duminică, 14 februarie 2010

Post despre iubire


Vă avertizez. E cel de-al doilea post pe ziua de azi şi va fi unul lung. Am multe de zis. Pe primul loc ar fi o povestioară pe care am găsit-o pe blogul altcuiva, e povestea unei asistente medicale, se pare. Here we go:


“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece. Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.. Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.

Am rămas fără cuvinte şi un fior m-a străbătut. Mi-am înghiţit lacrimile spunându-mi în sinea mea."Asta este dragostea, asta este ceea ce îmi doresc de la viaţă. Căci, în fond, aşa este dragostea adevarata... Să iubesti semnifică să accepţi ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi .Persoanele fericite şi împlinite nu sunt neapărat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care ştiu să facă ce-i mai bun din tot ceea ce au.

P.S- Posibilul îl întreabă pe Imposibil: - Unde locuieşti? - În visele celor slabi, răspunde acesta. (Tagore)

Niciun comentariu: