joi, 15 septembrie 2011

Despre monogamie: nu mai exista si...gata?!

La postul in care am scris ca femeile care inseala-s proaste primesc comment-ul urmator:

 Bullshit, intr-o relatie normala, un barbat inseala mai mult decit daca ar fi singur, asta cu iubirea vesnica pina la adinci batrineti se cam rasufla in ultima vreme. daca esti desteapta si te prinzi cum stau lucrurile nici nu se mai pune problema cu inselatul, nu sintem fiinte monogame, punct! de ce sa pretindem ca noi, femeile sintem sfinte?

Papusica draga,

Tin sa-ti dau o lamurire (gratuit, bineinteles, am un acces de amabilitate brusca): cand nu e intr-o relatie, barbatul NU inseala, ca nu are pe cine. Iubirea vesnica pana la adanci batraneti nu exista. Iubirea exista un an, doi, trei, cinci, zece, apoi ramane RESPECTUL si iubirea aia tacita, molcoma, platonica. Care conteaza mai mult decat orice pe lume.


Nu a pretins nimeni ca femeile sunt sfinte. Nu are nicio legatura. Textul meu se poate transpune cu usurinta si la masculin si e exact acelasi lucru. La fel de prost e si un barbat care se lasa calcat in picioare, terfelit, batjocorit. Ca asta e cea mai mare jignire pe care i-o poti aduce unui om: sa-l inseli. Pentru ca asta spune multe. Cum ar fi ca el nu a fost suficient de bun pentru tine, ca nu ai avut macar curajul si sange-n tine sa te desparti de persoana respectiva inainte de-a iti gasi pe altcineva sau ma rog, a avea o aventura. Si tot asa, insa nu detaliez asta acum, ca nu despre asta-i vorba.

 Asa ca sa-mi fie iertat, ca eu, ca femeie nu accept sa fiu inselata. Cum poti sa spui ca daca ne prindem cum sta treaba nici nu se mai pune problema cu inselatul? Tu te-ai prins sa inteleg, si de-asta accepti sa fii inselata si ras-inselata...ca e ok, NU SUNTEM FIINTE MONOGAME! Si chiar si asa, as fi curioasa sa stiu de cate ori ai iertat fiind inselata... Presimt ca de multe ori.

 Asa ca, draga Cristina (incepe sa-mi fie rusine ca ma cheama asa), succes la a fi asa. Poate o sa gasesti pe cineva cu care chiar vei fi monogama. Dar el nu. Mai discutam atunci.


Un al doilea comment care m-a lasat masca:

Niciodata sa nu spui niciodata. E cea mai adevarata zicala care exista. Si daca te deranjeaza atata de mult atitudinea acestor fete de ce trebuie sa le dedici un post? ignora-le! de ce atata inversunare? Cui si ce vrei sa demonstrezi? citeste iubi tau blogul si vrei sa-i zici prin asta sa nu te insele ca ia liber? :))

As fi spus ca sunteti una mai proasta ca alta, dar sunt o doamna. Habar nu am cum ai ajuns tu la concluzia ca am iubit. Eu nu-mi spal"rufele"pe blog, nu imi afisez relatiile, nu vorbesc despre iubi-n sus, iubi-n jos.

 Daca tot esti tu asa insistenta si hotarata, da, am pe cineva, care stie conceptiile mele, si culmea..mi le si impartaseste.

 N-are nicio relevanta, te-ai decis tu asa, sa bati campii. Intr-adevar, ma deranjeaza atitudinea acestor fete, dar TOCMAI DE ASTA am decis sa scriu postul asta. Poate macar o persoana realizeaza ca monogamia nu e un lucru atit de greu de indeplinit. Poate macar o persoana da cu capul de sus. Da, stiu, e greu sa te convinga cineva pe un blog, o persoana pe care nu o cunosti, nu stii cine e, habar nu ai. E greu sa iesi din tiparele tale de femeie care se lasa umilita. Dar poate cineva, undeva, mi-a auzit strigatul disperat...Poate. Am incercat si eu. Si daca nu am reusit, tot am dreptul sa-mi spun parerea fara a fi contestata de nimeni si nimic..

 Si acum va intreb pe voi, restul cititorilor: In lumea asta de rahat, intoarsa pe dos, cretina, in care traim...nu mai putem avea pretentia sa gasim "persoana noastra" (nu zic soulmate, ca iar se trezesc vreo 2-3 destepte)? Chiar nu putem avea pretentia sa nu fim umilite, calcate-n picioare? Bineinteles, intrebarea se adreseaza si barbatilor(celor cateva exemplare fidele din nascare). Intreb si io...

PS-Niciunul dintre noi nu stie de fapt cum sta treaba, sau sa raspunda la intrebari cum ar fi: Cate iubiri avem intr-o viata?Care e cea reala? Cand stii ca el e the one? Dar asta nu inseamna ca trebuie sa acceptam..diverse.

13 comentarii:

Ambrus Sandor spunea...

Reacția acestor persoane îmi sugerează o imagine oribilă. Te atacă și te contrazic într-un fel în care se îngroapă un om aflat în moarte clinică și care s-a trezit, bate în coșciug, dar nimeni nu vrea sa îl asculte. Trist, am uitat să fim oameni, am uitat că diversitatea face lumea asta interesantă. Anumite persoane sunt sclave ale stereotipurilor, rezumându-se la a fi agresive, chiar și prin această formă. Însă, eu tot sper...Toate cele bune!

Cristina spunea...

Imi pare bine ca parerea mea te-a motivat sa scrii, ii ceva bun! Cit despre cit is eu de proasta sau daca am iertat sau nu pe cine m-o inselat, nu ai cum sa stii nimic, asa ca, fii amabila, fara determinative personale! Ii uimitor cum dintr-o opinie personala ai reusit sa deduci foarte multe lucruri, de altfel, neadevarate. Cit despre inselat/monogamie, consider ca ii un subiect mult prea complex ca sa fie discutat, de tine,desteapta,(o sa-mi permit si eu un determinativ) in citeva propozitii. Succes in continuare cu scrisul!
p.s. Nu, nu am fost inselata niciodata si, mai ales, nu am avut situatii in care sa fiu nevoita sa iert asa ceva, deci mai usor cu cuvintele, asta asa numa` ca sa ne fie clar cine ii calcat in picioare si cine nu!

Andra Dan spunea...

Nu suntem fiinte monogame, eu sunt de acord, si iubirea e facut pt a fi impartasita, iar anumite "stricteti" aduse de relatii, si limitari de libertate, sunt mai mult nesanatoase decat benefice pentru viata personala. Sunt vechi si noi si eterne filosofii despre subiectul asta. Discutia POATE fi mai profunda, insa nu este, ne refeream la tineri, la relatiile care sunt acum, nu la iubirea absolut neconditionata si care NU moare niciodata, chiar daca se transforma.
Indraznesc totusi sa te contrazic cu un mic amanunt: daca se ajunge la o relatie pur platonica nu stiu cat de grozav e, decat in cazul in care ai peste 70 si ceva de ani,sau poate nici atunci. Picanteriile ne tin vii. De ce sa renuntam la ele? :D

Anonim spunea...

astea-s niste fetitze frustrate de viata, care pur si simplu accepta orice marsavie.

eu ca barbat nu insel.punct.daca vreau pe altcineva, ma despart si ciao.soarta.

radu

Unknown spunea...

nu am mai scris e mult la postarile tale, desi le citesc:)

poate pare ciudat, dar sunt de parere ca exista persoane care merita sa fie inselate, asta intr-o relatie care bineinteles nu promite nimic, intr-o relatie mai mult erotica si atat. pana cand o persoana nu isi gaseste "soulmate-ul" va continua sa insele cu gandul sau si mai bine de atat. mai multe nu spun, m-am simtit atrasa sa iti impartasesc si opinia mea:)
kisses!

Anonim spunea...

bine punctat Radule.

Trebuie sa fiu iarasi de acord cu tot ceea ce ai scris:)

"Tin sa-ti dau o lamurire (gratuit, bineinteles, am un acces de amabilitate brusca): cand nu e intr-o relatie, barbatul NU inseala, ca nu are pe cine. Iubirea vesnica pana la adanci batraneti nu exista. Iubirea exista un an, doi, trei, cinci, zece, apoi ramane RESPECTUL si iubirea aia tacita, molcoma, platonica. Care conteaza mai mult decat orice pe lume."

sa nu`ti schimbi stilul in veci :))
Numa bine:D

Cristina Cioba spunea...

@ambrus-cel mai bine zis, bravo!

Cristina Cioba spunea...

@cristina-cred ca am fost prea...amabila:)

Cristina Cioba spunea...

@cristina-mersi ptr urare, totusi

Cristina Cioba spunea...

@danube daughter-picanterii, da...bigamie...nu:)

Cristina Cioba spunea...

@radu-exact asa cum te stiam!bravo:D>:D<

Cristina Cioba spunea...

@iela-mersi din suflet ca citesti chiar daca nu comentezi:)

de acord cu parerea ta!

Cristina Cioba spunea...

@babu-merci mult de tot!!:D