luni, 8 august 2011

Talking about life

Știu, știu, iar am fost o trădătoare ordinară și voi niște drăguți care-ați mai intrat pe blogul meu chiar dacă n-am mai scris nimic.

 Observ la mine în ultimul timp că am avut tendința de a dramatiza, de a face lucrurile să pară muuuult mai grave decât sunt ele-n realitate. Oricum, cu cât te zbați mai tare, cu atât mai tare vei cădea. Cu cât țipi mai tare, cu atât mai mult nu vei fi auzit de nimeni. Dar de asta sunt prietenii, ca să te prindă atunci când cazi...

 ”Mai mult”nu e mereu bun. Mai multă iubire poate dăuna. Mai multe lacrimi pot dăuna. Mai multă tequila va face să fii alt om. Și probabil goana asta de a ”fi cel mai bun”de ”a zâmbi mai mult”, ”de a fi iubit”, duce la... și mai multă tequila.

 Ne mințim că e ok, că suntem bine, că data viitoare va fi altfel, că oamenii se schimbă. Crezi că ai cunoscut pe cineva, și realizezi într-un moment că nu-i cunoști. Împarți vise, amintiri, iubire, lacrimi și te trezești într-o zi și întrebi ”Cine naiba ești tu de fapt?”.

Îmi pare rău când văd oameni dramatizând.Îmi pare rău când văd oameni care se comportă ca și cum toată viața lor se termină într-un punct. Eu cred că e vorba despre cum alegi tu să-ți faci viața. Nici el, nici ea, nici nimeni altcineva. Nu pot să nu-mi aduc aminte ce auzisem o dată: Dacă Julieta s-a îndrăgostit de inamic, a băut o sticlă întreagă de otravă și apoi a adormit într-un mausoleu...a cam meritat ce-a primit.

 Și până la urmă, ce înseamnă ”normal”? Ce înseamnă să fii ”fericit”? Poate nici măcar nu trebuie să fim fericiți. Poate nu trebuie să fim bright and shiny. Poate realizezi că trăiești când doare atât de tare că te sufoci. Viața e ciudată. Stăm cu oameni pe care nu-i iubim, iar cu cei pe care-i iubim..nu vrem să stăm. Motivele?Multe.

 Mâine poate o să vreau să fiu ironică...Azi am vorbit serios!

11 comentarii:

Unknown spunea...

true, true, dar mi-a placut mult ,,Stăm cu oameni pe care nu-i iubim, iar cu cei pe care-i iubim..nu vrem să stăm. Motivele?Multe.,, bravo.

Lillee spunea...

Dap, cateodata si eu am impresia ca viata face msto de mine...

Evergreen spunea...

eh, cu toții dramatizăm în goana noastră nebună.

te pup

*m-am mutat pe http://www.irule.ro/

Anonim spunea...

mie mi se intampla o chestie foarte ciudata: cand nu am ceva, vreau si apoi lupt sa-l obtin, cand il am nu-l mai vreau. deci, da, viata face misto de noi

Anonim spunea...

Off-topic, cu scuzele de rigoare

De ceva vreme ma ocup de:
http://www.pegas-motorizat.com - Ne amuzăm că nu-i impozabil!
unde incerc cu umor si ironie incerc sa aduc un zambet neimpozabil cititorilor mei.
si fiindca-mi place blogul tau doresc sa-ti propun o colaborare de tip link exchange.

Multumesc!

Cristina Cioba spunea...

@karmen-mersi din suflet!

Cristina Cioba spunea...

@lillee-pai fa si tu misto de ea!!!

Cristina Cioba spunea...

@evegreen-felicitari ptr mutare!!:D:* and yes, you rule!

te pup si eu

Cristina Cioba spunea...

@cypy-pai cam asa e...ca ori realizezi ca e prea tarz, ori nu -ti mai trebuie, ori ai facut rost intre timp de ceva mai bun:))

Cristina Cioba spunea...

@cypy-sure...da-mi add pe mess la cris.buli si stabilim:)

Ela spunea...

Ai vorbit serios si atat de adevarat!Viata e asa cum e.Noi toti asteptam sa vina soarele pe strada noastra,sa simtim ca traim,sa fim fericiti,sa avem o viata adevarata.Pai si asta ce este?Asta e viata aceea adevarata de care tot amintim,asta este tot ce avem si vom avea.Nimic mai mult!Aaa,ca poate peste o luna o sa se schimbe ceva in bine,ok dar sa nu ne asteptam ca asta sa fie valabil pentru toata lumea.
Iubitul meu imi spunea ieri ca e nedrept,ca nu intelege rostul intamplarilor vietii pentru ca multe sunt de cacat.Sunt nu zic nu dar asa este construita viata.Nu trebuie sa fie roz,soare si bine,ala e rai iar noi inca suntem jos, pe pamant asa ca am face bine sa ne resemnam si sa incercam sa ne facem traiul cat mai bun si armonios,fara sa ne mai luptam atat cu noi insine.