vineri, 25 mai 2012

Toate la timpul lor

NOUTATI: Mi-am schimbat numele blogului, cred ca-s un pic cam marisoara pentru "Miss Sunshine", asa ca am decis sa merg pe varianta simpla si profi, cu numele meu real, Cristina Cioba din mai multe motive. Ce anume te poate defini mai bine decit numele propriu? Pe deasupra, eu imi asum perfect ce scriu.

Mi-am facut si eu cont de twitter, ca sa ma las si eu dusa de valul tehnologiei, ca mi se tot reprosa ca nu am twitter. Na, ca am si eu. AICI ma gasiti (sper sa fi dat bine link)

Am scris la Alin un guest post: AICI, despre carti de citit intr-o viata. V-am facut un top de 15, sper s-aruncati o privire si acolo.

SI ACUM LA OILE NOASTRE: Astazi vroiam sa vorbim despre faptul ca unele lucruri care nu sunt facute la timpul lor, ulterior par a nu mai avea niciun sens, sau in orice caz nu sensul scontat.

Inceperea vietii sexuale. Nu pisi mici si dragalase ce sunteti, daca aveti 13-17 ani NU aveti voie sa faceti sex. Nu conteaza ce simtiti sau cum va tropaie hormoneii prin capsoarele alea subdezvoltate.

Examenul de bacalureat. Ala ori il dai la timp, ori poti sa nu-l mai dai, baiete, ca e egal cu 0. Degeaba-ti mai dai BAC-ul la 40 de ani, diploma aia nu mai are nici farmecul celor 18 ani, nici valoarea.

Facultatea. Parerea mea e ca si aia se face la timp, nu la 40 de ani. Sesiunile, studentia, caminele trebuiesc simtite la vremea lor. Cand ai copii de crescut si familie acasa nu-ti mai arde tie de sesiuni si extra-sesiuni. M Mie nu mi-ar arde.

Nu stiu de ce am senzatia ca varsta ideala pentru casatorie e 25 de ani. Asta pare a fi un pattern bine intiparit in capul meu. Dar sigur, asta o voi face si consider ca oricine trebuie sa o faca atunci cind simte, cind gaseste persoana potrivita si momentul potrivit (o cariera, un job stabil, un apartament). Zic si eu.

Facutul de copii. Nu vreau sa fac un copil la 35-40 de ani. Cand ma duc la scoala la el vreau sa fiu vazuta ca mamica, nu bunica. Plus ca astepind multi ani sa il faci (asteptind in sensul de nu vrei, nu ca Doamne fereste nu poti), vei fi cu atit mai ingrijorata si panicata ca habar n-ai ce sa faci cu el.

Iubirea. Iubirea sigur, nu are varsta... Insa anumite momente le poti trai doar la timpul lor. Adolescenta (Of, nu, nu la 13 ani!), tinerete, samd.

Ce alte lucruri credeti ca daca nu se fac la timpul lor nu au farmec?

9 comentarii:

Anonim spunea...

K mare dreptate ai! Bacul, armata, nunta, facultateam se fac la varsta care trb nu?! Eu ma maritai la 25 exact cum mi-am propus si am avut bebic la 30 tot cum mi-am propus!
Si chiar se vad oribili domnii si doamnele La 40-45 Ani studenti! Este ca si cum vezi un bebelus cu fata de batran...gen! Sau invers!
St frumosi tare parintii tineri dar mai st si cazuri knd barza intarzie, mamici care fac tratamente si etc!
M-i se pare patetic un bou de 50 Ani sa faca copil cu una de 20 si ea era amanta...! Din pacate de busim de ei si ele la tot pasul!
<3 Crisule<3!

Ela spunea...

Viata sexuala mi-am inceput-o la 20-21 de ani,nu mai stiu exact si nu am chef acum de calcule :) A fost ciudat,e poveste mai complicata si dureroasa dar e de domeniul trecutului.Oricum mai bine nu incepeam nimic.E mai bine fara...Am motive sa zic asta.

Bac-ul si facultatea check!La timpul lor si a fost bine!

Casatoria inca nu e in plan si am senzatia ca nici nu o sa mai vina...Am aici o mare nemultumire,nu pentru ca fara statutul asta nu pot sa imi mai arat fata in societate,ci pentru ca aveam si am o imagine foarte clara in cap si mi s-a cam stricat planul.Tanjesc dupa stabilitate,armonie si iubire dar am avut grija si au avut si altii sa rastoarne echilibrul.
Trece timpul si eu inca nu am nimic...

Copii...NU concep ideea de a avea copii fara sa fi casatorit,decat daca esti singur si iti asumi asta.Deci mai intai trebuie sa se rezolve casatoria si intelegerea in cuplu si abia apoi o sa vina si micutul/ii.


Alte chestii care trebuie facute la timpul lor:a spune iarta-ma,a spune te iubesc,a risca pentru a castiga profesional.Or mai fi dar acum nu imi vin in minte.

In general, in viata daca schimbi cursul,se schimba totul deci cam totul ar trebui facut la timp pentru ca dupa aceea nu mai e la fel.Se pot corecta lucrurile,poti trece peste niste chestii,poti incerca sa recuperezi,sa umpli goluri si sa faci ce trebuia sa faci acum ceva timp dar nu va mai fi la fel...

Noni CaliVita spunea...

Bafta multa .
Sa-ti iasa totul asa cum i-ti doresti.
Succes.

Cris-Mary spunea...

Ti-am dat follow :D :* Eu zic ca daca nu iti dai gauri in urechi cand esti mica, sau nu inveti sa mergi pe bicicleta sau nu inveti sa inoti..mai greu le faci cand esti mare :D

Cristina Cioba spunea...

@anonim- bravo, ai dreptate!!!!
<3 vio!!!

Cristina Cioba spunea...

@ela-cata dreptate ai si tu, elutz:) de ce ai senzatia iubito ca nu mai vine?rabdarica:D, asa sunt si eu, tanjesc dupa stabilitate.....

Cristina Cioba spunea...

@noni- mersi din suflet si bine ai venit la mine pe blog!!

Cristina Cioba spunea...

@cris-mary-hopaaa, bravo, la astea nu ma gandisem si ai dreptate!!!:D merci de follow, dau si eu acusica!

Anonim spunea...

@anonim - si mie "m-i" se pare patetic..dar te poti intoarce la scoala sa ma inveti cum e cu cratima..