duminică, 30 ianuarie 2011

"Şi atunci fatăăă, de ce stai cu el fată?"- "Că-l iubesc fată"

ironie
Iar o să spuneţi că-s o insensibilă şi mă doare la bască de suferinţa altora. Şi iar greşit. Mă doare la bască doar de suferinţa ălora care şi-o merită. Adică cei care şi-o provoacă singuri, cei care o acceptă, cei care spun că nu au de ales, deşi ştim cu toţii deşi nu recunoaştem mereu, că tot timpul, în permanenţă ai de ales. Doar că nu vrei să vezi şi de aici pleacă tot.Şi aici o să ziceţi iară că de unde ştie mă asta cine merită şi cine nu?

Păi hai să mă explic atunci. Azi o să vorbesc despre femeile care-s călcate-n picioare şi ele acceptă. Da, poate o să se simtă câteva p-aici, dar chiar mi se rupe(câtă răutate, nenică). De unde mi-a venit tema asta? De la o discuţie cu o cunoştinţă zilele trecute bărbaţii care îşi bat muierile. Şi zicea dăştăptu ăsta (cunoştinţa mea, adicătelea), că dacă femeia merită, atunci e firesc să fie bătută. Şi atunci mi s-a pus pata.. rău dă tot.

 Păi cum mă? Suntem în 2011, secolul 21 şi pe faţa Pământului mai există muieri atât de proaste care să gândească că e firesc ca ele să fie inferioarele bărbaţilor (as in-e ok să le înşele şi să le bată, "că aşa e ei mamă"). No offence, dar ce mamă poată să-i spună aşa ceva fiicei ei? Cea care a luat bătaie cu droaia de la soţul ei, a fost înşelată de o mie de ori într-o căsnicie de douăj de ani şi care nu are studii suficiente ca să priceapă că ar trebui să fie egalitate şi armonie şi nu femeia să fie slugă şi pe lângă asta să mai fie şi călcată în picioare (bărbaţii or fi crezând că asta cu bătaia e bonus)

Şi ce bărbat cu capul pe umeri se îndură să dea într-o femeie? Ce nenorocit, ce bestie e ăla? Ce drept are el asupra femeii ăleia? Da, are tot dreptul să o părăsească. Să plece. Dar de unde şi până unde avem noi dreptul (oricine ar fi acel "noi") să ridicăm mâna la o fiinţă? (fie acea fiinţă şi un animăluţ, în fond)

Aşa..asta e teoria. Şi dacă o întrebi pe deşteapta care mănâncă bataie pe pâine de ce mai stă cu dobitocul ăla nenorocit o să-ţi răspundă că-l iubeşte. Şi atunci ridici din umeri, fir-ar să fie, că n-ai ce zice. N-ai ce face. Şi-o merită. 

 Nu merită niciun bărbat, nici măcar o palmă înghiţită. Pentru că una singură şi trebuie...restul o să curgă ca pe bandă rulantă. Şi plus de asta, cât naiba să mai împingi gunoiul sub covor în loc să-l arunci dracului afară?

O să zic acum ceva. Da, o să zic, că asta cred. Eu cred că mai vinovată e femeia care acceptă palmele decât bărbatul care le dă. Am zis, am zis. N-am dat cu paru.

 Şi ca de sfârşit aşa... haz de necaz...

 
"Doctorul:Ce s-a intamplat?
Femeia: Nu stiu ce sa mai fac. De fiecare data cand sotul meu vine beat acasa, ma bate de ma rupe.
Doctorul: Am un leac foarte bun pentru asta: cand sotul tau vine acasa beat, tu imediat iei o cana de ceai de musetel si faci gargara si tot faci gargara.
2 saptamani mai tarziu femeia se intoarce la doctor si arata proaspata si renascuta
Femeia: A fost o idee stralucita. De fiecare data cand sotul meu venea acasa beat, eu nu faceam decat sa fac gargara cu ceai de musetel, si el nici macar o data nu m-a atins
Doctorul: Vezi daca-ti tii gura?"

PS- sper sincer, sincer, că n-am fost prea dură faţă de cei care nu trec prin asta, iar faţă de cei care trec prin asta, nu pot decât să sper că a fost o lecţie... Iar bărbaţilor care cred că femeile pot fi bătute dacă dau motive, le doresc să aibă şi ei câte o fetiţă (sau mai multe) şi să-i spună şi ei acelaşi lucru.

Bancul e de aici.
Iar sursa pozei: aici 

34 de comentarii:

INTJ spunea...

nu te contrazic, ai dreptate ... da' te-ai gandit si din cealalta perspectiva? adica: o palma din parte ei conteaza sau nu?

fashion doctor spunea...

te sustin in totalitate!!!foarte bine ai zis-o!!!pupici

Alexandra spunea...

hai ca bancul e chiar tare...si eu am abordat un astfel de subiect pornind de la o persoana publica, de la Ana Maria Georgescu si Florin Chilian.
Poate ca ai fost sa zic dura, dar stii cum e, adevarul doare tot timpul oricat de frumos sau de dur l-ai spune.
Sunt perfect de acord cu tine. Mi se pare o tampenie sa stai cu un om care te bate, te insala, care practic nu te respecta, doar pe motiv ca il iubesti. pai ma intreb atunci, asta ce ar insemna...ca toate femeile care iubesc ar trebui sa manance bataie pe maine ca asa vrea masculul feroce sa impuna pentru ca doar atata il duce capu?

Ambra spunea...

That's sooo true!
Felicitari pentru postarea asta, nu cred ca ai fost prea dura, din contra, ai abordat subiectul pe un ton potrivit.
Te pup!

Andra Dan spunea...

Bine,de acord.
Dar ce zici daca femeia sta cu barbatul ala de dragul copiilor? pentru ca asa crede ea ca e bine-si intr-un fel, intr-un mic fel,are dreptate.
Sau de femeia care sta cu el pt ca a luat-o de la 15 16 ani si nu mai stie nimic decat sa scrie si oarecum-ii sta bine in modestul-sau nu-confort pe care il are?
Dar...da...majoritatea stau si indura-nu numai suferinte fizice,dar si morale, amenintari,violente din cuvinte si comportament-pentru ca ii iubesc si pentru ca-cred ele-se vor schimba sau,din nou, de dragul copiilor.
Mama mea a stat cu tatal meu desi se purta foarte urat cu ea. Doar de dragul meu. Iar eu acum,ii sunt recunoscatoare, ca oricum am stat putin cu el pe pamant.
Asa ca intr-un fel, e mai bine sa nu judecam, mai ales daca nu am fost in situatia aia-sau daca nu am avut rudele in situatia aia de doi bani.
Femeile nu-si merita bataia.Decat daca dau si ele si de comun acord se bat intre ei ca asa se "simte"ei bine. Mai sunt si dinastia.
Si da, e de multe ori vina lor ca indura dar tu cate nu ai indurat din dragoste cand el deja nu te mai respecta si nu te mai iubea de mult? Asa suntem toate,si asa suntem noi ca oameni. Se numesc sacrificii si uneori,le facem. Pentru ca credem intr-o cauza viitoare nobila si linistitoare si pt care induram orice.
Stiu,si eu promovez femeia independenta, si eu sunt una,si mama mea e una acum si de mai demult dar... sunt foarte foarte multe femei bune la suflet si care, de bunavoie, se lasa calcate in picioare pentru simplul fapt ca "they don't know better".
Mai e si asta. Ca din cauza faptului ca ne apreciem putin credem ca nu ne mai gasim barbat,ca "cine ma ia?"
Sunt multe motive... fii mai blanda.
Iar cunostintei tale,doreste-i doar atat...sa aiba o fetita. Si sa ii spuna ei lucrul ala.

Zuzele spunea...

Iubire pe dracu! Cum sa-l iubesti pe unu care te snopeste in bataie????!!?? Aia e obsesie, e comoditate, e lenea sau incapacitatea de a incepe o viata pe cont propriu, nu e iubire! Iar aia care spune ca il iubeste pe ala care o calca in picioare, atunci sa intoarca si celalalt obraz si ciocu mic!

Cristina Cioba spunea...

@intj- nu e totuna...:)

Cristina Cioba spunea...

@modniza-multumesc mult!pupici!

Cristina Cioba spunea...

@alexandra-dap, e bestial bancu:))) cat despre florin chilian eu am ramas masca cand am auzit ca o bate. nu credeam ca un om cu o voce atat de dumnezeiasca si cu niste melodii de-ti ridica pielea pe tine ar fi in stare de violenta in afara "muzicii", ca sa zic asa.

da, prefer sa zic pe fata, am vrut sa fie o lectie, sa fie "stop", nimeni nu merita un asemenea tratament, dar sunt mii, milioane poate de femei care sunt batute si raman cu el ca sa ce...?

Cristina Cioba spunea...

@ambra-multumesc mult!:) credeam ca o sa am reactii negative la postarea asta, dar vad ca e destul de apreciata. multumesc!

Cristina Cioba spunea...

Scuza-ma, Andra, mii de scuze, nu o condemn pe mama ta in niciun fel, dar eu nu as vrea sa-mi tin copii langa un om care ma bate (si in cel mai rau caz ii bate si pe ei-desi poate asta nu se intampla mereu), langa un om de la care nu au nimic de invatat. Sunt enorm de multe mame care-si cresc copiii singure, this is not a drama anymore. Da, nu e bine sa judeci, dar e dreptul meu sa nu aprob, sustin sau inteleg asa ceva.
Eu am indurat din dragoste ca fraiera, dar putin timp si in niciun caz bataie sau vorbe violente!!! Si am invatat din asta ca nu o sa mai fac asta niciodata, nu merita sa-ti sacrifici viata pt un nimeni cand ai tot dreptul sa fii iubita si respectata.
Si eu promovez femeia independent, ca suntem in secolul 21, nu mai e timp de indurat, de inghitit si trait subjugate de un nimeni. Cat despre chestia cu “cine ma ia?”, prefer sa raman singura cu brio, eventual cu niste pisicute, decat sa stau cu un animal.
Ps-buna asta cu ce sa-I zic cunostintei!

Cristina Cioba spunea...

independenta*

Cristina Cioba spunea...

E obsesie si comoditate, chestia de complacut intr-o situatie de rahat si atunci iti meriti soarta… Exact, daca accepta asa ceva, atunci sa nu mai aiba vreo pretentie…Ci obrazu celalalt intors

Cristina spunea...

Recent am prins ceva emisiune pe TVR 1 ce discuta pe tema asta. Am dat din intamplare cand schimbam canalele. O femeie (cu copil/copii) avea o casnicie fericita alaturi de sotul ei, fericirea fiind tulburata doar in momentele lui de betie. Toti ziceau sa-l paraseasca. E greu, dar trebuie! Ea spunea ca-l iubeste, ca ii va fi greu sa-si creasca fetita de una singura... :| Scuze si iar scuze.

Cel mai bine e sa depistezi chestiile astea de la inceput si sa tai raul de la radacina. Okay, in cazul ei n-avea cum (se apucase de baut... si implicit de batut abia dupa cativa ani de la casatorie)

Andra Dan spunea...

Cristina, nu ma refeream doar la bataie. Sunt multe alte rele in relatii poate mai dureroase ca o lovitura..

Cristina Cioba spunea...

cristina-recunosc ca în unele cazuri îmi e milă, dar trebuie să-şi găsească puterea interioară femeile astea, doar aşa se vor putea desprinde de rău. pentru că nu-i poţi găsi scuza că face urât doar la băutură. că doar caracterul mizerabil îl are şi când e treaz, că doar băutu începe cu starea de trezie, apoi ulterior vine şi beţia, right?

Andra Dan spunea...

Tata n-o batea pe mama ma. Doar ca se purta aiurea cu ea de prea multe ori.

Andra Dan spunea...

Si referitor la palma din partea ei, depinde de caracterul tipului, ca daca el e timorat si cuminte si bland si tipa e o descreierata cu gura mare,posesiva si care acopera totul numai cu ea insasi, palma e la fel. Si cred ca fiind mai usoara, si usutura mai tare!

Andra Dan spunea...

A si inca cva...am observat ca noi tinerele gasim mereu "solutii"pentru doamnele casatorite, care nu lupta pt ele, nu au incredere in ele,nu se respecta...si e adevarat totul dar cred ca in ochii lor...e egal cu zero. Cel mai bine e sa le spuna o femeie care au trecut prin aceleasi lucruri si au invins, si au reusit si singure! pt ca pt noi tinerele lucrurile par foarte simple, albe si negre... insa viata nu e asa din pacate (si zic din pacate pt ca nici eu nu vad NICIODATA gri-ul)

INTJ spunea...

@Sunshine - o palma e o palma ... e al doilea nivel de violenta (primul fiind violenta verbala).

Cristina Cioba spunea...

intj-înţeleg...dar e mai uşoară ca cea a unui bărbat asupra unei femei (ca greutate mă refer-nu ca act în sine)

Cristina Cioba spunea...

andra-am înţeles că nu a bătut-o dar mi-am cerut totuşi scuze înainte de a comenta ceva, să nu te simţi în vreun fel ofensată, că nu vroiam asta în niciun caz.

aşa e...nu e doar alb sau negru. sunt mii de nuanţe, variaţii. la fel cum nu există doar foarte bine sau foarte rău...

Alexandra spunea...

Din punctul meu de vedere nici nu se pune problema sa stau cu cineva care ma bate si nu mi se pare firesc. Insa...exista un sambure de adevar in bancul de mai sus...si cred, la un nivel mai profund si de neinteles, ca intr-adevar cine merita, primeste. Fie ea bataie sau bucurie. Nebanuite sunt caile Domnului.
Nu cred ca daca stai cu cineva care te bate inseamna ca nu te respecti. Mi se pare cam rasuflata sintagma asta. Poate ca de asta are nevoie sufletul tau, lucrurile nu sunt asa cum par....Poate ca atunci cand vei realiza niste lucruri, ca femeie, nu va mai exista violenta in viata ta...cine stie...

Cristina Cioba spunea...

@alexandra-imi pare rau ca exista femeie care crede asa. ba da, daca inghiti bataie cu nemiluita de la unu ca nu poate fi numit decat animal..atunci clar nu te respecti:) nu stiu cum poate sa spuna cineva ca de asta are nevoie..

Dara spunea...

Fain articolul!

Ţi-am lăsat un răspuns pe blogul meu, am vrut să las un comentariu dar aveam prea mult de scris. :)
http://lumina-inamurg.blogspot.com/2011/02/iubire-sau-dependenta.html

Cristina Cioba spunea...

dara, merci pt răspuns şi susţinere, merci că-mi împărtăşeşti părerea şi mă bucur enorm că am mai "revoltat"pe cineva cu privire la asta!

Lauren spunea...

Chestia asta tine de educatia fiecaruia. Atat a femeii cat si a barbatului. Cine sta (indiferent de sex) cu o persoana care o/il agreseaza fizic/verbal si multe alte forme de violenta, consider ca nu are respect pentru sine. Indiferent de cei din jur (si asta cu riscul de a parea egoista, dar asta e adevarul, il accepta cine poate) trebuie sa te gandesti si la tine, nu la ceilalti. Daca tie nu ti-e bine cu persoana de langa tine, cum te astepti ca celor din jur sa le fie? Whatever, bine zicea cineva intr-un comentariu, decat sa stau cu un barbat care ma bate de dragul lui sau al altora, mai bine singura cu un caine langa mine. Daca tot am de ales intre animale, le aleg pe alea patrupede fara niciun regret!

Mi-a placut postul tau! :)

Cristina Cioba spunea...

lauren, ai perfectă dreptate, merci mult!

Rosaline spunea...

mama ce uraat:D sadic bancul. Oricum, foarte rautacios la adresa femeilor. Dar oricat ar incerca altii s-o nege, ai mare dreptate in ceea ce zici : femeile chiar sunt niste muieri proaste uneori, nise tute care se lasa calcate in picioare doar de dragul de a demonstra ca ele sunt mai bune sau pentru a le arata barbatilor cat de dulci si feminine sunt ele in inocenta lor. Faals! Nu e bine asa! In niciun caz, ce D-zeu? Totul are o limita, iar daca ala o trece de ce sa nu o faci si tu? Ori te iei la harta ( ceea ce nu e foarte demn) ori il lasi balta. Iar a doua varianta este de departe cea mai potrivita pentru ca te vindeca si pe tine, il face si pe el sa-si dea seama si sa sufere.

Nu inteleg cum au ajuns unele femei sa se poarte asa, dar ... fiecare se descurca cum stie.

Furia ta impotriva lor ma amuza - este cat se poate de realista :)

Cristina Cioba spunea...

rosaline-mulţumesc frumos şi ţie, te pup:)

Mihaela Pojogu spunea...

Pt cele care stau de dragul copiilor:
Femeile acestea trebuie sa se gandeasca la viitorul lor, nu doar material si cel psihologic si emotional. Degeaba ai doi parinti in casa, o masa si un acoperis asupra capului daca, ei nu se mai iubesc, caci clar violenta nu e semn de iubire si respect, fie ca tu vezi sau nu vezi, frustrarile lor se rasfrang asupra ta, nu mai exista armonie, traiesti in tensiune, se simte, ba chiar iti creeaza o imagine gresita de cum ar trebui sa fie relatia mama-tata, femeie-barbat !
Eu una mi-am dorit ca parintii mei sa divorteze, am fost tare nefericita acasa, abia asteptam vacantele sa plec la tara, ba chiar am rugat-o, din pacate ea a decedat de tanara si noi am crescut singuri, caci de atunci ne-am simtit orfani !
Nu am vrut sa scriu initial despre asta, insa este nevoie de asemenea relatari pt a trezi unii oameni, spun unii pt ca sunt femei care stiu insa refuza sa schimbe lucrurile, iar eu subliniez faptul ca niciodata nu e prea tarziu, fiecare are dreptul la fericire, la dragoste si respect, nu trebuie decat sa vrei sa lupti pt tine si copii tai !!!

Acest subiect trebuie discutat in familie, la fel si despre respectul interuman si relatiile sexuale, igiena, bune maniere, etc.
Cei/cele care aleg sa aiba un copil , aleg sa creasca si sa formeze un om, fie fata sau baiat , sanatos atat fizic, emotional si psihic !

Cristina Cioba spunea...

@Mihaela- in primul rand bine ai venit la mine pe blog, sa ne citim cu drag!
Asta incercam sa-I explic si eu unei alte cititoare, ca nu poti spune ca stai pt copii, pt.ca le faci rau, nu-I ajuti, ei vazand violenta, sau Doamne fereste, chiar simtind-o pe propria piele.
In al 3lea rand imi pare enorm de rau ptr.povestea ta, dar uite ca a fost de folos experienta ta ca sa-I zic asa, in devenirea ta un om minunat, asa imi pari
Multumesc pt comment

Mihaela Pojogu spunea...

M.S. iti multumesc pentru primire si apreciere. Consider ca cele intamplate nu au facut decat sa-mi intareasca principiile, daca le pot spune asa, de mica m-am simtit aparte, a nu se citi superioara, doar am ales un alt drum.
Inca mai astept raspunsuri, prea multi am suferit, unii nu si-au invatat lectia, iar pt cel nepedepsit parca e prea putin dreptatea divina..
Dar sper sa fie bine !

O zi minunata, vine si week-endul, sa fie asa cum ti-l doresti !

Cristina Cioba spunea...

Miha.ela- cu mare placere draguto, mi-ar face placere sis a te cunosc in viata reala, pari-si sunt convinsa ca esti-un om tare sufletist si special. Si eu m-am simtit la fel de mica. Si o sa fie bine, noi avem deja un avantaj in fata celorlalti, si asa cum zici tu, nu de superioritate, ci poate de…maturitate.

La fel iti doresc si eu tie draguto, pupici sit e mai astept cu mare drag!