duminică, 24 octombrie 2010

Where is the love?

Niciodată să nu-ţi pară rău de oamenii pentru care ai suferit. Suferinţa mare vine doar dintr-o iubire care ţi-a umplut sufletul, care te-a făcut să zâmbeşti singur ca un cretin pe stradă, te-a făcut să râzi în hohote, să disperi, să simţi, să traieşti. Omul ăla ţi-a umplut sufletul, te-a făcut să fii altcineva, te-a învăţat să iubeşti, ţi-a explicat zâmbind când ai greşit şi a fost lângă tine, chiar dacă apoi a plecat. Dar tu ai rămas cu lecţiile învăţate şi asta merită orice suferinţă...

 ...Dar totuşi, aş vrea, în cel mai egoist mod posibil şi existent, să sufere cineva la fel de mult din cauza mea. Să ştiu că cineva m-a iubit atât de mult cum am iubit şi eu odată...

"Oricum tind să cred că iubirea e un fel de ambalaj frumos pentru o cantitate enormă de egoism şi ipocrizie."

ps- poza e de aici  







23 de comentarii:

realbadpisy spunea...

pey! cred ca asa e in viata sa ranesti si sa fi ranit...nu? Cine stie ce baiat frumos o fi suferit in tacere pt ca nu i-ai acordat atentie.

Cristina Cioba spunea...

@realbadpisy- da iubita, or fi suferit mai multi, nu numa unu, din cauza lipsei de atentie. dar eu aici ma refer la iubire, la golul din piept, la suferinta pe bune. frumoaso!:*

Cristina spunea...

Şi eu mi-aş dori nespus să sufere cineva la fel de mult pentru mine la fel cum am suferit şi eu dupa alţii.

Cristina Cioba spunea...

@cristina- uf, de-ar fi asa usor. dar roata se intoarce..odata si odata

Zuzele spunea...

Si eu votez pentru intoarcerea roatei! :D dar nu vreau sa sufere oricine, ci doar acela care a produs suferinta! Hm...si roata se va intoarce, SIGUR! :)

Zuzele spunea...

Ups, am impresia ca am scris "roatei" in loc de "rotii". Sorry!!!!!
Atat de zbuciumata sunt cand aud de subiectul asta, incat nu mai stiu sa vorbesc! Mda, patzita sunt si eu...

ColourMePretty spunea...

Probabil ca pentru fiecare din noi exista cineva care, platonic sau declarat, materializat sau refuzat, ne-a iubit din tot sufletul.Insa nu te incalzeste cu nimic atunci cand suferi...poate doar slujeste sa iti dea incredere in tine, fiindca femeile tind ca atunci cand sentimentele le sunt minimalizate, ridiculizate, refuzate, abandonate, sa se considere nimic si sa isi atribuie 1000 de lipsuri si defecte.Nu m-a iubit pentru ca nu eram suficient de...zau asa...n-ati vazut cazuri siderante cand un el alegea o ea insipida, urata, proasta, de moralitatea indoielnica, neobservand sau poate chiar inseland/parasind o ea fara cusur?
Cred ca singura alinare ar fi ca acela pe care l-ai iubit si care te-a iubit mai putin, deloc, sau poate stramb si dureros, sa ajunga candva sa iubeasca infinit si sa simta inzecit fiecare senzatie de groaza, disperare, dezamagire, sila ce ti-a invadat celulele.Atunci cand tu nu mai simti nimic, ca sa se cheme echilibru. Sau poate dreptate...
Roata se intoarce, da...numai ca uneori peste ani, si sincer astfel de "plati" nu ma mai incanta daca vin peste multi ani..poate am sa zambesc, si atat.

INTJ spunea...

sintagma romanesca "sa moara si capra vecinului" imbracata frumos ... intrebarea e: chiar ai putea sa te bucuri (sau sa te simti fericita) stiind ca acel cineva sufera din cauza ta si simte ce ai simtit tu? eu nu si probabil de aia am mai multe (as in "mai mult de una") perechi de papuci ...

Cristina Cioba spunea...

@zuzele-saru'mana, deschidem fan club...:)) dar asa cum zicea ramona mai jos, cateodata se poate intoarce peste amar de ani...si atunci ce rezolvam?:)

Cristina Cioba spunea...

@ramona j- cata dreptate ai...asa e...

Cristina Cioba spunea...

@intj- aici nu era vorba de capra vecinului, ci de vecinu in persoana, adica ala dupa care am suferit:)):P

Anda Zelenca spunea...

Cam ai tu dreptate...:)

Zuzele spunea...

Hmmm...nu stiu, poate doar ne simtim un pic razbunate cand il vedem pe el, marele EL ca se intoarce in genunchi la noi, fraierele care l-am iubit degeaba:) Apropo de roata, am o prietena careia ii placea la nebunie sa joace pe degete ceata de admiratori, iar joaca ei se transforma adesea intr-o bataie de joc la adresa bietilor care nu faceau decat sa o placa/iubeasca foarte mult. I-am spus sa inceteze si sa nu le dea sperante daca nu are de gand sa le materializeze visele, insa nu m-a ascultat. Nu numai ca toti cei care o divinizau i-au intors spatele, dar de cativa ani incoace, atunci cand se indragosteste la nebunie de un tip, respectivul o lasa balta atunci cand nu se astepta si cand credea ca totul este perfect intre ei. Inclusiv cel pe care il credea "the one" a parasit-o pentru- vorba Ramonei- una urata, proasta si cum o mai numim noi, prietene parasitei in semn de solidaritate-, fara ca ea sa inteleaga de ce s-a intamplat una ca asta.
Eu cred ca fiecare moment de suferinta ne va fi rasplatit cu 10 de fericire si mai cred ca nu trebuie sa fugi atunci cand apar primele probleme intr-o relatie pentru ca divortul sau despartirea este o solutie la indemana tututor, mai greu este sa lupti.
Eu una stiu ca am luptat pentru relatia in care ma aflu si nu mult, ci mai mult decat ar putea suporta un om normal..cred... Am fost foarte fericita, apoi n-am mai fost, apoi l-am iubit de la distanta si nu vroiam sa accept ca este departe de mine si plangeam pentru fiecare noapte pe care nu mi-o petreceam in bratele lui. El a fost indiferent cateva luni si nu-mi raspundea la mesaje, insa atunci cand aproape il uitasem, m-a cautat si mi-am reamintit cat de mult il iubesc. Au trecut 5 ani de cand ne iubim in felul nostru ciudat pentru multi cei din jur,insa sunt fericita. Nu foarte fericita ca la inceput atunci cand nici o cearta nu umbrise relatia noastra, dar sunt fericita si nu ma imaginez cu altcineva la batranete!Sper ca nici el :))

INTJ spunea...

am inteles eu: e vorba "iubire" din aia care-i ca mierea atata timp cat totul e "cum vreau eu" ... si "rot in hell" cand nu mai corespunde proprilor idei/asteptari (ca aici se include inclusiv "nu ma iubeste inapoi" sau "iubeste pe alta").

nush, d.p.m.d.v. asta seamana mai mult cu "iti dau daca-mi dai" ... a basic business transaction ... nu cu acea iubire pe care oamenii se tot chinuie (fara prea mult succes) s-o descrie. si in contextul asta (definitie tampita) lumea se mira ca nu exista om pe lumea asta care n-a suferit enorm cu ocazia primei "iubiri" ...

Cristina Cioba spunea...

@zuzele- ce comentariu lung si zbuciumat...dar ai totala dreptate. uneori merita...dar pana la un punct..

Cristina Cioba spunea...

@anda- merci, meeerci:">:*

Iustinel spunea...

O sa te superi, da o sa-ti treaca :P

Treaba sta cam asa. Mi se pare aiurea sa dai sfaturi despre cum sa ignori persoana X, atata timp cat tu inca simti ceva pentru persoana Y, si il amintesti la 1-2 postari. Eu am observat ca stiu cum sta situatia, cel putin asa in mare. Alti poate nu observa, insa este clar ca tu inca n-ai trecut peste, pentru ca te-a lovit adanc si nu ii poti ierta asta. Adica inca suferi(na ca am zis-o).
Nu asa se procedeaza zic eu. Astea sunt chestii de naivitate si copilaresti.
Recunosc, inca n-am iubit in asa hal incat respectiva sa ma faca sa sufar dupa ea, deci nu cunosc feelingu' atat de bine. Insa totusi, eu zic ca dupa atata timp, in locul tau l-as ignoar si as fi indiferent, la fel ca el. Gata, ca am zis deja prea multe...

Head Shoot from Sunshine!

Alexandra spunea...

e ciclul vietii si daca atunci cand suferi privesti partea plina a paharului iti dai seama ca au fost momente minute si sentimente foarte puternice si sincere dar care au luat sfarsit dintr-un motiv sau altul. oricum, roata se intoarce tot timpul, iti spun asta din proprie experienta. ajungi sa ii vezi pe cei pentru care tu ai suferit ca sufere ei din cauza ta si atunci, indiferenta este cea mai buna arma!
la mine ceva de genul a fost si cu Balauru. mai demult eu tineam la el, el ma facea sa sufar si isi mai aducea din cand in cand aminte si de mine. dupa ce s-a terminat circul care era intre noi, la diferite ocazii facea ce facea si tot langa mine ajungea, la inceput am cedat pentru ca eram micuta si naiva, dar apoi indiferenta si-a facut loc incet incet lucru care lui nu i-a placut deloc. dar uitane acum, bine mersi, cu planuri de viitor.

Cristina Cioba spunea...

@iustin- viata mea personala pana la urma nu o stie nimeni. e doar o mica parte, aia ce o expun aici;)
@alexandra- asa e, indiferenta doare cel mai tare si toti realizeaza pana la urma ca poate au pierdut ceva...
cat despre voi, chiar ma bucur, sincer!:)

Iustinel spunea...

Nu aveam de cand sa intru sau sa ma iau de viata ta, am scris doar ce am vazut si cred eu ca e gresit. E parerea mea, am dat-o gratis si nu cer nimic pe ea, deci poti sa faci ce vrei cu ea :)

Anyway, Spike says:
Ai cazut, te-ai ridicat, inveti noi moduri sa te scuturi!

Cristina Cioba spunea...

@iustin-scuze daca te-am facut sa te simti prost.
hai ca-ti zic una, asa de final:))
"si-ai vrea sa plangi, da parca futi finalu":))

Grapefruits spunea...

Nu cred ca iubirea e doar un ambalaj, pentru ca in cazul asta noi am fi cei care impacheteaza. Cine alege amblajul gresit, distruge cadoul

Hubbis spunea...

Ti-am spus de la inceput ca nu voiam sa fiu rautacioasa, astfel incat am spus ca nu acuz, ci presupun ca.
Insa nu e singurul lucru pe care l-am vazut la tine si apoi si in alte parti (vezi "Don't ever beg anyone to love you" si "Se intampla atunci..."-pe care il gasesti pe inca alte tzashpe bloguri). Ai putea sa imi dovedesti ca ma insel si atat, nu sa ripostezi atat de urat.
Leapsa am refuzat-o politicos pentru ca nu primesc lepse, am anuntat pe blog acum multa vreme, dar pentru ca nu aveai de unde sa stii, m-am scuzat si am multumit oricum.
Nu cred ca esti in postura sa ma faci snoaba mai ales atata timp cat se pare ca nu stii semnificatia cuvantului.
Nu pari un om rau si in orice caz nici una din noi nu ar trebui sa isi iroseasca timpul si energia intr-o cearta inutila. Eu incerc sa fiu cat de cat civilizata.