marți, 28 iunie 2011

Pocket full of sunshine

Știu că v-am neglijat zilele astea, știu că n-am mai făcut mișto de nimeni (nici măcar în real life). Am fost prea ocupată cu voievozi, constituții, războaie mondiale și alte acțiuni multe din ele făcute doar ca să fie. Așa, să întreprindem și noi ceva, cum s-ar zice. 

Înainte de examenul de la română, duminică seară, adică am avut ceva asemănător cu un atac de panică. Nu mai puteam să respir, sângele parcă curgea mai greu prin vene și aveam o neliniște ciudată. A fost bine la examen dar mă aștept la un astfel de atac și diseară. 

Nu am fost ocupată doar cu istoria, ci am fost ocupată să mă plâng. Că m-am îngrășat 1 kg jumătate, că aia nu e bine, ailaltă merge prost, că m-am certat cu x, cu y, că etc etc. Și apoi am avut revelația: CE DREPT AM EU SĂ MĂ PLÂNG? Sau să zic că duc o luptă? Care e lupta? E lupta să fiu mai bună. Lupta care e firească pînă la urmă, că suntem oameni, nu baloți de paie. Ei nu luptă să fie mai buni. Nu e nicio competiție între baloții de paie.

Nici măcar nu trebuie să ne găsim rostul, să căutăm semnificații și nu trebuie nici măcar să ne simțim vreun moment vinovați c-am primit mai mult decît meritam. Văd mereu oameni care se învinuiesc că au primit un bărbat bun, frumos și deștept și nu-l meritau. Ok, dă-l vecinei de la 3, poate se bucură.

Suntem toți la fel de oameni. Mai glumeți, mai triști. Unii tăiem și coasem, alții lucrăm în economie, alții amputăm picioare, alții cântăm și încântăm. Fiecare-și are rostul. 

Așa cum au aurolacii pungile lor din care trag acolo ca disperații naiba știe ce, așa am și eu o pungă mare mare cu fericire. Este cea care-o primesc prin intermediul oamenilor apropiați. Printr-un mesaj drăguț, un zâmbet. O bucățică de iubire. Un desen animat. Un joc.

Să fie fericire la voi! Iar pentru cei cu BAC-ul (știu că mulți aveți mate mâine) vă doresc...inspirație divină și note URIAȘE...și de asemeni...atenție!

12 comentarii:

iri spunea...

1 kg juma?:))) serios?:)) doamne,eu m-am ingrasat vreo 6 in timpul bacului/admiterii :))

Mihaela spunea...

Mult succes in continuare!
Si eu inainte de examenul de licenta am avut un fel de atac de panica...tremuram, nu ma puteam calma, simteam ca imi este tare frica. Asta cu 2 zile inainte de prezentare, cu o zi inainte deja nu mai aveam nici o probleme. Trece si stresul...

Lillee spunea...

Pai... mult succes si tie. Cu atitudinea asta, sigur nu vei avea probleme. Iti tin pumnii. :D

Felicia spunea...

Mey ca sa iei bac-ul trebuie sa faci o singura chestie sa te prezinti la toate examenle, dupa cine stie ce se poate intampla!

succes si nu te mai panica nu ai de ce !

Cristina Cioba spunea...

@iri-acum chiar ma simt mai bine=)))!

Cristina Cioba spunea...

@mihaela-eu am mancat eeenooorm, din cauza stresuului:))

merci din suflet iubita mea!

Cristina Cioba spunea...

@felicia-esti atat de scumpa!cred ca mi-ai zis de 100 de ori succes:D mi-ai purtat noroc!

Cristina Cioba spunea...

@lillee-multumesc mult! si sper ca dupa bac, inainte sa plec in scotia ne si cunoastem!

Unknown spunea...

eu in timpul bacului am slabit 5 kilograme,la mine stresul are efect invers :))..si de atunci slabesc mereu..aiurea ce sa zic:|.BAFTA MULTA:*:*

INTJ spunea...

"Suntem toți la fel de oameni."

bravo! asta chiar merita repetat! acuma' mai ramane doar sa nu uiti ...

Cristina Cioba spunea...

@precious b-te simti prea slaba?donez 3 kg, le dorsti???:))

Cristina Cioba spunea...

@intj-sa dea domnu sa nu uit niciodata:)