duminică, 23 ianuarie 2011

Despre copii la general

Topicul ăsta îl am de mult în cap. Mi-aduc aminte şi acum cum eram într-un local la o cafea şi era o tanti cu 3!!! copiii, care zbierau din toate forţele, se tăvăleau pe jos şi se duceau la mesele tuturor. Iar mămica... ce făcea? O să ziceţi că încerca să-şi calmeze copii. Nu, nu asta făcea. Îşi fuma ţigara liniştită şi se uita la un laptop.

 Asta faza numărul unu. Faza numărul doi: În Sinaia, la un seminar anti-discriminare. În hotelul în care eram cazaţi noi era o familie cu doi copii. O fetiţă tare drăgălaşă care dacă n-ar fi deschis gura aşa ar fi şi rămas şi o puştoaică de 15-16 ani îmbrăcată în fuste de o palmă şi machiată la 8 dimineaţa cu ruj roz. Dar nu asta contează. En fin. Noi fiind la o masă alăturată de ei, auzim o conversaţie. Puştoaica de 15-16 ani (asta credeam eu- am aflat ulterior că avea 13!!!), se plângea părinţilor că ea s-a săturat să meargă cu ei peste tot, că vrea şi ea să aibă un prieten şi că oricum dacă vrea să facă sex poate să facă oricum, cu sau fără voia lor. Fetiţa cea mică îi ţinea isonul şi spunea că ar vrea şi ea farduri şi haine sexy, că deja e timpul şi că toate colegele ei deja au fustiţe cu volănaşe.
 Mă uitam şocată, mama era o femeie simplă, dar totuşi îngrijită, iar tatăl cu nişte ochi de un albastru tulburător se uitau amândoi pierduţi unul la altul şi nu ştiau ce să zică.

 Faza numărul trei: Aud ZILNIC la noi în liceu, cât şi pe stradă copii care înjură mai urât decât am înjurat eu odată. Şi atunci..vina cui e? părinţilor? A celorlalţi copii? Şi dacă da... ei de unde au auzit cuvintele respective?

 Nu am nimic cu copiii, don t get me wrong, dar de ce naiba în ultimul timp femeile îşi cam pierd identitatea? Ori asta cu nu le pasă de copiii lor, ori ailaltă cu facem blog copilului, ori poze doar cu copilu pe facebook, hi5, twitter, la avatar la fel? Ce naiba?

8 comentarii:

INTJ spunea...

welcome to the dark side of emancipation!

sa ne intelegem bine: femeia trebuie sa aiba drepturi egale cu barbatul ... da' de aici pana la transformarea ei intr-o (alta) rotita a angrenajului consumatorist e o cale lunga. din pacate se pare ca le-a reusit smecheria ... si inca foarte bine: femeia castiga si ea, deci au scazut veniturile la amandoi ... fiind astfel amandoi fortati sa lucreze mai mult ... si sa nu mai aiba timp de familie, deseori nici macar de ei. a mai ramas doar copilul ... care deja de mic e "dresat" si prins in cercul vicios al banului.

Unknown spunea...

foarte tare blogul.eu te-am adaugat la prieteni,daca vrei ca si tu sa ma adaugi in lista ta ar fi o mare placere pt mine.succes

Andra Dan spunea...

Bai sincer, eu zic ca-s parintii. Ca doar si de varsta ta sunt dinastia nebuni,si de varsta mea,si in orice generatie. Admit ca incep sa fie din ce in ce mai multi si mai ciudati dar sunt convinsa ca educatia si mai ales autoeducatia isi spun cuvantul.

Anonim spunea...

hm.. cum sa zic asta?
copii nu au doi parinti, mama si tata? te intreb, pentru ca n-am inteles prea bine intrebarea ta de la sfarsit.

Cristina Cioba spunea...

@intj- da, asta e prostia, ca de mici sunt prinsi in chestia asta cu care are iphone, ala are eu nu, si parintele nu stie sa zica nu...

Cristina Cioba spunea...

@opinii-merci, ma voi uita si eu la tine!

Cristina Cioba spunea...

@danube- la varste mai inainte, de ex 14-15 ani deja cam e anturajul si de multe ori parintii nu mai au nimic de zis.insa cand a fost educat sa nu stie de autoritate...

Cristina Cioba spunea...

@anonim-eu ma refeream la strict femeile alea care-si fac profiluri de fb cu poze cu copilu si so on, ca barbatii nu prea fac din astea:))