luni, 16 aprilie 2012

Despre iertare

Se spune "Iert, dar nu uit". Deci prin urmare, nu pot sa nu ma intreb, poti oare sa ierti SI sa uiti? 


Sigur, cateodata suntem orbi la greselile oamenilor si ii iertam doar pentru ca ii iubim atit de mult incat nu conteaza ce au facut, cu ce ne-au gresit, insa cu prima ocazie le scoatem ochii..

Ierti si uiti sau doar ierti?

7 comentarii:

Duduş spunea...

Eu nu pot sa uit. Ceva in mine aduna toate aceste lucruri...

Mili spunea...

Nu uiti...iti impui sa uiti! eu asa cred...

Felicia spunea...

Nicio vina nu e uitata, atat timp cat constiinta stie de ea. Si eu incerc sa uit, dar e foarte greu. Pe moment uit si iert, in secunda urmatoare imi spun:"de ce sa uit ?", "de ce sa iert ?". Dar in final, cel mai mult imi pare rau, de timpul irosit, asupra acestor sentimente, sa le spun, razbunatoare.

kitty spunea...

Iert si cu timpul uit.

reindeer spunea...

Da, ma gandesc putin asupra faptului apoi iert si uit.

Tind sa cred ca oamenii puternici spiritual iarta pentru ca realizeaza ca nu trebuie sa sufere in mod repetat pentru greselile altora.
Daca as sta sa ma gandesc la fiecare greseala facuta de cei din jurul meu asupra mea, as trai aceeasi suferinta over and over again. Asa ca incerc sa le iert inconstienta, chiar daca intentionau sa ma raneasca sau nu.
Important e sa ai pace in suflet, iar asta nu o poti avea daca te izbesti de aceleasi sentimente de furie, dezamagire, victimizare and so on.
So, let it go..

A ierta nu inseamna ca accepti greseala. Nu inseamna ca esti mai fraier, mai prost, "haha uite la ea, cum a putut sa-l ierte pe tipul care a inselat-o?", ci pur si simplu te respecti astfel incat iti doresti sa ai pace cu tine si cu trecutul tau si sa nu suferi de fiecare data cand iti aduci aminte.
Ar mai fi multe de spus.. totul depinde de cum decizi sa privesti problema.

Astept noi articole, keep up the good work :)

reindeer spunea...

Recomand tuturor ce au putina vointa si timp liber sa citeasca Cele patru legaminte si Arta de a iubi, ambele scrise de don Miguel Ruiz. 15 lei bucata in Carturesti sau de pe net, insa lucrurile pe care incepi sa le realizezi dupa ce citesti.. priceless :P

Myriam spunea...

Faza e ca daca cineva iti greseste si te doare tare nu poti sa uiti nici dupa ani de zile,dar la un moment dat ajunge sa nu-ti mai pese.Ajungi poate sa repari ce-a fost gresit cu persoana respectiva si te gandesti ca persoana respectiva ,in ciuda greselii este mai importanta decat pica pe care o purtai pentru greseala pe care a facut-o. Desigur,daca ajungi sa mai vorbesti cu persoana respectiva. De multe ori trebuie sa nu-ti mai pese ca nu poti tine atata pica in tine,ca la un moment dat nu mai ramane nici un pic de loc pentru sentimentele bune,constructive. De-aia eu zic ca uiti,dar e o uitare mixta,ca tot iti amintesti de o suparare,doar nu mai doare cum a durut inainte,ci e doar o amintire neplacuta,care acum s-a dus. Uneori e mai sanatos sa nu-ti aduci aminte ca sa nu te consume .Si toti facem asta,doar ca conceptul "iert,dar nu uit" este mai deschis decat acele cateva cuvinte,are mult mai multe deschideri,nu doar una singura batuta in cuie.Pana la urma si oamenii sunt diferiti,deci de ce n-ar fi si modul in care vad anumite concepte diferit?!