vineri, 18 mai 2012

Te iubesc

2 cuvinte. 2 cuvinte pe care le folosim atit de des incit si-au pierdut sensul. Americanii o trag cu I love you in sus, I love you-n jos, I love you cand merg la toaleta, cand ma spal pe dinti. Francezii par mai retinuti in a spune clasicul Je t'aime, se vede si in filme. Spaniolii spun in telenovele de 17 ori pe episod Te amo (America Latina) si Te quiero (Spania) sau cel putin spuneau, cand ma uitam eu la 9 anisori.

Acum cativa ani "Te iubesc"parea rupt din basme. Ceva inedit, special, ceva care te facea sa vibrezi. Ceva care era spus la ocazii speciale, nu ceva pe care sa spui cand inchizi telefonul in loc de "Pa" sau "Te pup".

Desi subiectul este unul extrem de serios, nu pot sa nu-mi aduc aminte de un banc: "Nevasta catre sot: Dragule, tu nu imi spui niciodata ca ma iubesti. La care el raspunde extrem de serios: Ti-am spus o data. Dac-o sa fie vreo schimbare, te anunt eu"

Revenind la subiectul nostru serios: Ma intristez cand vad cat de mult s-a devalorizat "Te iubesc". Ma intristez cand vad ca a avea contacte sexuale la 12-13 ani e ceva perfect normal. La fel ca si a fuma. Sau a bea. Cred ca in societatea zilelor noastre ceva anormal e cand nu faci sex la 13 ani. Sau cand nu fumezi. Sau cand nu bei.

Mi se pare de asemeni incredibil (intr-un sens bun, modesta de mine) ca eu nu sunt asa. Ca prefer sa citesc o carte in loc sa ies in fiecare saptamana in club. Ca prefer sa stau pe o terasa si sa discut in loc sa ma machiez ca o sorcova sa agat "baieti buni". Ca am prieteni buni, pe care-i iubesc si care de la saptamana la saptamana, de la luna la luna, de la an la an sunt ACEEASI. Ma invart in acelasi grup de ani buni. Eu nu spun Te iubesc decit atunci cand sunt SIGURA. Sigura pe mine si pe cel de linga mine. Un Te iubesc nesincer sau spus la momentul nepotrivit poate rani. Adinc si irevocabil.

Poate toate lucrurile mentionate mai sus ma fac sa rad si sa ma intristez in acelasi timp atunci cind vad cupluri care-si spun "Te iubesc"dupa 2 saptamani. Mi se pare...hilar de-a dreptul.

Trecand peste "Te iubesc-ul"dintre cupluri, vreau sa vorbesc putin si despre Te iubesc-ul in relatiile familiale (NU, NU familiaRe. Familiar inseamna ceva cunoscut, ceva cu care te-ai obisnuit). In aceleasi filme americane despre care va povesteam mai sus, auzi o data la 3 expresii te iubesc-ul venit in relatia tata-fiu, mama-fiica si viceversa. Parintii mei mi-au spus ca ma iubesc, dar mai presus de atit MI-AU DEMONSTRAT si mi-au aratat ca a spune "Te iubesc"nu trebuie sa ajunga sa aiba aceeasi valoare ca "Ia si tu o paine de la colt".

Inca ceva FOARTE IMPORTANT: MA SPERIE(da, ma sperie!!!)jucariile care se gasesc prin magazine in ziua de astazi. Acum 1 minut am citit un articol despre papusa care....SE EPILEAZA ca sa ramana (tineti-va bine) "ingrozitor de fabuloasa!"...chiar ca ingrozitor! Pai ne mai miram ca la 12 ani fetele astea-s machiate si agata prin cluburi? Zau, aveam tupeu sa ne miram???

Voi cand, de ce si cui spuneti "Te iubesc?"

5 comentarii:

Izabelle spunea...

Sa-ti raspund la intrebare spun ineditul "te iubesc" iubitului cand simt, sau atunci cand o spun el, adica foarte rar. Barbatilor le e mult mai greu decat femeile sa spuna acest cuvant.
Cel mai trist nu este faptul ca acest cuvant se foloseste des ci faptul ca sentimentele legate de acest cuvant s-au diminuat incredibil...
Am ajuns la concluzia ca oamenii nu mai stiu sa iubeasca, ca oamenii nu mai iubesc ca acum ceva timp...e ca si cum pur si simplu nu-i mai intereseaza acest aspect.. E trist...:)

Gina Ionela spunea...

de ceva vreme sunt cam multe schimbari din astea,si nu in bine...
eu sunt enervata de o reclama la o papusa pe un post de desene la care se uita copilul meu,in care se prezinta papusa ca un copil si doua fetite ca mame... ce mesaj crezi ca transmiet reclama aia fetitelor prostute?

Ela spunea...

Azi mi-am propus sa iau toaaaaate blogurile din blogroll la rand si sa intru pe ele,ba chiar sa si comentez.Numai ca la cate am,mult peste 50 (yeah I know I`m sick)o sa vina dupa amiaza si eu nu mai termin.Asa ca desi nu am ajuns la litera ta M,am trisat putin si am sarit pentru cateva minute peste ceilalti ca sa iti scriu tie.De ce?Pai am apucat sa vad comentariul de la tine si atata mi-a trebuit.Nu puteam sa te las sa crezi in continuare ca nu esti citita :p
Soooo here I am.


Luuunga introducere! :)))

Apropos de ce ai scris in postare,
pe tata nu cred sa-l fi auzit vreodata zicand "te iubesc" dar cu toate acestea mi-a spus-o de atatea ori...Si imi place sa cred ca o face si acum de acolo unde e...

Anonim spunea...

Eu una mă întreb doar unde o să ajungem.

dcuasin spunea...

Izabelle...tu spui "Te iubesc" doar cand iti spune iubitul? nu mai des?