luni, 23 mai 2011

Enjoy the ride. Every minute of it!

În ultimul timp nu am mai scris lucruri de suflet, pentru că mi-a fost frică să le scriu. E senzația aia, atunci când trăiești ceva atât de frumos încât ți-e frică să povestești ca să nu se piardă.

Sau atunci când găsești o melodie frumoasă și n-o arăți nimănui, că o crezi doar a ta!

Urăsc statutul de drama queen. Și asta pentru că eu sunt :D și nu :(. Pentru că eu zâmbesc în loc să fiu tristă. Pentru că eu am înțeles (și am doar 18 ani, bine, aproape 19)că oamenii pleacă. Ei și? Vin alții. EU am înțeles că trebuie să asculți ce zic oamenii deștepți, nu proștii. Că dacă ascult toate tâmpeniile, când mai am timp să ascult și ce zic oamenii inteligenți? Eu am învățat că nu mereu e  vorba despre cât lovești ci despre cât poți înainta primind. Și am mai înțeles că viața nu e un dar, ci un împrumut. Pe care eu trebuie să dovedesc că-l merit.

Am spus și o mai spun o dată: nu sunt un exemplu de urmat. Nici măcar nu vreau să fiu. Nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea de a fi exemplu pentru cineva. Așa că tocmai de asta nu permit nimănui de a-mi judeca felul de viață. Felul în care gândesc, îmi fac prieteni, dorm, respir, mănânc, cânt. Nu permit pentru că asta sunt eu. Iar nimeni nu e obligat să stea lângă mine.

Odată am fost slabă. Atât de slabă încât fiecare cuvânt sau lucru pe care-l consideram ofensă mă dărâma. Plângeam ore-n șir rămasă în genunchi și-mi căutam greșeli la fiecare pas, în vreme ce celorlalți le căutam scuze. Acum? Acum îmi asum vina când o am, dar nu o mai caut unde nu e!

Și pe principiul ”Wherever this waltz may take us, remember to ENJOY THE RIDE! Every minute of it”. Nu vreau să vă iau cu texte de alea că ”Pentru fiecare minut în care nu ai zâmbit ai  pierdut 60 de secunde pe care nu ți le mai dă nimeni înapoi”. Dar așa e. În loc să fiu tristă, pot la fel de bine să fiu fericită. În loc să plâng că a plecat X, prefer să mă bucur că am cunoscut oameni noi.

În loc să plâng că las țara asta în urmă, prefer să mă bucur că am o lume nouă, toată la picioarele mele!

Vrei lumină?Atunci sparge colivia și ieși. Altfel nu o primești. Nimeni nu ți-o dă altfel! Nu vrei să fii printre cei ”buni”, nu? Eu cu siguranță nu vreau. Vreau să fiu printre ”cei mai buni”! Să fim serioși, cine n-a suferit vreodată, sau cine nu s-a despărțit vreodată de persoana pe care o iubea mai mult decât pe sine (greșit!!!), hop, mâna sus???

Ete și??? M-am lovit? Asta e? Am căzut? Nu-i nimic, asta e, ridică-te dracu de acolo, șterge-te de praf. Auch, ai genunchiul praf? Puțin rivanol, au ustură și hai pa. Mergi mai departe ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Cineva spunea ”Dacă nu aș avea sentimente aș putea fi cea mai deșteaptă femeie de pe pământ!”. Da, deșteaptă și...superficială, sinistră, seacă, GOALĂ! Pot fi nu cea mai deșteaptă dar printre cele mai deștepte. Și asta pentru că nu văd obstacolele, ci  ținta!

Scutește-te de dramă falsă, nopți nedormite, cearcăne, alcool.

13 comentarii:

INTJ spunea...

dap ... desteapta e si o inteligenta artificiala ... da' tot degeaba. privind in urma as spune ca apreciem tocmai imperfectul ... in timp ce aspiram spre perfectiune ... chestie care merita analizata.

G.W. spunea...

e bine ca vezi asa lucrurile insa sfatul meu prietenesc ar fi sa te distrezi pana dupa facultate, sentimentalismul,dragostea,iubirea sunt importante la timpul lor. Iubirile de la varste fragede gen 18-21 de ani sun ca si apa, nu ude dar trecatoare.

Felicia spunea...

E usor sa zici "Enjoy the ride",but do you really enjoy it? Nu stiu, cred ca e greu de raspuns.

Iar la faza cu oamenii "prosti" si "destepti", nu cred ca exista asa ceva. Bunicul meu spunea ca sunt oameni care stiu si oameni care nu stiu. Nu poti sa spui ca un om e prost doar ca n-a auzit de Gabriel Garcia Marquez.
In viata nu poti sa alegi cu cine sa vorbesti sau nu, daca iti iese in cale unul mai slab de minte, respecta-l la fel cum l-ai respectat si pe cel inteligent. Ca nu se stie poate ala slab de minte te va ajuta in viitor.



Sper ca nu te-ai suparat pe ce ti-am spus, e doar o parere. Te pup!

P.S. Succes la bac sa iei 10!:)))

Cristina Cioba spunea...

@intj-nu stiu ce sa zic...nu prea sunt de acord. aprob ca apreciem imperfectul, dar nu trebuie sa ne complacem in el;)

Cristina Cioba spunea...

@g.w-asta ziceam si eu in post:) nu merita sa "te legi "la cap. cu atat mai putin la 18 ani

Cristina Cioba spunea...

@felicia-Yes, I really enjoy it. Daca m-ai cunoaste, ai sti cum traiesc eu si ca TRAIESC. Eu nu am timp de pierdut. Daca altii au, sa fie sanatosi.

Aprob ca exista oameni care nu stiu sau nu stiu. Dar prostia nu sta in Gabriel Garcia Marquez. Si crede-ma ca exista oameni prosti. Prosti gramada.

Si eu aici nu ma refer la prostii care-s asa de la mama natura, cei slabi de minte, ci la cei atat prosti cat si fuduli:)

te pup!

Cristina Cioba spunea...

@felicia-despre urarea cu bac-ul, merci:*:*:*

Felicia spunea...

@Miss Soare
Dar nu cred ca zici la fiecare 10 minute: trebuie sa traiesc clipa, trebuie sa traiesc clipa etc. Daca cineva zice din 10 in 10 minute, e clar nu mai traieste nicio clipa.:))))
Nu am nici o indoiala ca nu traiesti, poate ca faci unele lucruri care pt altii inseamna pierdere de timp!
Eu imi "pierd"(uneori) timpul stand,gandindu-ma, pana la cea mai tampita idee. Poate tie ti se pare leneveala, dar pt mine e euforia totala. Sa ai timp sa te gandesti la cu totul altceva decat cei din jurul tau.
Depinde cum isi vede fiecare timpul, si ce crede el prin pierderea timpului.

Kiss You!

iri spunea...

unde pleci?:d

Lillee spunea...

Mi-a placut foarte mult fraza ta de final. Sau... ma rog, aproape de final:
Și asta pentru că nu văd obstacolele, ci ținta!

Prin ea ai spus tot!!!

Cristina Cioba spunea...

@felicia-indeed!

Cristina Cioba spunea...

@lillee-merci mult!

Cristina Cioba spunea...

@iri-scotia, facultate:)