joi, 8 decembrie 2011

Responsabilitatea

Being an adult: TOTALLY overrated. I mean seriously, don't be fooled by the hot shoes and great sex and no parents anywhere telling you what to do. Being an adult is responsibility. Responsibility really does suck. Really, REALLY sucks. Adults have to be places and do things and earn a living and pay the rent. 

Perfect de acord. Consider ca din momentul in care ai plecat la facultate intr-un alt oras, sau intr-o alta tara, lucrurile s-au schimbat irevocabil. NU gatesti, NU mananci. NU faci curat, stai in mizerie, NU iti imparti banutii astfel incat sa-ti ajunga si maine, maine te uiti in portofelul gol.

 Cand eram mica ma visam in pantofi cu tocuri inalte, in fuste, in rochite, cu machiaj. In mare parte asta si fac. Dar nu stiam ca pe langa pantofi, fuste, rochite, machiaj vin si responsabilitatile., Cateodata ajung acasa seara de nu-mi mai arde nici sa scriu pe blog sau sa-mi fac un ceai, daramite sa ma machiez. Pentru ca am inteles ca sunt frumoasa si naturala:)

 Am mai inteles si ca e responsabilitatea MEA si a nimanui altcuiva sa iau deciziile PERFECTE pentru mine si vina MEA si doar a MEA,  a nimanui altcuiva pentru alegerile mele gresite. Pentru ca vine varsta in care ai crescut, in care ti-ai schimbat adresa de e-mail intr-una mai serioasa, care contine doar numele tau, si odata cu ea vine ziua in care nu mai poti invinui pe nimeni ca ai dat-o-n bara.

 E responsabilitatea MEA sa plec de langa oamenii care-mi fac rau si vina MEA daca nu o fac. Nici aici nu merge cu aruncatul culpei dintr-o parte in alta. Ar fi trebuit sa inteleg pana acum ca intotdeauna credinta oarba m-a dezamagit.

 Nu e nimic. E si maine o zi ca sa crestem. Sa fim mai buni, mai calzi, mai sinceri, mai responsabili, mai optimisti... Sa se faca fericire!

  

10 comentarii:

INTJ spunea...

e buna mancarea? bravo tie, tu ai gatit! e curat, placut si te simti bine unde locuiesti? eee, pe langa faptul ca tu ai facut curatenie ... daca te uiti mai bine locul are imprimata amprena ta. ai si maine bani in portofel? well, daca azi nu ti-ai facut de cap ... poate maine iti permiti s-o faci si sa vezi atunci ce misto va fi! ii sclipesc ochii tipului care se uita-n trecere la tine? e foarte probabil ca-i place de tine ... si nu masca (pe care n-o porti). ai reusit ceva (orice)? felicitari, ai luat decizia corecta ... din gramada aia mare de posibile decizii!

altfel spus: daca ai putea sa te observi din afara, ai vedea ca blocul ala de piatra ce semana a viitoare opera de arta incepe sa prinda forma, cu linii tot mai bine conturate, cu suprafete tot mai fine, etc. ... si nu in ultimul rand incepe sa infrumuseteze tot mai mult mediul in care e. ok, mai dureaza pana va fi gata si apoi mai dureaza nitel pana prinde viata ... dar poti observa inca de pe acum ca rezultatul final merita efortul si rabdarea.

:)

Miss I. spunea...

Citesc și recitesc articolul ăsta și mă întreb: sigur nu l-am scris eu?
Simt și eu fiecare cuvânt din ceea ce ai scris aici, asta e, trebuie să creștem. Să creștem frumos! :)

Hugs. :*

Nikky spunea...

Cuvantul RESPONSABILITATE este cosmarul fiecarui copil...in momentul in care constientizezi ca cosmarul a devenit realitate inseamna ca te-ai treit adult...cea ce pe moment nu stiu daca e ceva bun sau ceva de care ma puteam lipsi :D Hai colega si mai gateste si tu ceva :P

Ela spunea...

Recent mi s-a reprosat ca fug de o anumita responsabilitate.Nu am sa spun despre ce este vorba pentru ca ar trebui sa incep povestea de la Adam si Eva.
In capsorul meu incapatanat si aiurit,stiam ca este asa dar auzind asta spusa cu voce tare si de catre altcineva,a fost ca un dus recisor...
A avut dreptate.De ce fac asta?De tema consecintelor,de teama multor probleme care vor aparea odata cu luarea unor decizii.Eh,pana la urma tot treuie sa fac ceva in privinta asta.
Oricum ca sa inchei,pot spune ca eu vroiam sa louiesc singura,sa vad ce e aia sa nu am mancare si sa fiu nevoita sa mi-o fac desi imi cad ochii in gura,sa vad ce e aia oboseala de la atata aspiratmsters geamuri,sters praf,spalat vasel,aranjat in dulapuri.Sa fiu nevoita sa dau cu freza de niste greutati,de niste lipsuri financiare,sa nu aiba cine sa mi le faca,sa nu pot sa le aman si sa devin...RESPONSABILA!

Cristina Cioba spunea...

@intj-awww, multumesc din suflet!:)

Cristina Cioba spunea...

@miss i-multumesc scumpa mea, si eu am observat similaritati mari intre noi doua, din articole!

sa crestem frumos, iubito! pupici

Cristina Cioba spunea...

@nikky-da du-te si gateste tu.MA ENERVEZI!!!!!

Cristina Cioba spunea...

@nikky-a, si misca la mine in camera, ca daca ma enervez imi trag 2 palme si plec acasa

Cristina Cioba spunea...

@ela-asa este...dar cateodata vrei doar sa fugi:)

Ela spunea...

Cred ca pana si cei care sunt responsabili au momentele lor de ratacire :)