luni, 17 octombrie 2011

Ce ti-e si cu bunele maniere...



Nu stiu ce credeti voi despre asiatici (chinezi, in special) au general, ase, dar eu am ajuns la o concluzie inca de cand am venit aici: sunt multi, mici, urati, enervanti, slabanogi si super nationalisti (in ideea-n care nu-i vezi niciodata stand cu alte natii...doar cu alti asiatici.) Probabil ati spune ca toti tindem sa stam cu cei de nationalitatea si respectiv rasa noastra. Nu, nu e adevarat! Am vazut o gramada de grupuri in baruri de exemplu in care erau si negri si albi si indieni si whatever. Nici macar noi, ca romani rasisti si obositi nu ocolim negrii, ci chiar ne imprietenim cu ei.Eu cel putin.

Nu m-ar fi deranjat pe mine asa tare faptul ca ei nu stau cu noi, ca nu ne dorim nici noi sa stam prea tare cu ei, putem trai si fara asta.Si noi, ca romani, si restul natiilor, cat si ceilalati, orice alta natie.

Dar am avut 3 experiente mari si late pana acum:

1. Asteptam eu (n-are importanta ce, ca daca m-apuc iar ajung la mine si nu e cazul), si vad o asiatica d-asta mica si galbena, pe tocuri si ce facea ea? Se scobea cu finete in nasucul ei galben, neparand deloc deranjata ca mai erau cel putin 50 de oameni prin zona.

2. Stateam pe net aici, la facultate si la calculatorul de langa mine era unul, tot galben si el. Si ce facea? Se uita la ceva anime-uri de la mama lui d-acolo, si radea de se uita toata lumea. Cand a terminat  cu anime-urile si-a scos un sandwich si a inceput sa plescaie. Mi-am bagat castile in urechi. Pacat ca acestea nu m-au ajutat sa nu aud ragaitul de "ce mancare buna"...cu volumul aproape la maxim.

3. Azi la cursul de franceza, chestia care mi-a si pus capac de altfel si m-a determinat sa scriu postul asta, era tot un simpatic d-asta, care se mai si uita cu greata la toata lumea. Ma nene, si-si tragea nasul in ultimul hal! Se uita toata lumea la el, dar cuvantul "servetel"parea sa nu se fi inventat inca-n lumea lui galbena.  La un moment dat nici nu mai puteam s-aud ce vorbea profa aia acolo, auzeam doar zgomotul ala oribil. Imi venea sa ma intorc sa-i zic caaat de enervant e, da pe principiu "lasa-i mama ca e oameni si ei"am tacut.

Care-i faza?Sunt nesimtiti si nepoliticosi ca natie?Ca de enervanti, sigur sunt... Stiu, e posibil sa par foarte rasista, dar nu sunt!!!

10 comentarii:

Felicia spunea...

Mai gasesti si specimene de genul asta. Chiar daca nu are nicio legatura cu cele spuse de tine, ceva de genul asta mi s-a intemplat si mie, in Franta. Ma enerveaza astia crrea se bat cu pumnul in piept, ca: "Vai! Noi sustinem democratia" si cand te intalnesti cu mine, ma "scuipi" in fata(vorba vine).

Te pup si sa ia multa rabdare acolo! succes! :) :*

morphine spunea...

Imi aduce aminte de magazinul chinezesc de langa Billa,il stii? Acolo tot timpul merge ceva video/muzica chinezeasca la maxim, bineinteles, la care se uita tipu' ala si rade singur:-j

Anonim spunea...

Sunt nesimtiti si nepoliticosi ca natie,asa sunt ei. Am auzit multe lucruri rele despre "micii galebni", iubitul meu chiar a avut contact cu ei intr-o scurta vacanta in China si a zis ca sunt cei mai imputiti si nesimtiti oameni (la propriu).

iri spunea...

ma, nu stiu, eu am cunoscut binisor un chinez de vreo 30 si ceva de ani care e super super dragut si asa, om bun:-?? cred ca depinde de oameni :-??

INTJ spunea...

bunele maniere sunt conventii specifice unui grup ... nu ceva universal valabil. ergo, ca sa le intelegi si sa le apreciezi (destul de mult pentru a te conforma) ... musai sa simti tu ca faci parte din acel grup. asa ca eu presupun ca cei din exemplele tale nu prea se simt acasa acolo ... ci "printre straini" ... iar asta are ca efect secundar "imi permit sa fac orice, oricum nu ma stie nimeni aici" (unde "orice" include si nerespectarea propriilor definitii pentru "bune maniere").

iar intr-o lume care iti repeta obsedant ca trebuie sa fii Primul si ca esti mereu in concurenta cu toti ceilalti (un fel de lege a junglei cu mai putini morti) ... chiar te astepti sa-i pese cuiva (mai ales unui om care se considera strain acolo) de ce simti si cum te simti tu?

Izabelle spunea...

:) Oameni si oameni, nu sunt toti asa, te-ai concentrat tu mai mult asupra lor, ei sunt putini si mai usor de sesizat si ai nostri sunt la fel unii dar nu le mai dai importanta. Nu-ti mai face nervi degeaba:P

Paula spunea...

Da, păi întâlnim tot felul de ciudaţi cu facultăţile astea.

scherbatksy spunea...

si mananca si cu betele...am vazut eu unii prin campus mancau cu betele...wtf, ati ajuns in forkland si tot folositi bete?:)) pentru mine sunt un mister. Si cand ma gandesc ca s asa de multi :))

Anonim spunea...

:)) la ei ragaitul dupa o masa e ca la noi stersul la gura sau spalatul pe maini :)) nu te mai mira ca faci o mare prostie. in lumea lor da, sunt deloc nepoliticosi, sunt chiar normali si dupa o viata traita cu astfel de obiceiuri cam greu s ate dezveti...concluzia? obisnuieste-te.

Masaj erotic Bacau spunea...

Cum ar arat la Dragonul Rosu?