luni, 21 mai 2012

Despre frica si alti demoni

Nu trebuie sa va explic eu voua ce e aia frica, ca doar nu suntem la gradi la grupa mica sa va zic: "Copii, frica eeeesteeee.."

Stiti si voi ce e frica. Chiar si celui mai puternic om ii e frica. Frica este o neliniste, o tulburare provocata de un pericol real sau imaginar (via dexonline.ro). Nu mi-a fost frica INTOTDEAUNA. Cand eram mica nu tin minte sa fi fost disturbata de vreun soi de frica. Nici macar de paianjeni, gandaci, serpisori etc (De altfel nici acum nu zbier daca vad un paianjen. Daca vad vreo 200, poate)

Cred ca mai degraba mi-e frica de alt soi de lucruri: Daca pic la examen?, Daca pierd trenul?, Daca nu o sa ma ierte niciodata?, Daca nu gasesc un job ok? si lucruri de genul acesta, intelegeti voi despre ce este vorba, detaliile sunt pointless. Ideea e ca de multe ori ma roade, ma face sa ametesc si sa-mi bata inima cu 200 de batai/minut.

Nu stiu cum trebuie abordata frica, dar am cateva idei:
"Mama ce tare-s io, sunt mai smechera ca tine, nu ma faci tu pe mine"- Asta o sa o hraneasca, ca are orgoliu
"Nu te pot vedea, deci nu existi"- Las'ca-ti arat io ca exist!

In schimb, frica nu-mi poate provoca atacuri de panica (nu draguta, nu e o provocare!). Oricat de panicata as fi nu fac atac de cord. Ete ce-ar fi sa fac unu'fix saptamana asta, Doamne fere?

Da, sunt om si da, mi-e frica. Dar trebuie sa scap de ea. Deci? A:O infrunt sau B: O ignor?

8 comentarii:

Adina Chițu spunea...

Buna,
As vrea sa-ti fac cunostinta cu proiectul Cinema-edu, primult proiect de educatie cinematografica din Romania, ce facem noi e sa proiectam filme mai altfel in licee si cinematografe la care iau parte numai liceenii dupa care purtam discutii cu ei pe tema filmului. Este un proiect interactiv si fun, facem si workshopuri, luna Mai este dedicata filmului A happy event, poti vedea trailerul aici http://www.youtube.com/watch?v=Imq1qwQDxes
Filmul este oferit de Durex, asa ca liceenii vor primi si prezervative la finalul proiectiilor :D
Poti si tu veni la oricare din proiectii. Ne poti trimite un email la asociatia.macondo@gmail.com si vom reveni cu programul si detalii.
Poti afla mia multe detalii despre proiect si pe site-ul nostru
http://cinema-edu.ro/
sau pe pagina de facebook
https://www.facebook.com/cinema.edu.ro?ref=ts
Daca vrei sa le spui cititorilor tai despre un proiect cool atunci poate le poti spune cate ceva despre cinema-edu :P
O zi frumoasa sa ai!
Echipa Cinema-edu

Cris-Mary spunea...

Eu imi amintesc ca imi era mereu frica sa nu pierd trenul..nu puteam dormi cu o noapte inainte sa plec :D Inca sufar de frica/scarba de paianjeni :D Si cred ca cel mai bine e sa-ti infrunti temerile! Mai putin cea de paianjeni..pe aia nu i-as infrunta, iac :D

scherbatsky spunea...

teoria dupa care ma ghidez eu este urmatoarea...si merge intotdeauna: Infrunta ti temerile si ele vor pica prin propria lor greutaate. de multe ori cand mi a fost frica de ceva si am ales s o infrunt, cand a trebuit sa deal with it....unde i problema? nu mai e problema. la mine chiar functioneaza.poate pentru ca eu cred cu tarie in aceasta teorie. si poate pentru ca nu m a dezamagit niciodata. e un cerc, din care nu vreau sa ies :D

Cristina Cioba spunea...

@adina-merci

Cristina Cioba spunea...

@cris-mary- hihihihi...eu asta cu trenul nu am facut-o:))

Cristina Cioba spunea...

@mariana-ti-am zis si pe mess, e minunat ce ai spus:)

Anonim spunea...

f frumos miss s,...bravo!!! eu de multe ori din pacate ma las doborata, dar o sa-ti ascult sfaturile..mersi!!!

Cristina Cioba spunea...

@anonim-cu mare drag, ma bucur ca ti-am fost de folos