vineri, 10 iunie 2011

Still a virgin?

Am auzit o discuție, nu zic unde și cu cine eram, că se pot simți câteva persoane. Whatsoever.

My point is. 3 puștoaice, clasa a ...hm, a 6a, a 7a, nu mai mult, garantez!!!(deci hm, 12-13 ani maxim) se plângeau că sunt pe stop și nu pot avea relații sexuale.

E o modă, o realitate, e cool? Sau ce se întâmplă?
PS-Cunosc un caz (dar fiți siguri că nu e singurul)de 3 parteneri sexuali la...13 ani.

Păi pardon drăguță, am un mesaj pentru voi:


Și încă o chestie pe care nu m-am putut abține a o scrie: Fetelor, nu e vorba de cât de pregătite sunteți sau nu, indiferent ce vârstă aveți. Dar la vârstele fragede, să zicem... 10-16 ani (ca și la celelalte vârste de altfel-doar că aici mai mult )există pericolul de a rămâne însărcinată sau cu cine știe ce boli pe cap. Da, știu, textul ”Hai lasă, nu mi s-o întâmpla mie” e de mare frecvență și-l auzim în stânga și în dreapta. Dar toate lucrurile își au vremea lor. Am primit un comentariu la acest post (nu spun al cui și chiar sper să nu te simți jignit!) în care mi se spunea că fetele sunt pregătite fizic pentru sex imediat ce le-a venit menstruația. No shit?! Dar aici e vorba de pregătirea fizică, ca și dezvoltare a corpului ș.a.m.d sau de cea PSIHICĂ? Nu mi se pare firesc ca la 12-13 ani să fi avut deja 2-3 parteneri sexuali! La 18 ani câți vei avea? 10? 15? 

Tot în același comentariu mi s-a aruncat în față următoarea ipoteză: ”Ți-o tragi când tu consideri că ești pregătit”.Mda, as we know, noi oamenii suntem cam tâmpiței așa și considerăm noi multe pe care le bocim pe brânci dup-aia. Și asta se întâmplă la oameni maturi, că am ”considerat”greșit, darămite la o puștoaică de 10 ani. O să spună ”Da, îl iubesc și sunt pregătită”. No shit. Nu e un guru în materia vieții la 10 ani. La 10 ani ar trebui să se gândească ”Oare să ies în fața blocului sau să rămân în casă să mă uit la desene?” sau ”Ce să mănânc?Clătite sau biscuiți?”sau ”Oare când a scris poezia aia, la ce s-o fi gândit?”Dar se pare că temele considerate potrivită pentru o puștoaică din asta sunt ”Ce prezervative să mai cumpăr?” sau ”Să folosesc prezervativ?”

What s wrong with you people?!

41 de comentarii:

G.W. spunea...

tare mesajul din poza, problema e ca unele fete nu inteleg ca o p**a iti face bine la o anumita varsta si mult rau la alta

Unknown spunea...

mesajul din poza e grozav

Grim spunea...

Chestia asta cu "eu când eram de vârsta ta, nici nu ştiam la ce se foloseşte ce am în chiloţi" e relativă. Adică da, o bună parte din copii la 10-14 ani nu prea au idee, dar sunt numeroşi şi cei care ştiu şi încep să practice. Asta s-a întâmplat dintotdeauna, nu e ceva recent. Întrebaţi-vă părinţii dacă ei au sinceritatea necesară să vă spună.
Legile naturii dictează că o fată e viabilă din punct de vedere reproductiv de când se pomeneşte cu menstruaţia în chiloţi adică undeva în jurul de 10-14 ani, depinde de mediu, însă legile societăţii spun că doar după împlinirea vârstei de 18 ani ai voie, când ai fi pregătit atât din punct de vedere moral cât şi să-ţi asumi responsabilitatea pentru act. Ceea ce e o aberaţie. 18 ani e un reper temporal în nici un caz o certitudine asupra atingerii maturităţii.
Ideea e să ţi-o tragi atunci când tu consideri că eşti pregătit şi când ai certitudinea că poţi să suporţi consecinţele specifice unui astfel de act. Că e la 10 că e la 50 depinde de fiecare individ în parte.

Andra Dan spunea...

E foarte trist ca e asa. Tin minte ca aveam 16 17 ani si auzeam despre ce se scrie in revistele Cool Girl din Anglia, ca unele fete de 12 13 ani vorbesc despre relatia lor intima...si mi se parea atat de iesit din comun, dar am pus acest fapt in contexul acela de acolo, in care sexualitatea o ia razna... si am zis doamne sper sa nu ajunga si la noi vreodata asa ceva...de fapt..nu se poate...noi nu suntem asa. Insa, ca sa vezi,suntem si noi asa. Si n-a trecut mult timpd e atunci. Da, poza aia e super, si e chiar foarte adevarata. Eu la 12 13 ani inca ma jucam afara in fata blocului. Sau ma jucam de-a Harry Potter si scriam povesti. A luat-o lumea pe aratura...

Andra Dan spunea...

Grim, si chiar crezi ca fetele de 12 ani sunt pregatite pt asta? adica ....pe bune acum. Sa o luam altfel: daca ai avea o fiica de 12 ani cum ai reactiona stiind ca in loc sa invete despre triunghi isoscel, ea se inchide in camera cu un coleg si fac lucruri de oameni mari ? :))

iri spunea...

si eu am ramas masca odata cand auzeam niste fetite vorbind despre cum sa cucereasca nu stiu ce baiat. ma simt ca o baba cand spun d-astea, dar eu nu faceam chestii de genul la varsta lor:| eu nici acum, la 20 de ani nu ma simt pregatita pentru multe chestii si am emotii cand daca imi place rau un tip si tb sa-l abordez:">

Grim spunea...

N-am încurajat pe nimeni să şi-o tragă la 12 ani, mi se pare o monstruozitate, dar asta e părerea mea şi nu trebuie luată ca etalon. Am spus doar că vârsta, ca şi reper nu e bună. Cu ceva timp în urma când exista mult mai multă lume needucată şi când societatea era mult mai rezervată în a îşi arăta adevărata faţă existau o grămadă de fete care făceau şi copii la 12 ani.
Bunica mea de la ţară, o femeie cu 4 clase, a făcut copil la 14 ani şi nu era nimeni şocat pe vremea aia probabil pentru că jumate din sat era în aceeaşi situaţie şi chiar era o chestie obişnuită.
Între timp societatea a devenit oarecum mai deschisă şi ipocrizia a crescut pe măsură.
Eu însă îmi menţin părerea că un om trebuie să se apuce de sex atunci când se simte în stare. Sigur, 12 ani e o vârstă proastă pentru aşa ceva, dar faptul că ai 16, 18, 30 de ani nu înseamnă că eşti mai capabil în a gestiona situaţia. Oameni proşti sunt la toate vârstele, de multe ori mai proşti ca ăştia tineri care au oarecum avantajul informaţiei. Şi atâta timp cât eşti bine informat, puterea e în mâinile tale şi te duce capul să discerni singur chiar şi la frageda vârstă de 12 între bine şi rău. Restul care s-au născut să fie idioţi şi nu preferă informaţia înaintea acţiunii îşi merită pe deplin soarta.
Cât despre presupusa fată pe care o să o am eu, nu pot să fac decât să o informez pe cât de bine pot, că dacă îi interzic o să fie cu atât mai curioasă şi doar lucrul asta poate să ducă la ceva rău.

Unknown spunea...

Mi-a placut postarea. Felicitari!Iar mesajul din imagine e de milioane! :D

Ami spunea...

O Doamne.. La asta ma gandesc si eu, in ultimele zile: ma uit in jur, la fetele de liceu si`mi spun "am imbatranit". PArca eu nu eram chiar asa. Dar la 12-13 ani.. eu inca ma jucam cu papusile. Nu stiu ce au in minte fetele astea (parca as fi bunica`mea, dar pe bune..).

Zuzele spunea...

X( Doamneeeeeeeeeeee, pai din cauza imbecililor care gandesc ca esti pregatita pentru sex imediat ce-ti vine mentruatia, exista copile de 12 ani gravide!
Cat de cretin sa fii sa spui una ca asta? Pai oi fi pregatita sa stai cu cracii in sus ca nu-ti trebuie multa minte, dar esti pregatita sa cresti un copil? Sau sa duci pe picioare niste boli cu transmitere sexuala foarte grave?
Sau poate exista minti luminate care gasesc solutia si in cazul asta: poti face oricand avort! x(

Felicia spunea...

Eu si cu o prietena de-a mea le-am numit pe aceste specimene curvele virgine. Majoritatea n-au auzit ce e ala un orgasm, dar sa-l mai si simta. Altele habar nu au anatomie( stiu ca erau inainte reviste gen BravoGirl, si scriau toate tutele ca au ramas insarcinate cu vibratorul), dar toate sunt experte in sex. Toate lesinatele astea de 12-16 ani care se cred adevarate femei fatale, dar n-au auzit de sapun si apa sunt niste fermecatoare.

Sigur ca sunt unele care nu se lauda. Care nu tipa in gura mare ca s-au cucalt cu Gigel, Ionel si Viorel. Foarte frumos din partea lor. Dar ce nu inteleg eu este, de ce trebuie sa aud o lesinata cum s-a culcat cu un ciumpalac?

Lillee spunea...

Da, din pacate asta e realitatea. De acord cu mesajul din imagine. La varsta aia eu ma jucam cu papusile pe pres afara...

Cristina Cioba spunea...

@g.w-:))) buna asta!

Cristina Cioba spunea...

@karmen b- exact!:D

Cristina Cioba spunea...

@grim-ti-am spus parerea mea:P pup

Cristina Cioba spunea...

@danube-si cu tine am vb:P

Cristina Cioba spunea...

@danube daughter-degeaba ii spui omului ca atunci cand o sa aiba un copil....pana atunci mai e:P deci nu te poti pune-n situatie

Cristina Cioba spunea...

@grim-eu inteleg ca n-ai incurajat pe nimeni si da, corect, tine de mentalitate, dar nowadays nu mai e firesc!!!vremurile bunicii tale erau altele, in mod cert....

Cristina Cioba spunea...

@iri-exact la asta ma gandeam knd am scris postul, ca ma simt ca o baba:)))):*

Cristina Cioba spunea...

@iri-eu nu sunt timida, insa nici nu sar pe el, cum ar face o pustoaica de 12 ani:))

Cristina Cioba spunea...

@alice-merci din suflet!!!

Cristina Cioba spunea...

@ami-decat sa fii o tarfa la 12 ani, mai bine cu mentalitate de bunica (acu na, nici sa fii virgina la 30:)))

Cristina Cioba spunea...

@ami-pup:P sper sa mai revii

Cristina Cioba spunea...

@zuzele-da, plina tara asta de "minti luminate". ca doar de-asta suntem asa cum suntem 8-|

Cristina Cioba spunea...

@felicia-macar daca esti o curva, nu te mai lauda=)))

pup!

Cristina Cioba spunea...

@lillee-exact....si mai cadea cate-un dintisor:))

Ami spunea...

Deja ti`am citit blogul cap-coada, evident ca ma intorc. Si, datorita tie, stau si rad singura, ca proasta, pe TPU xD Deci sarumana!

realbadpisy spunea...

mdea! e la moda sa faci sex, cu orcine si oricand!

Cristina Cioba spunea...

@ami-awww, eu multumesc!:*

Cristina Cioba spunea...

@rbp-pai si nu e pacat?

INTJ spunea...

@fete/fetite (virgine au ba)

fetelor, zice Grim clar "vârsta, ca şi reper nu e bună" ... si puteti sa ziceti mersi ca nu traiti in alte locuri in care abia muult dupa 18 ani ai voie sa decizi singur ... sa ziceti mersi ca nu vi s-au facut tratamente cu lemne fierbinti la sani cand aveati muguri acolo (ca nu cumva sa treziti interesul vreunui barbat), chestie (pana nu demult) la moda in alte culturi ... si tot asa.

cat despre idioti si idioate ... well, societatea (de consum) are nevoie si de din astia (forta de munca ieftina, nepretentioasa ai ne-comentatoare) ... ca astia fac la randul lor urmatoarea generatie de idioti utili ... doar nu veti sa-i faceti voi?! :D vreti sa zica baba in direct la tv, cu voi ca spectatoare, ca baiatul vostru n-a violat-o "calumea" ??? =))

anyway, nature doesn't give a shit about what humans think ... and until that changes, humans will always live in their own virtual reality.

@Grim - lool, au sarit maturele cititoare ale lui Cioran pe tine! or fi oare atat de invidioase? :))

thx, you made my day! :)) =))

INTJ spunea...

@Miss - daca faceai un poll cu "varsta potrivita" erai mai castigata ... cifrele uneori spun multe. :)

Blonde Kitten spunea...

Dorinta lor de a se maturiza este incredibila. Problema e ca au inceput sa se dezvolte fizic de la o varsta mai mica. Gen 12-13 ani. "Pe vremea noastra", dezvoltarea fizica incepea mai tarziu, sa zicem 16-17, cand capatam forme calumea. Si atrag baieti. Cum baietii sunt niste badarani, isi bat joc de copile de 13 ani. Asa ca vina nu e in totalitate a fetelor, ci si a baietilor care-s dusi cu pluta, sa nu zic cretini, si le ametesc. Solutie la aceasta problema nu e, nu va fi vreodata. Poate doar prin Educatie sexuala la scoala, adica sa se faca niste ore despre sex. Pur si simplu. Observ ca nu le e rusine sa se dezbrace la 12 ani, nu cred ca le-ar fi rusine sa puna intrebari unei persoane specializate in cadrul unei sedinte la scoala. Ma rog, asta ar fi solutia mea. Informarea.

Cristina Cioba spunea...

@intj-o sa fac si un poll, merci de idee

Cristina Cioba spunea...

@lav-era si o vorba "pana pisica nu ridica coada"...aasa ca nu se poate da vina pe baieti asa usor..

Cristina Cioba spunea...

@lav-ps-welcome

Pequeña B spunea...

deci cata dreptate ai!!! sunt de acord cu tine! eu la 12, 13 ani inca ma jucam cu papusile.....acum de la 8 ani fetitele nu mai stiu ce inseamna copilarie... asta din cauza parintilor si a tv-ului. ...

Cristina Cioba spunea...

@beatrice-asa e, scumpa mea...dar cred ca ele, proastele, se influenteaza una pe alta...

Anonim spunea...

bravo miss S, pui niste probleme contemporane si, zic eu, extrem de importante!

Anonim spunea...

am uitat sa ma semnez: iosif, un cititor nou

Ela spunea...

Exact despre asta vorbeam cu niste prietene.Oara nu mai exista limite?
cand vad atatea cazuri cu prea multe copile care fac copii...Este intristator si demoralizanta realitatea aceasta acre ni se dezvaluie day by day.
Eu la varsta de 11,12,13...pana pe la 16 ani nici macar nu ma machiam,nici macar nu eram prea atenta cu ce sa ma imbrac.
Ma concentram mai mult pe studii,pe iesirile in natura,filme,desene.
Emancipate rau fetele din ziua de azi!Parca a luat-o razna lumea!
La varste fragede nu numai ca exista riscul de lua bloi,de a ramane insarcinata sau de a ramane cu vreo trauma,ci nici MACAR NU PREA STII CE FACI.
Dumnezeule,cum poate o fata de 12 ani sa stie ce e aia relatie sexuala?!Abia daca stie cum se face si pe unde...