luni, 30 iulie 2012

Exista "Maine"

Incerc in fiecare zi cu speranta in suflet sa-l fac pe "Maine" sa fie altfel decat "Azi". Mai bun, mai productiv. Sa fiu mai buna.

Cel mai urat sentiment este sa simti cu ardoare ca tot ce ai cladit se duce pe apa Sambetei cu nonsalanta, parca spunandu-ti "Nu ai facut nimic". Dar tu stii ca ai facut, stii ca ai muncit si ti-ai dori sa fii macar un pic recunoscut, admirat, respectat. Asa cum mai spuneam intr-un post anterior, mi-ar fi placut ca viata mea sa fie altfel. In alt secol, de fapt..

Imi complic adeseori existenta cu nimicuri fara a vedea lucrurile care sunt importante cu adevarat. M-am blazat intr-o pareza emotionala care pare a nu mai avea sfarsit. Nu am fost dintotdeauna pesimista. Nu am pus dintotdeauna Raul in fata pentru a nu fi dezamagita. Recent, insa, m-am surprins facand-o. Si m-am intristat. Nu mai stiu a-mi folosi timpul intr-un mod productiv si ma surprind plangandu-mi de mila din nustiucemotive.

Cred cu tarie ca toti avem etape. Etape prin care trebuie sa trecem, oricat de greu ar fi si oricat de singuri ne-am simti.

Dar daca nu ai incredere in Maine, ce ti-a mai ramas?

3 comentarii:

Lost in Amsterdam spunea...

Mie mi-a spus o prietena, ca de ce sa amanam momentul pana Maine, cand putem s-o facem chiar Acum?! :) E o toerie interesanta si testata de mine. Ti se pot intampla lucruri frumoase si bune si te vei simti chiar.. "alive" daca incepi sa fi cum vrei de AZI si sa faci ceea ce vrei. :)

Ana spunea...

Ar trebui sa vezi partea buna a lucrurilor. Oricat lucru rau are si o parte buna. Poti sa inveti din orice cate ceva, care sa te ajute pe viitor, chiar daca acum nu pare ca are vreun rost.

Iar singuratatea, uneori poate fi productiva. Ai timp sa te analizezi si sa afli lucuri noi despre tine. Oricat de bine am crede ca ne cunoastem, uneori, daca ne alocam timpul necesar pentru noi, s-ar putea sa mai descoperim ceva nou sau sa redescoperim ceva de care nu am mai tinut cont.

Si chiar daca aparent stam pe loc, de fapt, ne miscam, foarte incet sau un pas inainte si doi in urma, dar la un moment dat tot o sa constatam ca nu am stat niciodata pe loc.

Cris-Mary spunea...

Absolut nimic ..pt ca ieri a trecut si azi e prea scurt sa poti face ceva..