duminică, 2 octombrie 2011

Da'daca esti prost, de ce sa mai traiesti?!

Intru azi pe un blog (de fapt am dat click dintr-un blogroll al cuiva pe mai multe link-uri, in speranta ca gasesc ceva interesant). Nu-i fac reclama, ci doar va dau copy/paste la un post de-al ei, sa ne distram impreuna putintel:) 


 "Trista...m-am saturat de parintii astia de moda veche...dupa ei noi ar trebui sa avem prieten pe la 20 de ani....mda...
Asa a pățit cea mai buna prietena a mea din cauza ca are și ea o relație cu un băiat...maica-sa a pus-o sa se tundă scurt zici ca e un băiat...M-AM SATURAT!! Acum a zis ca mai bine se omoară decât sa fie în starea asta...am implorat-o sa nu facă asa ceva altfel o mai omor și eu încă o data...Nu se știe dacă relația ei va mai continua după faza asta..Eu sper ca da! De acum în colo ma voi ruga ca ea sa nu facă ceva prostesc...Maine nu se stie daca va veni la scoala..sper ca da..nu vreau sa raman singura...Am nevoie de ea..vreau sa o stiu ca este la scoala si ca in pauza ma vad cu ea! Te rog  Gabriela vin-o maine la scoala!! "

Nu ma leg de faptul ca habar nu are sa scrie si e vai si amar de ea. Ma leg de faptul: care-i faza cu adolescenta suicidal si whatsoever?! 

Fetele mele dragi,

In loc sa va ganditi la sinucidere mai bine sa va stea putin gandul la scoala. Nu sunt sigura cati ani au, dar presupun ca vreo 14. Pisi, parul creste. Parintii adeseori aleg sa-si arate intr-un mod ciudat grijile. Crede-ma, serios, pe cuvant, ca NU ai nevoie de relatii la 14 ani. Chiar nu ai. 


Si acum problema asteia e ca "nu se stie daca relatia ei va mai continua dupa faza asta. Eu sper ca da." Eu sper ca nu, honestly. Ca e clar ca fetita asta are probleme la cap, daca terorizeaza baiatu', ramane neinsurat naibii, forever and ever.


Io inteleg ca adolescenta-i tumultoasa, da parca tre sa te controlezi putintel asa, sa hold your horses, cum s-ar zice. Ma intreb daca de la asta vrei sa te sinucizi, la urmatoarele probleme ce faci?Te vei..dublu sinucide?!

Si-apoi si tu, astalalta de-ai postat ca vita se sinucide..Halal prietenie! Nu tre sa stie toata blogosfera, seriously..Amu mai si facem misto de fata!


 Voi ce parere aveti?Sa se sinucida fata, sau nu?!

22 de comentarii:

Anonim spunea...

Interesant cea ce ai pus la dezbatere aici...si chiar vreau sa te felicit.Chiar vroiam sa imi dau cu parerea la un asemenea "caz"...eu am doua lucruri pe care am sa le explic si sper ca nu am sa deranjez pe nimeni.
Prima mea opinie este legata de faptul de a avea iubiti...dragile mele fete si baieti deasemenea,asa cum spunea si domisoara Cristina aveti o varsta cam neadecvata pt a avea iubiti.Nu cred ca este bine si nu vad la ce va trebuie asa ceva la varsta asta...eu sunt de parere ca toate se fac la o varsta adecvata si aceasta varsta de pana la 18-19 ani este acea varsta pe care trebuie sa o petreci alaturi de amici,prieteni(nu iubiti)familie etc.Aveti tot timpul de iubiti pe urma o sa va saturati de ei...pe cand aceasta varsta nu ai sa o mai intalnesti niciodata.
A doua opinie ar fi cea de sinucidere,care este o prostie...sa fim seriosi de ce sa te sinucizi?ca tea parasit iubitul/a sau alte tampeni sa fim seriosi....sau mai bine spus fiti seriosi.Sunt atatea lucruri frumose pe lumea asta dar unul care este cel mai frumos este VIATA pe care o avem cu toti...dar ca sa fie frumoasa trebuie sa stim cum sa o facem sa fie asa.
Eu sper ca nu am deranjat pe nimeni cu cea ce am spus dar asta este parerea mea...in caz ca am deranjat imi cer scuze.
Felicitari Cristina

INTJ spunea...

@Anonim ... chiar si daca nu scriai in romana, as fi putut sa jur ca esti roman/romanca deoarece practici sportul national: aruncarea cu parerea (bineinteles fara a discuta/dialoga, doar romanii "stie toate"). asa ca lasa scuzele pentru cine duce lipsa de asa ceva si zi ce ai de zis asa cum trebuie ... altfel, trust me, zici degeaba!

revenind la topic/tema: ma amuza cand citesc texte care, fara intentie, au o baza subreda. la categoria asta se incadreaza si "nu la varsta aia" ... care pleaca de la premisa ca toti oamenii sunt identici si, in plus, specia umana nu evolueaza deloc.

well, ca argument as aduce-n discutie "average life expectancy" ... adica media de viata despre care stim ca-n trecut era mult mai mica decat acum. aici cei grabiti ar zice "pai da, mai au timp destul" ... ceea ce pare corect dar care nu tine cont de faptul ca avand o viata mai lunga, avem mai mult timp sa ne gandim la ce NU avem timp sa facem in viata (cand te alearga ursu', nu stai sa te gandesti la ce-ai putea eventual pierde maine).

alt argument ar fi evolutia speciei ... care ne-a ajutat sa devenim tot mai destepti si sa traim mai ferit, mai in siguranta ... eliminand astfel "nevoia" ca-n gene sa fie "inscrisa" o anume varsta pentru maturizare ... de unde si diversitatea tot mai mare (de varsta) la care oamenii se maturizeaza: unii mai devreme, altii mai tarziu, altii niciodata.

ar mai fi si alte argumente, da' n-am eu chef acum ... si ma rezum la a concluziona: varsta NU e relevanta, fiecare individ e diferit si orice regula e validata (si are) exceptii de care trebuie sa tinem cont.

partea cu "halal prietenie" e punctata "la fix" ... mai ales ca din tot textul tipei urla egoismul, nicidecum prietenia.

la faza cu sinuciderea eu sunt mai dur si zic (ca regula) simplu: "vrei sa te sinucizi? fa-o, ca-n fond e viata ta si eu nu-ti neg dreptul de a face tu ce vrei tu cu ea! din cate se pare nu esti in stare sa faci nimic bun cu ea, mai bine faci loc alt altui om ... ca poate ala va face ceva util/folositor cu viata sa!" ... asa ca daca aia se sinucide, fine by me!

Gya spunea...

Imi aduc aminte de ce a facut un tip,care a avut probleme cu parinti lui si l-au amenintat ca daca nu ia bacul il dau afara din casa...si intr-un final pentru ca nu a luat bacul s-a omorat...
Revenind...cum sa te omori...pentru par???
Persoanele care sunt pe strazi, care nu au ce manca, unde trai ce sa mai faca???

iri spunea...

vai asteia i-am comentat si eu :)) pe langa faptu ca-s 2 gagici adunate proaste gramada, mai sunt si imature si au 5 ani :| parerea mea e sa se omoare amandoua, daca tot sunt asa de bff :)) eu uneia i-am dat un post cu fato, revino-ti, viata nu e asa de tragica, dar nu mi-a raspuns, cred ca a murit intre timp:-??

Felicia spunea...

Sa se omoare....mai putin fraieri pe mapamond

Anonim spunea...

Sa se omoare - selectie naturala.

infoladys spunea...

Interesata de un schimb de link?

.miss bee spunea...

se sinucide sau nu... puţin contează. că din păcate mama proştilor e tot timpul gravidă.

morphine spunea...

recunosc ca de cand nu mai am ore de romana, si nu mai stau cu prietene romance, am mai uitat si eu sa scriu/vorbesc in lb. romana, daaaar cum sa scrii in halul asta??
nu ma intereseaza nici parul,nici viata acestor fete, dar sa nu stii sa scrii dar capul iti sta la iubiti,damn,asta e tara noastra!

Andreea spunea...

Damn,tipa clar nu stie sa scrie!
Sper eu mai mult de 14 anisori sa nu aiba.Cat despre drame de genul asta... am mai vazut! Copii astia sunt chiar batuti in cap si nu le sta gandul decat la machiaj,epilat,dezmat,care cu care o mai face si tot asa... No comment!

Iina spunea...

:)) Si pe mine m-a tuns tata la 14 ani ca aveam prieten :)) Ca sa ii fac in ciuda, imi faceam freza stil Halle Berry, deci n-am fost foarte afectata.
Sa se sinucida, dar si "scriitoare", sa fie 2 prostanace dintr-un foc. Of of, mare suparare.
Te pup si scrie-ne cum mai este pe acolo!

Cristina Cioba spunea...

@anonim-mersi mult din suflet, gigel, felicitari si tie pt comentariu, mi-a placut tare mult!

Cristina Cioba spunea...

@intj-complet d-acord cu tine, dar e si un pic din teribilismul ala al varstei la care cat-de-tare-esti-tu.corect, sa se sinucida, I was just having fun:))

Cristina Cioba spunea...

@gya-aia care n-au casa?sa-i ia naiba, important e ca nu poti avea prieten la 14 ani!!ce proaste....bine ca altii se chinuie sa mai traiasca o luna sau doua...si lupta pt asta

Cristina Cioba spunea...

@iri-sincer, sper ca s-au sinucis amandoua:))

Cristina Cioba spunea...

@felicia-true1

Cristina Cioba spunea...

@anonim-eu sper ca pana acu s-a sinucis...:))

Cristina Cioba spunea...

infoladys-te-am adaugat!sa ne citim cu drag

Cristina Cioba spunea...

@missbee-din pacate....

Cristina Cioba spunea...

@morphine-daca le-ar sta capu la gramatica cum le sta la p....:)) ce bine-ar fi

Cristina Cioba spunea...

@andreea-e trist rau...no comment, din pacate...ca nici n-ai ce zice

Cristina Cioba spunea...

@lina-bine ai venit la mine pe blog!mi-a placut tare comentariul tau:) sper sa revii