luni, 18 octombrie 2010

Am învăţat (Eu, nu Octavian Paler)


I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when they're right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together.

Cred că fiecare lucru se întâmpla cu un motiv. Oamenii se schimbă pentru ca tu să înveţi să laşi lucrurile să plece, lucrurile merg prost, ca atunci când merg bine să le apreciezi, crezi minciuni ca să înveţi să nu ai încredere în nimeni, ci în tine, iar uneori lucrurile bune se duc naibii, ca să poată să vină lucrurile şi mai bune.

 Ichitz, pe bune că aşa-i. Citatul e a lui Marylin Monroe (deşi risc să sun feministă şi să aud numa huuuuooooo de după garduri), eu o admir pe tipa asta. Nu pentru aventurile amoroase sau pentru că a fost o actriţa de mână a 3a, (că asta crede lumea, că toţi debordează de inteligenţă şi tot tacâmu...) ci pentru chestiile care le-a spus.


Am învăţat în ultimele 6 luni cât poate n-am învăţat în ani de zile. Am învăţat că oamenii pleaca. Nu, nu ai cum să-i opreşti. Ei pleacă şi atât. Apoi, cum te pansezi...e treaba ta. Strict şi numai a ta. Cum faci, dacă te doare, dacă te simţi de parcă nu mai ai o mână, dacă boceşti. Asta nu contează, pentru că aşa cum ziceam mai sus, ăla sau aia pleacă. Dacă ai înţeles la timp, bine. Daca nu, nu bine, dar asta e...

Am învăţat că prieteni sunt prea puţini. De-aia aşa că zic eu, şi că viaţa nu e ca în sex and the fucking city,  şi nimeni nu sare aşa repede în ajutorul tău. A, ba da, în ajutorul tău să-ţi rupi gâtu cât mai repede. Aici deja ai nevoie de puţină inteligenţă, că zău că nu te poţi impedica de toti cretinii. Că doar nu-şi rupi gâtu odată la 20 de paşi. Oricum, prea puţini oameni aleg să rămână. Şi ăia care o fac, preţuieşte-i, fii lângă ei...

 Am învăţat că şi atunci când am dat totul la dracu am iubit viaţa asta, aşa cum e rea. Rău cu rău, da se poate şi mai rau. Ihi. Şi dacă n-o preţuieşti la timp, când naiba? Traieşte-o nu e cazul să o plângi.

 Am învăţat că minciuna e doar o ascundere cretină a adevărului. Oamenii mint, şi fac asta des. Dacă îi asculţi şi îi crezi, te duci naibii după ei. Dacă ştii să faci diferenţa între ce-i pe bune şi ce nu, ajungi departe.

 Am învăţat că atunci când vine fericirea, şi când vin lucrurile bune, le culegi de pe drum şi o să ştii. Până atunci poţi găsi fericirea şi-n cafeaua de dimineaţă sau într-o melodie frumoasă (aviz amatorilor- Kelly Rowland- I ll be your commander- de câteva zile e light motiv). Sau în poze frumoase- aia cu Leonardo di Caprio- v-o arăt dar fără bale la mine pe blog, vă rog. 
Am mai învăţat că nu tre să-ţi pui sufletu pe tava în faţa oricui, că ai vreo 99 la sută şanse să pici de loser. Zic şi eu, nu dau cu paru. Şi aici trebuie să ştii să faci selecţia clară între- merită sau nu merită

Şi până la urmă pe cuvânt că nu ştiu câţi mai merită sau ce mai merită.

Şi ultima, dar nu cea din urmă, nu am învăţat, dar vreau să învăţ că se poate şi mai bine, şi că o să fie bine, şi că vine şi soarele şi că roata se întoarce cât ar fi ea de pătrată şi că zilele care vin o să fie dacă nu mai bune, măcar altfel (dar nici mai rele, hai hai!!! ), şi mai vreau cu tărie să învăţ să cred mai mult în oameni...

P.S- Titlul se vrea a fi unul haios, nu are nicio legătura cu Paler de fapt în afară de ce a scris el (Am învăţat), chiar îl admir


12 comentarii:

INTJ spunea...

dupa ce inveti ce nu ai invatat ... mai trebuie doar sa inveti ca (cu totii) invatam cat timp traim. :)

Cristina Cioba spunea...

intj- dap, aşa este, doar că unele lucruri deja le stăpâneşti şi esti sigur pe tine, că de acum poţi şi vrei...:)

Señorita Alejandra spunea...

Frumoasă postare!Chiar m-a facut sa zâmbesc.Şi vei invăţa şi acele ultime lucruri,pentru că poţi!Ce n-ar fi viaţa fără acele mici dezamăgiri...nu am mai avea ocazia să învăţăm nimic.Şi niciodată să nu renunţi!

Anonim spunea...

n-am apucat să citesc tot că și vin cu un comentariu că m-am înfuriat puțin. nu te lăsa influențată de părerile unor snobi. marilyn chiar n-a fost o actriță de mâna a treia. ai văzut Niagara/ Some like it Hot?
cred că în acestea două (cel puțin!) a demonstrat cât e de bună, ce comediantă bună era. nu știu cum naiba se face încă această confuzie între rolul de bimbo/ pipiță/ frivolă, magistral interpretat de ea... și capacitățile sale artistice... no, mă revoltasem puțin, acum mă întorc la text... :)

Cristina Cioba spunea...

@monica-merci si aici, nu doar pe mess:)))

curva sau nu, de mana a 3a sau nu, a lansat un stereotip daca pot sa-i zic asa- de frumusete... si o admir, si chiar cred ca avea ceva in cap

@senorita- ma bucur mult sa aud asta, merci!:)

Andra Dan spunea...

Sa nu uiti ce ai scris aici!...sa nu uiti ce ai invatat, ca sunt daruri pretioase ce ti le poti oferi ca sa cresti intr-o lume creata de fapt,doar de tine...that's the way to do it!

Cristina Cioba spunea...

andra, multumesc mult, si sa stii ca simt lipsa posturilor si comentariilor tale...

ps- multumesc!:D

Alexandra spunea...

toata viata avem sansa sa invatam cate ceva. depinde doar de noi daca culegem acele invaturi sau nu

Cristina Cioba spunea...

@alexandra- asa e, totul e in mainile noastre. conteaza enorm cat poti tu ca om sa inveti din viata asta, ca una e..:)

Cristi spunea...

"Pe care" le-a spus. toata lumea face greseli,vezi? nu e un capat de tara, nu te pun sa inveti lb romana. sunt convins ca e din neatentie

Cristina Cioba spunea...

@cristi- pai mama draga, hai scrie un studiu despre mine, pentru ca vad ca pierzi ceva timp pretios pe blogul meu. asa ca huuuo, dispari si mars. atat. nu ma interesezi asa tare cum te interesez eu pe tine. ce puii mei faci, dai si o l*ba? nu stiu de ce intri, daca tot nu-ti place.

Bogdan Popa spunea...

Marylin Monroe a fost o Femeie. In toata plenitudinea, frumusetea si forta cuvantului.