mă așteaptă cu brațele deschise
  • Mă port urât până și cu mine
  • Nu am voința necesară și uit anumite rahaturi
  • Mă plictisesc repede și nu am răbdare să mai ascult pe nimeni
Remedii împotriva oboselii? Ce folosesc eu:
  • Alergat seara, dă o senzație de..bine, după ce termini cu gâfâitul. 
  • Cană de lapte cald înainte de culcare
  • Încerc pe cât posibil să rămân calmă și liniștită
  • Ignor lucrurile care mi-ar putea disturba seninătatea
  • Duc lupte de convingere cu mine
Alte remedii împotriva oboselii?

18 comentarii:

Mihaela spunea...

Cand sunt foarte obosita, stresata si prin urmare, si nervoasa, imi prepar o baie fierbinte, cu multa spuma, iau o carte cu mine si petrec cateva zeci de minute bune relaxandu-ma. Ma linistesc asa, ma si odihnesc si simt ca fac si ceva pentru mine.

mazgalica spunea...

Într-adevăr, după ce alergi te simți plină de energie și parcă mai veselă. Eu alergam dimineața și toată ziua aveam o stare de bine.
Acum să-ți răspund la întrebarea de pe blog: pentru font am folosit "gabriola". Scrisul e mic cu acest font dar poți să-l mărești tu cât vrei, de exemplu eu am scris cu 22.

ella spunea...

Cred ca ar treubui sa adaugi la lista cu remedii si niste muzica, iar in cazul in care ai ceva mai mult timp liber, un film fain, face minuni. Plus somn, ca ala'i esential.

Hugs, si bafla la invatat pt bac!

iri spunea...

tie iti place mai mult sa alergi dimineata sau seara? ca eu anul trecut alergam dimineata si anul asta ma gandeam sa o schimb :-? sa ma duc seara, dar nu-s ft convinsa :))

Lillee spunea...

Eheee...secretul meu? O baie fierbinte cu uleiuri si sare, clabuci frumos mirositori si o carte buna. Citesc acolo de ma ia mama naibii. Sunt ca noua dupa aceea. Serios.
Doar daca nu reuseste motanul sa-mi strice momentul. Intra in baie, se furiseaza, nemernicul, dupa cosul de rufe si cand mi-e lumea mai draga sare in cada. Si da-i si fugi dupa el prin baie. Ala ud, eu uda, baltoci... Daca scapa prin casa, imi face parchetul de comanda... La noi, ca la nebuni.
Mda, un pisoi caruia ii place la nebunie apa. Serios. :)
Acum incui usa :))

claudia spunea...

Remediul meu : varsat nervii pe ceva rapid si gata :D!
Te-am adaugat ;)!

Cristina Cioba spunea...

@mihaela-eu nu am rabdare sa stau in cada:))

Cristina Cioba spunea...

@mazgalica-eu din nefericire nu am cum dimineata...multumesc:P:*

Cristina Cioba spunea...

@ella-merci mult, sa fie!

Cristina Cioba spunea...

@iri-nu e dupa cum imi place, ci cum pot:)) uite de ex ieri si azi n-am reusit, fir-ar...:( doar seara pot!

apropo, alergi pt slabit?sau doar miscare?

Cristina Cioba spunea...

@iri-scuze de indiscretie

Cristina Cioba spunea...

@lillee-pai nici tu nu esti intreaga:P in cel mai bun sens!esti o draguta!:D mi-ar fi placut o sora ca tine:P

Cristina Cioba spunea...

@claudia-merci mult!:D

Peter spunea...

1 - gimnastica (preferabil tai-chi), dimineata, macar 10-15 minute; 2 - citrice, dimineata, 4-5 pastile de glucoza (se absorb repede in organism si ofera sursa de energie), ceai verde (nu la plic, ci frunze uscate); 3 - dus alternat, rece-cald, dimineata; 4 - lichide, 2 litri/zi; 5 - innot; 6 - excursii; 7 - reducerea supraaglomerarii cu activitati, sau prioritizarea axestora; 8 - voluntariat; 9 - odihna cu incepere de la orele 22, etc.

Cristina Cioba spunea...

@peter-multumesc pt ponturi:D
nu stiam ca-mi mai citsti blogul

Lillee spunea...

Multumesc, ma simt magulia :D

Cristina Cioba spunea...

@lillee-nu ai pt ce iubita mea, au fost vb sincere!

Ela spunea...

Cand sunt praf de oboseala,ori rad de parca as fi innebunit,ori sunt irascibila.Care varianta e mai buna? :))