vineri, 15 iulie 2011

Când viața devine un business mai mult sau mai puțin...avantajos

Că viața asta e o continuă afacere știm toți. Îmi dai aia, îți iau aia, îți dau ailaltă. Dacă faci aia, fac aia. Și tot așa. Ce distracție, haha.

 Dar care-i cheia succesului?Să nu-ți pese!Mai pe scurt și cum ar zice englezu ”I dont give a damn”. Da, da, da. Nu mă luați acum cu d-alea că vai, că dacă nu-ți pasă ești superficial/egoist/insensibil/tâmpit/nemernic. Da, ești superficialegoistinsensibiltâmpitnemernic, dar cel puțin nu ești înjunghiat. Couldnt be more simple.
Parcă mă și văd dând approve la niște comentarii de genul ”Da cum, îți bagi picioarele-n tot și gata, ce-ți pasă ție”, opțional și ”chip de lut”. Nu, nu înseamnă să-ți bagi picioarele-n tot, ci să ajungi la nivelul ăla-n care ce ți se întâmpla nu e bun sau rău, ci doar e.Și și mai important decât asta: nivelul la care nu iei asupra ta responsabilitățile tuturor tâmpiților doar pentru că...”ție-ți pasă”.

 E greu ca dracu să nu-ți pese dar în final it all pays off. Și plus de asta, cui dracu îi trebuie decizii luate că așa a zis x, y sau Mărioara din deal?Că într-un final realizezi că x, y și Mărioara din deal te-au dus direct la dreaq cu tot cu sugestiile lor de ”coulda woulda shoulda” și că ești pe un drum care nu numai că nu-ți place și nu-l vrei dar nici n-ai cea mai vaga idee cum DRACU AI AJUNS AICI.Normal, dacă mergem după ”Dacă n-ai așteptări n-ai dezamăgiri” it wont work. Pentru că nu poți doar primi.Tre sa mai și dai. Și plus de asta, e greu ca dracu să nu aștepți nimic. Ne pricepem al naibii de bine să aruncăm responsabilități pe alții să confundam sentimente, să ne prefacem că EI trebuie să facă și NU NOI.

În relații ne apucă egoisme de genul ”Nu ieși cu băieții la nicio bere” . Sigur, nu iese, că tu dai din picioare ca apucata și disperata că nu-l vezi 3 ore. Va fi acasă. Dar ciufut și fără chef. It s all that you got.

 ”Dacă mă iubește face aia”. Said who?Dacă te iubește își va manifesta iubirea in his own way. Nu trebuie să-i spui tu CUM să o facă.

 ”Iubitule, vreau să mergem în oraș”. Omu e obosit, n-are chef?Clar, nu mă mai iubești, da, niciodată nu faci ca mine, totul merge după tine și nevoile tale.

 ”Dacă ieșim acum la Măria, mă duci săptămâna viitoare-n Grecia?”Clar, tu vrei în Grecia, nu la Măria. E doar..un business.

 Nu știm să cerem, nu știm să oferim, vrem să ajungem la o relație bazată(culmea), pe o strategie de marketing și anume situația win-win. Voi ați oferit vreodată ceva fără să cereți nimic la schimb??

 Nu, bineînțeles că n-ați făcut-o. Că suntem niște proști, egoiști, șantajiști, crescuți de mici să NU oferim nimic fără să cerem. ”Dac-o iubești pe mami, papi tot din farfurie”. Hai nu zău. Dacă nu-ți mănânc borhotul, nu te iubesc. Dacă nu mănânc până -mi dau mațele afară, că deh, mie nu-mi mai trebuia. Eu am mâncat că te iubesc.How selfish. Și uite-așa apar insuccesele, handicapurile emoționale și egoismul. Poate dacă ai noroc te trezești vreodată.

 Am zis, am zis.

10 comentarii:

iri spunea...

decat o relatie asa, mai bine lipsa:)) si tu vezi ca doar noi, femeile, facem d-astea? sau suntem prea tembele si nu vedem cand o fac si ei?

ella spunea...

Eu una, cred ca am oferit prea mult, fara sa cer ceva in schimb.... Si cred ca am oferit de prea multe ori, unor oameni care nu meritau, si care, la momentul acela au inteles bunavoinrta mea drept prostie... (Uite, acum cateva ore am decis sa imi scarific ultima saptamana de stat in tara, si voi munci in locul unei verisoare care a primit oportunitarea sa plece intr-o vacanta de vis)
Ma gandesc ca intr-o relatie (fie ca vorbim de iubire sau doar de prietenie) trebuie sa fie un echiilibru intre "a da" si "a primi". Daca doar unul ofera, si celalalt se asteapta doar sa primesca...nu e ok

Yry spunea...

mare dreptate ai... iar finalul m-a facut sa rad cu lacrimi pana la genunchi :))))))))))))))

George spunea...

Nice one... :)

Ana. spunea...

Da, sunt total de acord cu tine si cu ce ai scris.
Plus ca mai e si principiul ala vechi de cand e lumea...daca vrei sa primesti trebuie sa stii sa si oferi.
Ca pana la urma viata e bazata pe fel si fel de compromisuri si nu e nimeni mai cu mot sa fie altfel pentru el.

Cristina Cioba spunea...

@iri-chiar ca mai bine lipsa:)) o fac si ei...numa ca ei sunt cei cu "nepasarea", iar noi cu "insistenta":) fair enough, huh?:))

Cristina Cioba spunea...

@ella-tu esti un suflet bun si asta o vad fara sa te fi vazut vreodata in afara virtualului.esti un suflet cald care am impresia ca a fost ranit de multe ori insa asta nu l-a oprit sa ofere si sa ofere.insa tine minte, poate inveti ceva de la un copil ca mine:cand oferi prea mult, ajungi in final sa nu mai ai nimic de oferit:)

te pup iubita mea si sper sa ne auzim si dupa ce pleci.iti doresc tot binele din lume.de 1000 de ori mai bine ca aici:)

Cristina Cioba spunea...

@yry-mersi din sufleeet!!:D

Cristina Cioba spunea...

@anke-mersiii:* in sfarsit comentezi si tu:P

Cristina Cioba spunea...

@ana-mersi din suflet, si merci pt comentariu, mi-a placut tare mult!