sâmbătă, 29 ianuarie 2011

"Eu acum trăiesc"

Auzi sintagma asta la fiecare pas. Sau "Gata, acum îmi trăiesc viaţa", sau "ce să fac, trăiesc", "Nu pot să trăiesc fară el"(care e şi cea mai penibilă din tot topul ăsta).

 Şi atunci stai tu şi te întrebi aşa într-o doară..."Bă, ce dracu înseamnă că trăieşti?" Da, automat înseamnă că respiri. Că dacă nu respiri, atunci eşti mort, deci nu mai discutăm despre a trăi, că nu prea mai ai cum(da, o deducţie extrem de logică, mi-a luat muult tare să ajung la concluzia asta). Şi atuuuunci? Ce înseamnă că trăieşti? Ce înseamnă pentru tine că-ţi trăieşti viaţa? Când dansezi pe toate mesele şi faci 1000 de poze? Când eşti în fiecare seară în oraş? Când faci sex? (Nu contează dacă de ocazie sau într-o relaţie serioasă) Când prin vene îţi curge adrenalina?

 Când???

21 de comentarii:

Andra Dan spunea...

Eu traiesc in continuu.
Medical, traiesc ca imi bate inima, imi functioneaza crierul si am plamani sa respir.
Juridic, traiesc ca cetatean roman cu drepturi si obligatii.
Social, traiesc in grupuri,facultate,prieteni,colegi,familie,relatii.
Sufleteste, traiesc manifestandu-mi iubirea.
Spiritual, traiesc in uniune cu universul.
Si in mod exceptional si artistic, traiesc atunci cand CANT.

Nu stiu daca am vreo clipa in care sa zic "nu traiesc fara..." sau "ce sa fac,traiesc"...caci la mine toate au o inemnatate,o imbinare,un rost...

Alexandra spunea...

sunt perfect de acord cu ce a spus Danube Daughter...iar fraza cu nu pot sa traiesc fara el mi se pare penibila pentru ca daca e pana acolo el nu e oxigen, nu e mancare, nu datorita lui iti bate inima in termeni medicali vorbind si asa mai departe...mama imi spune mereu ca nimeni nu e indispensabil si am ajuns la concluzia ca are dreptate, mai ales ca dupa prima deceptie de care ai parte esti terminata si simti ca viata ta s-a terminat

Camelia Bucur spunea...

păi...nu-i chiar aşa. medical vorbind da, trăieşti; da' dacă nu te mai poţi bucura de nimic, e ca ca şi când ai fi mort. părerea mea:-??

Cristina Cioba spunea...

andra, da...înţeleg, doar că dacă trăieşi doar dpdv medical, n-are nicio logică..:) poţi la fel de bine să fii mort

Cristina Cioba spunea...

alexandra-aşa e, probabil că la prima dezamăgire serioasă o să tinzi să crezi că vai, gata, nu mai e aer fără el. dar la a 2a se presupune că eşti cu capul pe umeri deja şi gândeşti mai logic un pic şi depăşeşti altfel momentul..

Cristina Cioba spunea...

camelia, vai am zis acelaşi lucru mai sus pt andra şi acum am observat că ai zis şi tu acelaşi lucru, că abia mă trezisem când moderasem comentariile şi nu eram "clară"încă:))) susţin!

C.L.M. spunea...

Prin faptul ca ai scris aceasta postare, traiesti!Asa pur si simplu!Fiecare traieste in felul lui.

Cristina Cioba spunea...

c.i.m-frumoasă gândire.... bine ai venit la mine pe blog:)

Andra Dan spunea...

Hai mai cristina asta ai inteles tu? :)) eu ti-am explicat ca toate astea le fac deodata.

Andra Dan spunea...

Mai fetelor, n-am fost deloc clara. Eu chiar am vrut sa zic ca le fac pe toate impreuna in acelasi timp!!!!!!!! nu pe rand nu?

Cristina Cioba spunea...

@andra-eu am inteles perfeeect, scumpa mea. dar am zis ca daca traiesti doar dpdv medical atunci it makes no sense. sigur ai inteles si tu ce am vrut sa zic.... tu le faci pe toate... si nu ma indoiesc, imi placi enorm, esti o fata speciala care intelege lumea altfel, nici nu ma asteptam la altceva de la tine:)

pupici draguta!

Cristina Cioba spunea...

intj-am dat approve la comentariul tau iar ulterior nu a mai aparut:( si nu mai stiu ce ai scris! sorry:(

INTJ spunea...

cand traiesti? simplu: atunci cand simti ... ca daca nu, doar vegetezi! ah, ca uneori simti chestii pozitive, alteori negative ... asta e "part of the game" ... ca daca ai simti doar o parte, neputand face diferenta, ai mai sti ca simti/traiesti?

ps: asta nu inseamna actively seeking the negative (ca oricum nimeni nu scapa de ala) ci inseamna ca trebuie sa intelegem ca una fara alta nu poate exista ... si ca ambele, impreuna, ne confirma existenta.

Andra Dan spunea...

ooooo da stiu,suntem amandoua artiste nu ai cum sa nu ma intelegi!!!!!!! multumesc de cuvintele frumoase,pup si felicitari pentru media mare si cambridge si tot!

Cristina Cioba spunea...

asa e andrutzo, suntem amandoua artiste. insa eu cred ca renunt la teatru ca sa merg pe altceva...adica renunt la fac de unatc..imi pare enorm de rau, dar simt ca trebuie sa fac altceva for a living..intelegi tu

multumesc si eu pt felicitari si cuvintele de bine.te pup gagica!

Cristina Cioba spunea...

intj-pai ce ar fi sa fie doar vara iar noi sa fim doar veseli? si tristetea si iarna sunt bune uneori:) ca dac-am fi mereu fericiti, ce am mai sti sa apreciem?eu zic ca nimic...

fashion doctor spunea...

multumesc,puisor.acum pun linkul tau.pup

Cristina Cioba spunea...

adia, mulţumesc din suflet pentru vorbele tale, te-am adăugat la secţiunea "De top":)

eşti o scumpă, pupici!

Cristina Cioba spunea...

modniza, mulţumesc din suflet pt vorbele tale, te-am adăugat la secţiunea fashion!

să ne citim cu drag!pupici şi o seară superbă!

Evergreen spunea...

Nu exista nu pot, ci nu vreau.

Traiesti tot timpul... ca e mai intens, ca-ti vine sa-ti iei campii, ca suferi sau ca razi de fericire... tot trai e si asta

Cristina Cioba spunea...

@evergreen-da...dar cand zaci ca o leguma si suferi..oare chiar ttraiesti?:) adica nu esti nici mort, da nici viu..