luni, 4 iulie 2011

S-a mai dus un hop...Acum zâmbim, da?

Ca să nu țin în suspans zic din start: 9,11 medie finală. Însă la română, acel 8.75 pe care am crezut că fac infarct când l-am văzut.... nu rămâne așa. Mâine fac contestație. Și nu pentru că vai Doamne, ce figuri am în cap. Ci pentru că AIA NU E NOTA MEA! Am făcut o lucrare bună și cred că merită să-mi încerc norocul. De asemeni, 9,60 de la istorie m-a ridicat în al 9-lea Cer, am urât istoria! Voi ce părere aveți despre asta?

Camelia m-a rugat să scriu despre BAC-ul de anul ăsta, din perspectiva mea, care l-am trăit.

Camerele video: Nu au existat. Cel puțin nu la mine în liceu. Și chiar mă îndoiesc că acolo unde au existat au și funcționat. Și dac-au funcționat, nu s-a uitat nici dracu la ele. Asta a fost o porcărie pe care să mai cheltuim niște bani. Îmi și imaginez, să presupunem că totuși au fost urmărite în timp real. Cum mergea faza? Îl vedeai p-ăla pe cameră că și-a scos obiectul muncii și intrau pac-pac, mascații și-l trânteau la pământ?

Copiatul:  Despre asta nu mă pot exprima, deoarece nu am avut nevoie, chiar am muncit mult într-un an de zile și sunt mândră de mine. Puteam, probabil, să mă las pe tânjeală tot anul și să mă bazez pe copiat. Poate chiar reușeam să copiez. Doar că notele alea nu mi-ar fi adus nicio satisfacție.

În sală la mine nu s-a copiat. S-a mai șușotit, însă am încercat să stau departe de discuții, să nu cumva să pic la mijloc.


Subiectele:  Nu vreau să fiu rea, dar e imposibil să confunzi textul dramatic cu drama. Și cu restul am încheiat aici. Deși s-au catalogat a fi extrem de grele subiectele, eu le-am considerat a fi accesibile. Prea accesibile.

Cert e că, deși s-a terminat, oboseala fizică și psihică încă există. Mai urmează hopul legat de contestație, până pe 8, când se afișează. Am ales să fac asta pentru sufletul meu, pentru că știu că nu sunt de nota 8.75, ci de una mai mare! Nu am nimic de pierdut, pentru facultate în Scoția am nevoie de medie peste 8. A mea e peste 9.

Acum? Acum sper ca lucrurile să se așeze. S-a ordonat una, s-au deranjat alte două, trei... Să se facă odată fericire și pe-aici!


Voi???Ce-ați făcut la BAC?

52 de comentarii:

Grim spunea...

Bravo ţie. Eşti făină! nu faină.. făină. Dacă vrei să înţelegi aruncă-ţi un ochi în ograda mea. :)

sg.major alexandru spunea...

mi-aduc aminte era vara lui 2007..eram socat dupa pierderea familiei mele.. Notele mele sunau asa: Limba si Literatura Romana:7,5 SCRIS 10 ORAL.. Limba Engleza:10 ORAL EDucatie fizica:10 ,Matematica 6.50,Istorie:9,80 ADMIS.. la 2 luni dupa ce am luat diploma,m-am inrolat in armata..

Cristina Cioba spunea...

@grim-thank youuuu!

Cristina Cioba spunea...

@alex-frumoase note!!!:D

Cristina Cioba spunea...

@alex-baiat destept, stiam deja:P

sg.major alexandru spunea...

destept o laie :-j .. NU am copiat,recunosc.. nu il luam oricum era de ajuns si in armata diploma de 12 clase.. da mai sus de caporal nu avansam.. !! Numai de bacalaureat nu-mi ardea mie atunci,eu pierdusem ce aveam mai drag.. Cand au vazut rezultatele..din fostii mei colegi,90% ma priveau cu o ura sadica..se mirau cum am luat eu bacul..
SI me de apreciere..

Dia spunea...

Felicitari...frumoase note...te felicit, am auzit ca anul acesta au fost rezultate groaznice la bac. Nu vreau sa fac e desteapta, sau vai Doamne, sa ma cred foarte inteleapta, dar sunt de acord cu tine, e inaceptabil sa "incurci"textul dramatic cu drama. Stii ce mi se pare acuma ciudat, ca nu-mi mai amintesc notele mele de la bac cu exactitate, exceptand, bineinteles, 7-le de la romana. Da, am clcat si eu la romana, dar pe nestiinta mea. A cazut in anul acela poezia traditionalista si era chiar singurul subicet posibil unde nu stiam mai nimic, inafara de titlul peziei si autor:)). A trecut totusi si mi-a confirmat, inca odata, ca sunt foarte ghinionista. Oricum de copiat nu s-a pus problema, niciodata nu m-am complicat cu asa ceva:).Oricum parca tot peste 9 mi-a iesit media caci atunci erau note si la orale, care erau doar doua. Imi amintesc ca marea satisfactie a fost nota peste 9 de la mate, eu avand la matematica in liceeu numai medii de 7. Nota fiind obtinuta fara ore particulare. Am fost foarte mandra:). Singurul dezavantaj a fost faptul ca am intrat la taxa la facultate in primul an, dar apoi am trecut la buget unde am ramas si acum la master. Acum chiar nu-mi pare rau ca am fost la un liceu unde notele mari nu se dadeau ushor si ca am fost la mate-info, pentru ca mi-a servit in facultate farte multe treaba asta. Te pup...si fa contestatie, eu is pe pricipiul mai bine sa-ti para rau ca ai facut un lucru decat sa regreti apoi ca nu l-ai facut si sa te tot intrebi cum ar fi fost daca....

iri spunea...

felicitaaaari!!!! ai note ft mari!
eu nu inteleg de ce isteria asta de pe la televizor despre copiat: eu cred ca s-a copiat exact la fel de mult ca acum 2 ani (cand am dat eu) numai ca acum au fost prinsi mai rau. si subiectele poate s-au o idee mai grele pentru ca a fost mai lejer calendarul, nu asa de inghesuit si teoretic aveati mai mult timp sa invatati :-??
eu cand am dat am luat 10 la oral romana si engleza, 9.30 la romana, 7.70 la mate, 9.85 chimie si 10 istorie :d
dar nu va zic ca un an intreg am plans (la prorpriu) peste cartea de mate, crezand ca pic. acum sunt la limbi straine, deci va dati seama ce mult mi-a placut mate :))

Oanna spunea...

Bravo Miss !! >:D<. AM scapat si eu.
La noi la mate a fost jale :| cativa colegi au picat, unele note la romana au fost sub asteptarile mele. I mean, am colege care chiar invata si stiu cu ce se mananca treaba si au luat 7 si ceva. :|. In fine, eu ma bucur ca am luat - asta era tot ce imi doream mai ales ca n-am avut un an prea roz ;)). Acum nici nu-mi mai fac griji pt facultate :)).

Daca tin eu minte bine ai zis ca vii prin Bucuresti dupa bac :D :-w sa nu ne uiti ;;).

Cami spunea...

Hei, felicitari, Piticot! Bravo! Sunt mandra de tine pt ca ai luat o nota atat de mare in sesiunea asta dubioasa.

Comentariu in care iti spuneam sa scrii despe ce ai facut la bac si despre examen, in general, l-am postat aiurea rau. Nu stiu de ce l-am pus la articolul despre nunti :)) se voia la cel pe care l-ai scris dupa proba de limba romana :)) Ma saboteaza blogul tau.

Felicitari inca o data! Stiam eu ca esti desteapta!

iri spunea...

@everybody: daca tot se vine in bucuresti, nu vreti sa facem un gathering? blogger's meeting :d

Tears of a Ghost spunea...

Felicitari! Si multa la facultate! Pupici

Bloo Smile spunea...

Confuzii sau nu.. la noi in oras nu s-a facut doar ultima noapte.. ci chiar si domnul Goe, moara cu noroc si alte bazaconii. Asta e ceva mai greu de inteles. Oricum, subiectul de matematica m1 nu a fost accesibil, din contra, a avut o multime de subtilitati chiar si la prima parte (sa nu mai zic nimic de cea de-a treia...). Eu sunt multumita de ce am facut, mai ales ca nici nu am nevoie de media de la bac :)) Am luat 9.70 la mate (si sunt foarte mandra de mine:D), 9.80 la chimie si 9.25 la romana. Oricum, dupa contestatie o sa fii mai linistita. Felicitari pentru medie!>:D<

Sunshine spunea...

La mine in liceu,dupa cum am mai spus intr-un comentariu anterior, au existat.A mai existat si un nene care le-a spus profesorilor supraveghetori sa verifice din jumatate in jumtate de ora camera pentru a vedea daca aceasta mai functioneaza.La sfarsitul probelor acelas nene a mers in fiecare sala si a pus intregistrarile video pe DVD.Ma indoiesc ca cineva o sa stea sa le verifice...Fac un exercitiu de imaginatie si mi-l imaginez pe ministru mancand floricele si urmarind inregistrarile de la BAC:)).

G.W. spunea...

felicitarii si multa bafta la contestatie >:D<
P.s. eu la bac la istorie am luat 9,80 sunt cu 0,20 mai bun ca tine :))

Unknown spunea...

Eu la fel am patit ca si tine,de fapt cred ca ti-am mai spus..la romana am luat o nota mai mica decat speram eu sa iau,dar nu am depus contestatie pentru ca mi-a spus profesoara mea de meditatie ca nu are rost pentru ca deja aveam medie mare.Am luat la BAC 9.70,si asta pe meritul meu pentru ca tot anul am invatat si am facut meditatii,nu cum au facut altii care au luat note maricele dar pentru care nu au muncit,ci au copiat.Oricum asta s-a intamplat in alte sali,pentru ca la mine in sala nu s-a miscat mai deloc,si sincer nici nu am avut nevoie.

Mihaela spunea...

Bravo! Felicitari! Eram sigura ca vei lua nota mare!
Acum iti doresc sa afli de bine de la contestatie si apoi sa te bucuri asa cum trebuie de vacanta de vara. :)

Anonim spunea...

Buna:) ma bucur atat de mult pentru tine :):) la ce facultate vrei sa mergi in Scotia?:) Mergi cu bursa sau la taxa?:)

Miss I. spunea...

Miss S., azi ţi-am descoperit blogul umblând prin panoul meu de control :) Îţi mulţumesc pentru locul din blogroll, am să te citesc zilele astea şi eu acum că am dat de tine.
Felicitări pentru nota de la bac! Unde vrei mai departe?

Vacanţă plăcută :)

Irina spunea...

Hey, felicitari. Nici 9.15 nu e nota mea la romana, am facut clar de peste 9, 50 dar nu am mai depus contestatie. Toata lumea a zis sa nu fac... oricum nu m-ar fi ridicat decat cu 10 sutimi si nu ma incalzeau cu nimic. Felicitari oricum! :*

Cristina Cioba spunea...

@alex-le-ai dat peste bot;)

Cristina Cioba spunea...

@dia-multumesc scumpa mea!

Cristina Cioba spunea...

@dia-nu am mai facut contestatie...ca sa plec in scotia imi trebuia peste 8...si eu am peste 9, nu avea rost sa mai stau cu stres 5 zile:)

Cristina Cioba spunea...

@iri-cica nu prea s-a mai copiat...au fost sali in care da, dar in principiu doar susoteli...copiat pe bune cica nu...habar n-am, la mine-n sala nu s-a copiat!la niciuna din 3...

Cristina Cioba spunea...

@oanna-vin pe 11 iulie!:Dcum dau de tine?

Cristina Cioba spunea...

@cami-multumesc din suflet, scumpa mea!

Cristina Cioba spunea...

@iri-ba daaaaa!sa-mi zici cum dau si de tine!

Cristina Cioba spunea...

@tears of a ghost-merci din suflet!!!

Cristina Cioba spunea...

@bloo-moara cu noroc=))la noi a scris una alexandru lapusneanu=)))! felicitari pt mate!!!

Cristina Cioba spunea...

@bloo-si de altfel si pt restul notelor!felicitari!care-a fost media per total?

Cristina Cioba spunea...

@sunshine-ce trist!=))

Cristina Cioba spunea...

@g.w-nu am mai depus!ca sa plec in scotia imi trebuia peste 8...si eu am peste 9, nu avea rost sa mai stau cu stres 5 zile:) te pup si merci!:*

Cristina Cioba spunea...

@precious-da, dar ai luat notele pe merit si iti aduci aminte cu drag ca ai invatat nu furat;) ei ce-si aduc aminte?cum se chinuiau sa copieze? de fapt stai...asta e motiv de lauda...furtul si frauda:)

Cristina Cioba spunea...

@mihaela-merci din suflet!:P am scris si mai sus dc nu am mai depus:P oricum, eu imi stiu valoarea...doar ca lucrarea a picat pe o comisie de...ungurasi:)

Cristina Cioba spunea...

@anonim-merci din suflet!in Scotia studiile sunt platite de UK:) deci sunt free.

te rog din suflet sa te semnezi de acum cand comentezi, sunteti multi anonimi si sa va pot diferentia.merci, sper sa citesti comentariul!

Cristina Cioba spunea...

@Miss I-merci si eu din suflet!plec in Scotia:) tu?ce faci?felicitari si tie pt nota la BAC!

Cristina Cioba spunea...

@Miss I-sa ne citim cu drag!

Cristina Cioba spunea...

@iri-felicitari si tie!care e media per total?nu merita...s-au corectat la bataie de joc si sunt convinsa ca asa s-ar fi intamplat si la contestatie..:)

Cristina Cioba spunea...

@iri-sa-i ia naiba!cu tot respectul, of course:))

Lillee spunea...

Felicitarile mele. :)

Bloo Smile spunea...

Multumesc! 9.58. Acum trebuie sa ma regrupez ca sa imi fac chef de invatat. mai am 2 sapt pana la admitere si mi-am iesit din mana..
Te pup!

Cristina Cioba spunea...

@bloo-medicina, ziceai???mult mult mult succes!

Ela spunea...

Subiectele de la bacalaureat au fost foarte accesibile,oricat ar spune altii...Cei care le-au simtit grele au fost elevi care nu erau pregatiti.

Cand ma dat eu bac-ul lucrurile nu au stat ca acum.Oamenii inca mai invatau,ma refer,bineinteles,la majoritate.
Nu mai stiu cu cat am luat dar stiu ca a fost o medie buna iar ceilalti,la fel au promovat,fara probleme.

Oanna spunea...

Yee :D adresa nou-nouta, proaspat scoasa din cuptor :)) mi-am zis ca trebuie una serioasa pt facultate..: s.oanna24 at yahoo dot com

Irina spunea...

Pe mine ma intrebai de medie, nu? :)) 9.05 :( Si daca depuneam contestatie la romana, luam peste 9.50, dar as fi avut eventual 9.15... si nu ma mai incalzea cu nimic. Pupici

4tiro spunea...

astia tocmai au dat la stiri ,la mine in bulgaria ca in romania peste 50 % au picat la bac ,au dat niste imagini de coma ,plansete si alte nebunii..si repede repede mi-am zis sa vad ce ai facut tu mai "soare mic"
felicitari @ bravo ptr contestatie..si-ti tin pumnii

Cristina Cioba spunea...

@ella-exact asta am spus si eu si mi s-a zis ca-s o scarba:)) de parca-mi pasa!

Cristina Cioba spunea...

@oanna-super, iti dau add!abia acum am vaz:*

Cristina Cioba spunea...

@irina-felicitari!!!

Cristina Cioba spunea...

@4tiro-merci iubita!unde e blogul taaau?????

iri spunea...

@MissS: pai atunci cand vii, da si tu un mesaj pe blog si poate ne strangem mai multe. daca nu, adresa mea de mail e pusa pe profilul meu de blog. daca nu, facebook: irina stoica
mega pup:*

Chloe spunea...

Bravoo:d.Sper sa am si eu o medie macar la fel de buna ca a ta!Si succes cu facultatea!:)