joi, 10 noiembrie 2011

Ce nu stii nu doare

Sau "Cu cat stii mai putin, cu atat esti mai fericit". Sa fi ajuns nestiinta elixirul, reteta secreta a fericirii?

In ziua de azi e admirabil daca reusesti sa-ti inseli prietenul/a fara sa afle. Esti un geniu al....ma rog, decizi tu al cui. De asemeni, nimeni nu-si mai doreste sa stie adevarul. De ce? Cu cat stii mai putin, cu atat esti mai fericit.

Sa provina asta oare din teama de adevar? Din incapacitatea de a trai cu adevarul? Sau de unde?

 Sunt singura care inca mai crede ca adevarul doare, dar tot minciuna e cea care doare mai tare? Sunt singura care prefera adevarul, oricat de crud ar fi? Si stiti de ce? Adevarul iti da posibilitatea sa alegi, pe cand Minciuna te face sa traiesti cu ea in mizerie...

16 comentarii:

Mihaela spunea...

De acord cu tine. Prefer sa stiu adevarul, minciuna doare mult mai mult pentru ca nu numai ca te simti tradata, dar iti dai seama si cat de putin conteaza dorintele tale, cat de putin esti respectata. Am tot auzit chestia asta ca mai bine nu afli...eu prefer sa aflu, pentru a putea lua EU decizii pentru viitor, nu altul pentru mine.

INTJ spunea...

la modul general toata lumea zice ca prefera adevarul ... si apoi o dau la intors cu "minciuna mica", "minciuna nevinovata", "minciuna obligatorie", etc. ... adica prea putini chiar spun mereu adevarul.

culmea e ca pentru a putea sa-si justifice mai lejer tipurile de minciuna de mai sus, oamenii au inventat "minciuna prin omisiune" ... chestie total absurda din moment ce, pentru a minti ("a spune un neadevar") prima conditie e "sa spui" (sa te exprimi intr-un sens sau altul). si uite asa, chiar daca spui mereu adevarul, tot nu poti sustine ca nu esti "ca ei" ... iar efortul tau de a nu spune neadevaruri va deveni irelevant (cei mai slabi ajungand sa-si spune "daca toti mint, eu de ce sa n-o fac?").

Fetita Junglei13 spunea...

cateodata dor toate

Nikky spunea...

eu am doar o vorba. Ignorance is bliss, but it is still ignorance!

Felicia spunea...

Omul mereu a vrut sa i se raspunda la intrebrea "de ce?", pentru fiecare lucru in parte. Dar cand a aflat adevarul sau macar o farma din el nu i-a convenit si mereu a schimbat ca sa-i fie pe plac....

INTJ spunea...

@Nikky - sure, it's still ignorance ... but just from the point of view lacking bliss. ;)

Anonim spunea...

ai dreptate...desi adevarul doare e mai bine sa se stie, pentru a-ti pastra eleganta si asuma faptele

Cristina Cioba spunea...

@mihaela-asa este!!mintindu-ma, imi iei practic sansa de a alege..si alegi tu

Cristina Cioba spunea...

@intj-din pacate, asa e...eu mi am propus sa nu mint deloc, o saptamana, sa zic oricui adevaru pe fatza...dar didnt work..ce-ar fi fost sa-i zic profului de istorie ca-i un scotian enervant si urat?

Cristina Cioba spunea...

@fetita-true...dar ideea e care doare mai tare..si cred ca totusi minciuna

Cristina Cioba spunea...

@nikky-yep:P

Cristina Cioba spunea...

@feli-perfect d-acord

Cristina Cioba spunea...

@intj-good one

Cristina Cioba spunea...

@cypy-exact...

INTJ spunea...

"ce-ar fi fost sa-i zic profului de istorie ca-i un scotian enervant si urat?" ... nush ... da' chiar si intrebata fiind, ce are daca spui asa: "i don't want to tell you what i think about you. even if you'd somehow force me to do it, how would you know it's what i really think? why not let the silence speak ... so that anybody can choose his/her own meaning?" :D :))

Cristina Cioba spunea...

@intj-...hm, eu as vrea totusi sa trec cursul ala...:)))