miercuri, 3 noiembrie 2010

Oboseala

Am citit azi o chestie care m-a amuzat la culme:
It takes 42 muscles to frown at the person who is annoying you but only 4 to reach out and bitch slap them. 

Ihi. Deci ai nevoie de 42 de muşchi ca să te încrunţi la persoana care te enervează, şi doar 4 (!)
 ca să te întorci şi s-o  pocneşti. Eu niciodată n-am fost de acord cu bătaia ca metodă de descărcare sau răzbunare. Eu mereu am apelat la făcutul de rahat verbal. Adică e cel mai simplu. Mai ales dacă e prost. Pe proşti mereu îi faci din 3 cuvinte. Aşa, pac pac.  Nu ai nevoie de cine ştie ce strategii inteligente sau mai ştiu eu ce. 

 Mă obosesc tot mai des oamenii din jurul meu, fără vreun motiv anume, dar am impresia că s-a umplut lumea de cretini care nu au nimic în cap şi totuşi, trec prin viaţa asta, aşa, fără niciun fel de muncă, Eu şi cu unul care n-a învăţat nici un sfert din cât am învăţat eu luăm note identice. De fapt nu. El 9 şi eu 8. Că a nimerit pagina bună de unde să copieze. Toate merg blat, toţi sunt şmecheri şi super tari şi cine sunt ei. Toţi se apucă de chestii pe care nu-s în stare să le facă, doar ca să îi ia faţa cuiva. 

Iar eu am obosit cum văd prieteni buni de ani de zile cum se trădează şi mint unii pe alţii pe la spate. Uneori am impresia că ştiu prea multe. Că văd prea multe. Şi am obosit. Şi cred că m-aş opri din stilul asta de viaţă pe care-l duc acum- chiar şi pentru 2 zile-, nu aş fi în stare s-o iau de la capăt. Sunt pusă sub presiune rău de tot şi abia aştept să se termine anul ăsta. 

 Undeva la finalul lui 2009 mi-am propus o serie de lucruri pe care urma să le fac pentru anul 2010. Nu erau lucruri "mari", ci lucruri trasate în linii generale. Unul dintre ele era să nu mă mai enervez. Nu mi-a ieşit. În continuare mă enervez şi-mi stric ziua pentru orice nimic. Aşa cum nu mi-au ieşit nici altele. Dar promit că în 2011, o să-mi fac o listă dublă, şi o să fiu mai consecventă în îndeplinirea lor. 2010 oricum a fost gol. Gol şi sec. Am plâns prea mult şi mi-a mers prea prost. Dar vara lui 2010 cred că a compensat restul anului. Şi sper că aşa o să fie şi sărbătorile. Deşi o să-mi lipsească ceva ce am avut anul trecut...

 Am nevoie de o schimbare, nu ştiu exact care ar fi aceea, dar cred că am intrat prea mult în banalitate şi rutină ordinară. Am o problemă: nu mă mulţumesc cu ce am şi mereu tind spre mult. Spre mai mult, îngrozitor de mult. Şi nu mereu se poate şi apoi cad. 

Şi în mai puţin de o oră trebuie să plec iar. Dar e şi o parte bună la programul ăsta: am în permanenţă altceva de făcut şi uit de alte chestii. 

Aşa că...mă concentrez...un an e doar un an, timpul trece...iar eu sunt conştientă că dacă nu-mi canalizez timpul şi energia pe chestiile importante s-ar putea să le ratez (Cambridge, permis de şofer, BAC, admitere, and so on)

"It's funny how someone can break your heart and you still love them with all the little pieces"


 Love, 10 comentarii:

Cristina spunea...

Hei,2010 nu e încă la final,continuă să speri că ceva great se va întâmpla.Şi nu îţi strica nici măcar o oră pentru oameni de genul ăsta,pur şi simplu nu merită.
Cel care a copiat-chiar crezi că va putea să copieze toată viaţa?Tu înveţi pentru tine-da,clişeu,şi atât.
You'll be fine,honey:)

Alexandra spunea...

Nu, atunci cand cand te enerveaza cineva, cea mai buna e ori indiferenta ori ironia. Totul deja devina monoton. A stai linistita ca eu in privinta notelor nu am ce sa spun. Ca doar bacul s-a schimbat si asa cica daca invatai luai note mari daca nu nu, cum oralele nu iti mai ridicau media. Eu am avut cel mai putin noroc la prima proba pentru ca nu am invatat basmul si la mine in clasa nu s-a putut misca deloc. Nu sa copiezi, nu am putut nici macar sa vorbim. In alte clase, la romana s-a copait pe rupere. Eu am fost singura din clasa care am luat sub 8 la romana in bac pentru ca doar la mine in clasa nu s-a putut copia. La restul colegilor, s-a putut. Am avut colegi la care profesorii le-a spus sa isi puna odata tot arsenalu de fituici pe banca, sa isi caute ce are nevoie si gata ca sa nu se mai tot foiasca atat. Ideea e ca aveam un coleg, care era paralel cu toate si la toate cele trei probe scrise a luat peste 9,50. Si eu care chiar m-am chinuit sa invat am luat note mai mici ca el. Dar oricum, ma bucur ca am reusit sa imi scot notele pe care le-am luat pe capul meu, fara ajutorul nimanui. Mult succes in tot ceea ce iti propui.>:D<

Miss Sunshine spunea...

@cristina-sper...sper ca inca se mai reface:)
@alexandra- asa e...

Dia spunea...

Nu te mai gandi la notele pe care le iau altii, gandeste-te strict la tine si la binele tau, bazeaza-te pe tine si apreciaza-ti meritele mai mult. O nota nu-ti va schimba viata, este mai important sa fii sanatoasa si fericita.
Iti doresc sa realizezi tot ceea ce ti-ai propus si nu te grabi cu toate o data, ia-le pe rand si cu calm!
Te pup si succes!

Miss Sunshine spunea...

@dia- frustrarea mea nu provie de la note, ci de la oboseala:) dar merci, te pup!!

Iustinel spunea...

Idem Dia, in prima faza. Daca tu te gandesti ca o sa treci prin viata cinstita, onesta si fara sa-ti murdaresti mainile nici cum, te cam inseli. Nu mereu se nimeresc socotelile din grup, cu cele din targ. Toata lumea trage de bani, mai ales in zilele astea. Ideea e urmatoarea, dupa mine: Sa combini cele 2 "chestii" si sa fi un "hot" destept, ca sa zic asa.
Like somebody says, regulile sunt facute ca sa le incalci.

Ciment!

Corina spunea...

Clişeic ca dracu', dar tot ţi-o spun: o să fie bine. Am fost acolo, m-am aşteptat la ce era mai rău şi a ieşit cum nu se putea mai bine. Şi sunt absolut convinsă că dacă aş fi fost o idee mai optimistă, aş fi putut realiza de două ori mai multe lucruri.
Te îmbrăţişez.

Miss Sunshine spunea...

@iustin- asa cum i-am zis si dianei- @dia- frustrarea mea nu provie de la note, ci de la oboseala:) dar merci, te pup!!

Problema nu e ca sunt prosti, problema e ca au si tupeu:)) Si eu fentez, da'macar :-$ dup`aia..intelegi mami?;;)

Miss Sunshine spunea...

@corina-multu mult!:)

Anonim spunea...

Nu are rosts a te agiti acuma, stiu ca e fustrarea aia ca domne eu am fost mai bun dar mai prost rasplatit. Important e ca in viata sa sti bine ce vrei sa faci si unde sa ajungi. ce pot sa iti zic multa bafta la toate examenele ce vor urma.