miercuri, 11 aprilie 2012

Datu'cu parerea-sport national

Scriu acest post, inspirata fiind dintr-un personaj de pe Facebook, A. Nu-i voi da numele, pentru ca ea stie cine este. O fata perfect normala, talentata si care totusi nu scapa de...rautati ieftine. Ca noi toti, de altfel. Cine-a scapat de rautatile ieftine din jur si de invidie, manuta sus!

Sa plecam de la ipoteza ca tuturor ne place sa ne dam cu parerea. Oho si inca ce ne place. Pe bloguri, live, cu oameni pe care abia i-am cunoscut, cu oricine. Ne pricepem de minune la rautati si la sfaturi. Ne comportam de parc-am intelege comportamentul uman. A, stai, chiar il intelegem, toti am terminat vreo 3 facultati de psihologie, ne-am luat masterul, ne pregatim de doctorat.

"Eu cred ca xulica ar trebui sa se desparta de y. Nu le sta bine impreuna"- Dar te-ai gandit vreo clipa ca poate xulica si y se inteleg de parc-ar fi suflete de pereche? Nu te-ai gandit, te-a manat instinctul de "oare eu de ce-oi fi singura si nefericita"

"Uite-o pe Marioara, si-a luat pantofi Loboutin si sta intr-o decapotabila. Taranca naibii, oare cu cati s-o fi culcat?" Da'poate Marioara munceste de-i sar capacele pentru pantofii Loboutin si pentru decapotabila. Te-ai gandit? Nu te-ai gandit, invidia roade.

"Eu cred ca x ar trebui sa demisioneze"- Crezi? Da, iarta-ma te rog c-am uitat ca tu ti-ai luat doctoratul in "a crede"

Xulica face o greseala pe blog/facebook. Uita o cratima sau ceva la fel de banal, se intampla, oricita gramatica ai sti. "Eu cred ca e analfabeta"

"Uite ce grasa e aia. Eu cred ca mananca ca sparta"- Ei na. Da'poate fetei i se pune si paharul cu apa baut pe solduri. Sau poate are probleme de sanatate. Sau poate mananca mult prea putin si tot se pune. Hm, ia, ce ziceti?

Si exemplele pot continua la nesfarsit. De unde naiba suntem noi un popor care da intr-una cu parerea-n stanga si-n dreapta fara a fi intrebat de nimeni? Mhm?


Concluzie: Sa ne fie rusine. Habar n-avem sa ne tinem gurile, mai ales cand nu ne intreaba nimeni. Daca nu poti face un bine, de ce sa faci rau? Pe acelasi principiu nu inteleg nici comentariile porcoase pe care oamenii le primesc (am primit si eu suficiente). Daca nu-ti place un blog, o pagina, de ce nu te folosesti de micutul buton "x"? De ce continui sa intri?

25 de comentarii:

Antonia Ioana spunea...

Sar'mana!
Nu mai trebuie sa spun ca ai dreptate.

Cristina Cioba spunea...

@antonia make up- din tot sufletul a fost, iubito!:)

AnatyDesign spunea...

Superb articol.Imi place mult,si cata dreptate ai!!!! Din pacate,specific poporului roman este sa denigreze pe altulNu ca in alte poapoare nu ar fii astfel de specimene,dar la noi sunt mai multi. Stii cum e...sa moara si capra vecinului!

Anonim spunea...

Stii cum se zice... "Doar pentru ca tu il faci pe x-ulescu prost, asta nu te face pe tine destept!"..

Oanna Maria spunea...

Asa e, ai dreptate. Am patit si eu asa: nici nu cunosteam omu' bine si incepea: stii, da`` ar trebui sa faci asa si sa folosesti aia si sa nu faci ailalta etc etc. Mai ca-mi venea sa-i zic: mai omule, da' ti-am cerut eu vreun sfat cumva? Taci din gurita ca e mai bine cateodata..

Radu Adina spunea...

Pff..cata dreptate ai. Asa este romanul.Ne trebuie cativa zeci de ani sa-i ajutem pe altii din urma.

Anonim spunea...

Da..ai f mare dreptatein ceea ce zici, sunt total deacord cu tine.
Nu stiu ce sa zic..de ce fac unii asta..probabil pt ca viata lor este f neinteresanta si isi fac astfel o realitate alternativa in care sunt cei mai cool si marfa:)).
Dar sa privim partea buna...orice publicitate este o publicitate binevenita, iar in multe cazuri publicitatea negativa este cea mai rapida.
de exemplu eu am aflat de Antonia dupa ce am gasit pozele ei pe pitipoance,ro..sau ceva de genu. Si din ziua aia am ramas fan, iar cu prima ocazie in care voi fi nevoita sa port un machiaj profi, la ea il voi face.
Te pup, Tina

An spunea...

Toti/toate barfim , dar exista 2 tipuri de barfe : barfitu pe la spate , care doare cel mai tare..si datu cu parerea in fata omului. Eu mereu i-am spus omului in fata ce nu imi convine si am pretentia sa se intample la fel...bineinteles ca nu se intampla.
Zilele trecute m-am certat cu 2 pe facebook, proaste , foarte proaste....din cauza pozei mele de profil (asta fiind pretextul ,gen). Ideea este ca cu cat esti mai mult in fata cuiva , cu atat vei fi barfit si mai mult. Nu avem ce-i face.

karma police spunea...

sa moara si capra vecinului e sport national, nu ma mai mira nimic

M. spunea...

Quote: Sa plecam de la ipoteza ca tuturor ne place sa ne dam cu parerea.

Nu, nu chiar tuturor ne place sa ne dam cu parerea :) Mai suntem si cativa din astia care fac curat doar in propria ograda

Anonim spunea...

Foarte adevarat! Bravo miss s!!!

Andra Dan spunea...

Draga mea, toti suntem plini de rautati. Si ieftine si scumpe. Si eu mi-am dat cu parerea despre flori azi. Spera sa nu te fi inspirat atat de profund...:))

Felicia spunea...

Si eu am intalnit nesimtiti, care imi spuneau ca trebuie sa fac aia, ca trebuie sa schimb nu stiu ce la mine etc. . Iar raspunsul meu a fost:uitat-te in oglinda si da-i persoanei din oglinda un sfat, s-ar outea sa aiba nevoie.

Anonim spunea...

Nude Celebrities Hollywood - Join And Get Full Access To Naked Celebrity Movies, Hollywood Celebrity Sex Tapes, Newest Celebrity Scandal Porn Clips And Nude Picture. [url=http://lygaria.com/2011/11/24/prime-performers-that-have-sat-unclothed/]lygaria[/url]

Cristina Cioba spunea...

@czuky- multumesc din suflet si bine ai venit la mine pe blog

Cristina Cioba spunea...

@ideegeniale-dac-ar sti toti zicala asta...

Cristina Cioba spunea...

@aminara-bine ai venit la mine pe blog!

da, stiu, o patesc si eu cam des din pacate..si ma enervez groaznic, da'ce sa le faci? sfatosi, dom'le, astia le stiu pe toate!

Cristina Cioba spunea...

@Radu Adina- bine ai venit si sper din suflet sa revii:)

da, asa este. dar doar din anumite aspecte. eu locuiesc in uk de 6 luni si au si ei aspecte care ma socheaza..cred cu tarie, ca printre noi sunt mult mai multi oameni buni, destepti&co, decit printre ei..:D

Cristina Cioba spunea...

@tina-si eu tot asa am aflat de ea, si de atunci ma declar fana. e o fata cu suflet cald, in primul rand..:) te pup si eu tinutz:*

Cristina Cioba spunea...

@andra malin -e pliiin de proasteeee:)))) poza de profil?!?! da ce poza aveai mamica si ce nu le convenea printeselor?

Cristina Cioba spunea...

@karma police-bine ai venit!!:)

da, asa este din pacate.... si nu prea inteleg fenomenul, eu nu pot sa fiu asa.. e ceva in neregula cu mine?!:))

Cristina Cioba spunea...

M- da, dar cand ni se cere, ne dam cu parere..nu?

Cristina Cioba spunea...

@anonim-merci din suflet!!

Cristina Cioba spunea...

andra-of frumoaso, ce prostii vorbesti!!:)) cum sa ma inspiri tu?!

Cristina Cioba spunea...

@felicia-exactt!!!!