duminică, 22 iulie 2012

Cea mai grea boala

Nu, din fericire nu sunt bolnava si sper sa ma si tin departe de boli fizice si sufletesti, pe cit de mult posibil. Insa astazi vreau sa va vorbesc despre o boala care nici nu stiu la ce categorie se incadreaza, dar va rog sa ma iertati daca indraznesc a considera ca-i spune boala mentala. 


Va prezint cu surle si trimbite boala numita: "Mereusatisfacplacerilesinevoilealtora". Nu, nu ma refer la prostitutie, ma refer la nevoi materiale, spirituale. Nevoi.


Simptomele bolii sunt urmatoarele: Nu spui "NU", deoarece nu doresti a supara persoana respectiva. Pui nevoie altora mai presus de nevoile tale, astfel incit tu ajungi pe un loc 5-6, daca ai noroc. Esti gata oricind sa renunti la treburile tale (indiferent ca e vorba de o zi de rasfat, sau lucruri importante si email-uri care curg legate de job) ca sa satisfaci nevoile...altora. Si cred ca cel mai dureros simptom este atunci cind faci sau incerci macar sa faci lucruri dragute pentru ceilalti (indiferent ce intelegeti prin "ceilalti"), fara a astepta nimic inapoi si rezultatul e urmatorul: nici nu primesti nimic (e ok, oricum nu asteptai), dar nici nu esti apreciat.


Este o boala grava, intr-adevar, dar nu incurabila. Sa vorbim putin despre tratament. Se procedeaza asa: Sigur, ajutam oamenii, insa DUPA ce ne-am terminat de rezolvat problemele pe ziua respectiva, ordonate dupa prioritati. Nu fugim si lasam balta tot ceea ce inseamna ceva pentru noi, motivand ceva de genul: "In fond e si maine o zi pentru rasfat". Nu facem munca in locul oamenilor care nu inseamna nimic pentru noi si mai ales, NU fara beneficii. Ce spuneti, ar mai fi ceva de adaugat?


Am fost si eu bolnava, cred ca drumul spre vindecare isi urmeaza cursul firesc. Voi? Sunteti diagnosticati cu aceasta boala?

7 comentarii:

Andra Dan spunea...

Insanatosire grabnica... daca dai la o parte perdeaua din salon... sunt si eu acolo, pentru aceleasi simptome :)

Sunshine spunea...

Mereu am suferit, dar nu sunt pregatita pentru vindecare. Am avut o prietena care nu si-a facut timp sa ma onoreze cu prezenta ei la ziua mea de nastere ca mai apoi eu i-am organizat petrecerea burlacitelor, ca nu era cine. Important e ca i-am spus totul si acum nu mai profita de boala mea.

Ela spunea...

Am suferit si eu de boala asta dar am reusit sa o tin cumva in frau,sa nu se mai manifeste ca inainte.Insa mama...of,mereu se gandeste la altii si la ea in ultimul rand.Si ii spun sa nu mai fie asa pentru ca numai ea pierde,in timp ce altii castiga,ba chiar nici nu sunt recunoscatori,nu apreciaza.

Cristina Cioba spunea...

@danube- la fel si tie, e grava...

Cristina Cioba spunea...

@sunshine-si cum ai reusit sa o faci sa nu mai profite?:)

Cristina Cioba spunea...

@sunshine-si cum ai reusit sa o faci sa nu mai profite?:)

Cristina Cioba spunea...

@ela- cum te-ai vindecat?tare-as vrea sa stiu..