marți, 3 aprilie 2012

Mama lor de ipocriti

Ne intalnim cu ipocrizia la fiecare pas. Sa nu mai zic de nesimtire, dar asta poate intr-un alt post (nu c-ar fi primul).


Ce e ipocrizia? Dex-ul zice asa: IPOCRIZÍE, ipocrizii, s. f. Atitudinea celui ipocrit; prefăcătorie, fățărnicie, falsitate. – Din fr. hypocrisie. 


Ce e ipocritul? IPOCRÍT, -Ă, ipocriți, -te, adj.s. m. și f. 1. Adj.s. m. și f. (Persoană) care se arată altfel de cum este; (om) prefăcut, fățarnic. 2. Adj.(Despre manifestările oamenilor, fizionomie etc.) Care trădează, arată ipocrizie. – Din fr. hypocrite. 


Bine. Acu'ca ne-am lamurit sa va prezint cateva categorii (atat in online cit si-n viata reala).


1. Nu-mi plac manelele. Spune x-ulica intr-un post pe blog/la telefon cuiva iar pe fundal Nicolae Guta canta jazz. 

2. Eu nu judec pe nimeni. Spune x-ulica, care apoi iese cu Paraschiva la coltu'blocului si zice "Ia-uite-o si pe curva aia"(?!?!?!!?), "Ia uite ce-a facut Marioara. Proasta dracu, pai ce, eu asa faceam daca eram in locul ei???" Apropo de asta, e atat de usor sa spui: "Eu daca as fi fost in locul tau, nu as fi procedat asa". Dar daca ai fi fost, chiar n-ai fi facut-o?..."Ia uite-o p-aia, a inselat-o si inca sta cu el, idioata", etc.

3. Eu nu barfesc. Si dupa tot cu Paraschiva, tot la coltu'blocului cu punga de seminte-n brate, zici: "Ia uite ce fusta nasoala are aia", "Stii cu cine umbla mademoiselle aia de se crede diva?"

4. Ce-mi pasa mie de aia/ala? Si apoi te duci si pui teasta pe perna si te gandesti la aia/ala de care sa fim seriosi...ce-ti pasa?!

5. Eu sunt sincer. Hop, si prima minciuna. Toata lumea minte, asa cum zice si binecunoscutul dr. House (viva Grey's anatomy forever). Toti mintim. Fie din comfort, fie ca adevarul e urat citeodata, fie ca sa nu ranim (Desi adevarul doare ACUM, minciuna MEREU), fie sa ne scapam pielicica.

6. Eu ascult parerea tuturor. De cele mai multe ori nici macar nu o auzi, daramite s-o asculti. Si exemple de "Nu ma pupi in fund, nu-ti aprob comentariul" (in online), garla, taticule.

Toti ne pricepem la lectii de viata, clisee, sfaturi, sa facem pe desteptii. Pacat ca de (cele mai) multe ori ramanem noi insine repetenti la lectiile pe care le "predam"cu atita ardoare.

PS-Vedeti ce comentati, aveti o singura optiune: Sa ma aprobati. Pupiii!!!

8 comentarii:

Pumpkin Pie spunea...

1. Nu-mi plac manelele. Nu, chiar nu-mi plac. Nici la nuntă, nici la botez, nici la majorat. Nu. Şi recunosc, ascult o groază de genuri muzicale, de la clasică, folk, jazz, chiar şi puţin hip hop, rap, până metal şi death metal. Dar, evident, ştiu despre ce fel de persoane vorbeşti. Când eram în clasa a 9-a, toţi colegii mei ziceau "Eu, manele?!". Să-i vezi acum! Schimbă păreri despre ele, pe ultimele şi le trimit prin bluetooth în timpul orelor şi le ascultă cu melancolie pe cele vechi zicând "Ce vremuri!", amintindu-şi de timpurile în care erau târâţi pe la bairamuri de părinţi şi ţinuţi toată noaptea treji!
2. Eu trebuie să recunosc, mai judec pe ici, pe colo. Puţin mai mult. Dar mă tratez.
3. Ei bine, bârfa mi se pare destul de urâtă, dar mai am şi eu scăpări. Le ascult câteodată, dar niciodată nu sunt eu cea care le împrăştie. Le ascult, însă nu mereu le şi cred.
4. Când spun că nu-mi mai pasă de cineva, aşa şi este. Aici sunt sigură de ce spun.
5. Eu sunt sinceră. Nu 100%, nu mereu, dar mă străduiesc. Şi doar când este vorba de minciuni nevinovate care nu rănesc pe nimeni. Nu mint în legătură cu lucrurile despre care nu aş vrea să fiu minţită.
6. Eu nu numai că ascult părerile tuturor, dar mai pun şi la suflet câteodată!
Nu ştiu cine te-a supărat de nu ţi-a aprobat comentariul pentru că n-ai pupat în fund (şi ai o bulină roz de la mine pentru asta, nu suport pupincuriştii!), dar susţin dreptul la opinie :D
Am scris odată un comentariu luuuung (mai lung decât ăsta, şi te rog nu te supăra pt roman!) care nu se pupa cu părerea autorului. Ghici dacă a apărut. Nu, ai ghicit! În plus am primit un mail în care mă ameninţa că-mi ştie adresa, ip-ul, e-mail-ul & shit. I-am zis că n-are... destul tupeu, ca să nu zic exact cum i-am zis lui, şi în final am avut dreptate: era doar un şmecheraş de tastatură, care descoperise şi el netul prin cablu văzuse primele filme 3x. Să nu-ţi doreşti să dai peste un virgin frustrat ca el!
Eu tre' să recunosc, am dat şi sfaturi pe care nu le-aş urma, dar în cele mai multe cazuri am dat sfaturi pe care le-am urmat sau pe care cu siguranţă le-aş lua în considerare. Deseori constat că între a spune şi a face ce spui este o mare, mare diferenţă, şi clar mi se pare mai uşor să încerc să le rezolv altora problemele decât să încerc să le rezolv pe ale mele.
Scuze, m-am întins, e 1:30 noaptea, am inspiraţie şi sunt destul de somnoroasă. Patul miroase frumos a lenjerie curată, în cameră miroase a flori de corcoduş iar câinele meu sforăie. Închei acest roman prin a-ţi spune că atunci când am văzut că vrei să pleci parcă mi-a căzut cerul în cap, îţi ador postările şi este o plăcere să le citesc! De obicei fac asta de dimineaţă, la cafea, dar se pare că mâine o să mă trezesc la prânz oricum.
Pupicuţi! :*

Pumpkin Pie spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Felicia spunea...

Nici eu nu suport oamenii care spun: "Eu sunt o persoana sincera". Extraordinar! Sau mai vine anumite persoane si-ti spun asa , fara sa le intrebi tu, ce cred ele despre tine. Si cand le intrebi, o dau la intors. Dar, de exemplu, cand cineva te intreaba ceva,si-ti mai si cer sa fii sincera, cand le spui adevarul, se supara de parca ar fii sfarsitul lumii.

Felicia spunea...

Am vrut sa zic "mai vin". Scuze, dar in ultima vreme sunt cam obosita, si fiindca la serviciu vorbesc numai limba germana, uneori uit sa lb romana.

Cristina Cioba spunea...

@pumpkin-hihihi:D Esti tare tare draguta!pupici frumoaso!!!

Cristina Cioba spunea...

@feli-stai linistita frumoaso, oamenii fac greseli! ps- cat te invidiez ca vorbesti germana!

Cristina Cioba spunea...

@felicia-bine, recunosc, te urasc nu te invidiez..am zis sa fiu draguta!:))

Felicia spunea...

Mersi.... :)))