duminică, 26 iunie 2011

Ultima strigare

Mâine începe examenul de Bacalaureat. Nu mi-e frică, ci doar sunt neliniștită. Neliniștită probabil datorită faptului că anul ăsta am muncit ca un câine ca să finalizez materia și să-mi pun ordine în idei și gânduri. Am muncit cu gândul la niște note uriașe, în primul rând ca să-mi demonstrez mie că pot și-n al doilea rând să-mi fac părinții mândri.

Istoria... istoria n-aș putea să zic că mi-a plăcut în vreun mod deosebit vreodată. Însă anul acesta, când am început să o învăț și respectiv să o înțeleg (obligat, forțat, împinsă de la spate). Am înțeles-o. Și e bine să știi istoria țării tale.

Româna.. româna aș putea spune cu ușurință că mi-a cam plăcut de când mă știu. Poate de-aici predilecția asta pentru a scrie. Am învățat 35 (!!!)de opere... Alții au învățat 5 și merg pe noroc. Și totuși nu-mi pare rău. Cândva o să am nevoie și de astea.

Geografia... cu geografia am avut probleme încă din clasa a 5a, pentru că...să zicem că n-am fost iubită de profesor. Nu știu a cui a fost greșeala mai mare: a mea, sau a lui. Am avut probleme cu ea și în a 8a, am urât-o din tot sufletul ca apoi...să-mi placă și să iau 9.75 la examenul de capacitate. Așa și acum. Numai că acum îmi doresc 10-le.

Vă urez, deci, multă concentrare și liniște, iar rezultatele să fie cele pe care vi le doriți!

Astea fiind spuse, deși lucrurile nu-mi merg nici pe departe bine, sunt dezamăgită de un anumit comportament... poate ar trebui să o las mai moale. Să cer mai puțin de la oameni. Să nu mă mai consum. Pentru că o fac. Mă roade stomacul, capul, inima... Nu a murit nimeni de la asta. Nu voi muri nici eu. Nu înțeleg mare parte din sentimentele mele sau de ce-mi pulsează venele așa. Nu înțeleg cu ce greșesc, sau unde insist prea mult. Sau din contră, unde ar trebui să insist și nu o fac. Mi-e greu să obosesc așa, ca apoi să o iau de la capăt, să mă agăț de fărâme. Nu am de ce.

Urăsc să nu se vorbească cu mine. Să nu înțeleg ce se îmtâmplă și cu atât mai mult urăsc să deduc sentimente. Nu pot, nu sunt Mama Omida.

Nu mai dau din coate. Pentru că dai din coate și ajungi ultimul. Cu cât vrei mai tare să supraviețuiești cu atât mai mult și mai tare se scurge viața din tine. Nu vrei asta, nu?

Trebuie să zic ”Stop” și să aleg un alt drum... Unul mai... satisfăcător. Cel pe care-l merit!

21 de comentarii:

Unknown spunea...

Mult succes:*:*

Unknown spunea...

sa ai baftaaaaaa :) sa stii ca si eu am invatat la toate si pana la urma bac-ul s-a dovedit a fi mai usor decat un test pentru ca era bazat pe copiat. nu stiu cum o sa fie la voi la scoala, dar anyway iti urez bafta mare, cu subiectele pe care le stii cel mai bine :).

Cristina Cioba spunea...

@madalina-merci din suflet, sa fie! bine ai venit la mine pe blog, sper sa revii!

Cristina Cioba spunea...

@andra-anul asta nu mai merge cu copiatul, a iesit circ mare, n-o sa mai miste nimeni, iar cine va fi dat afara, nu mai are dreptul sa dea bac-ul 2 sesiuni....
iti multumesc din suflet pt urari si bine ai venit la mine pe blog, sper sa revii!

Andra Dan spunea...

Mult succes dear, you will do great!

Este adevarat,te agiti prea mult si te enervezi prea tare de la lucrurile ce nu au legatura efectiv cu tine...ai demonstrat-o prin foarte multe postari, analizezi lumea in detaliu, te rascoli, te enervezi, te agiti, si te miri ca-ti creste tensiunea :D ia-o mai usor, incearca sa vezi si lucrurile frumoase, scrie despre ele, creste numarul lor in viata ta! Nimeni nu a dus-o niciodata mai bine ducand vorba despre ce-i mai urat... e doar o parere,sper sa nu te superi! te pup!

G.W. spunea...

multa bafta :)

INTJ spunea...

bafta! lasa tot restu' deoparte si concentreaza-te pe asta ... ca apoi ai tot timpu' sa te ocupi si de rest. :)

Dorina spunea...

Mult succes!
E normal sa ai emotii, e unul dintre cele mai importante examene din viata, dar ai sa vezi ca totul o sa fie bine.
Nu are cum sa nu fie. Doar esti fata desteapta si ai si invatat, deci nu are ce sa mearga prost....
Bafta!

Cristina Cioba spunea...

@danube daughter-merci din suflet, sa fie!

cat despre asta, ai dreptate...sunt agitata si asta se vede...imi revars oful in ...alte moduri. pacat ca asa nu-mi rezolv problemele...

Cristina Cioba spunea...

@g.w-merci din suflet, sa fie!

Cristina Cioba spunea...

@intj-asa este...deocamdata trebuie sa trec de hopul asta:) merci!

Cristina Cioba spunea...

@dorina-multumesc din suflet ptr cuvinte si ptr urari!:)

morphine spunea...

si eu am invatat o groaya la Ro,si nu-mi pare rau,pt ca nota pe care am primit-o era nota reala,tot ce stiam!
am fost mandra!
succes!

Lauren spunea...

Multa bafta & trust me.. e de 100x mai usor decat iti imaginezi ca ar putea fi :D

Dia spunea...

Iti doresc mult succes, desi sunt convinsa ca o sa fie bine daca zici ca ai invatat cu asa spor si drag. Sunt de acord cu tine..istoria e frumoasa, mai ales a noastra. La romana sunt convinsa ca nu o sa ai probleme, te pricepi sa te exprimi in scris:)

Dia spunea...

Iti doresc mult succes, desi sunt convinsa ca o sa fie bine daca zici ca ai invatat cu asa spor si drag. Sunt de acord cu tine..istoria e frumoasa, mai ales a noastra. La romana sunt convinsa ca nu o sa ai probleme, te pricepi sa te exprimi in scris:)

Alexandra spunea...

mult succes la bac si asteptam primele impresii:*

Cristina Cioba spunea...

@morphine-a fost fff bine totul azi:D

Cristina Cioba spunea...

@dia&alexandra-a fost suuper ok!:D

morphine spunea...

bravo!
m-am uitat la subiecte,mi s-a parut ca a fost mai greu decat anul trecut.
app,sunt camere ori nu sunt camere?:))

Cristina Cioba spunea...

@morphine-la mihai v n-au fost...cica-n miko, mikes au fost:P

nush, mie mi s-a parut relativ usor, acum sa vedem nota!