luni, 7 martie 2011

Campania Olay sau manipularea ieftină în scop de marketing

A scris multă lume despre asta, iar la fel de pornită și de gând la gând cu mine a fost Camelcutza.

Nu știți despre campania Olay? E imposibil, televizorul urlă de 1000 de ori pe zi, despre Olay, Olay, Olay. Tot nu știți? No stați așa că vă zic eu.

Vine așa: Tu te duci cu crema ta (fie ea și folosită) și ei îți dau una nou nouță. Jos pălăria, ce să zic. Da nu asta-i toată povestea și nici nu le fac reclamă.

Boon. Știm cu toții că românul e mare amator de lucruri moca. Știm că e în stare să se calce și 5-6 ore în picioare pentru orice care e...cam gratis. Acum nu e cazul să judecăm, nu toate femeile își permit să dea atâția bani pe cremă, pot să înțeleg asta. Dar nu pot să înțeleg nici că cei care au bani preferă totuși că dacă se poate moca, moca să fie.

Acum altă problemă. Am înțeles că sunt foarte PUȚINE creme, deci tu riști să ajungi acolo și să stai 5 ore la coadă ca să... ți se zică că nu mai există creme. Foarte drăguț, ne pricepem la campanii cum se pricep urșii polari la lambada pe bară.

O altă problemă (altaaaaaa?) e că de asemenea prin comentarii am tot citit că staff-ul e puțin. 3 fete amețite și zăpăcite care nu au habar pe ce față a pamântului se află, care mai vorbesc și urât și sunt țâfnoase.

Bestial până acum, nu? Mai am o problemă: am înțeles că prin cozile alea erau oameni și cu câte 3!!! creme, deci se merge pe principiul: sărac da cu pretenții. Bine, tată, mergeți și luați-vă creme Olay, că dacă e moca, e moca mă.

No haidați..niște creme Olay?Hai că-s mișto, au mutra Monicăi Bârlădeanu pe ele, e cul.

24 de comentarii:

yoana spunea...

eu nu am fost la coada..ce sa cred? :)) ca nu-s romanca pana-n maduva oaselor? sau ca nu am incredere in lucrurile marketizate la maxim si gratuite? foarte bun articolul tau

icsu spunea...

unde-i manipularea?! prin ce au manipulat? sau mai bine zis, CE au manipulat?

Cristina Cioba spunea...

icsu- dar cum numesti tu, nu te supara, ca se aduna sute de oameni la cremele alea si ei nu au produse? nu cumva manipulare sa-si promoveze cacatu?

nu te supara, dar asa vad eu lucrurile...daca le vezi altfel, te rog frumos argumenteaza

Cristina Cioba spunea...

@yoana-ce cauti aici, nu trebuia sa fii la coada la olay?:)))

icsu spunea...

@tu "icsu- dar cum numesti tu, nu te supara, ca se aduna sute de oameni la cremele alea si ei nu au produse?"

nu ma supar ca la cum ma numesc eu se aduna sute de oamen!
deci prin explicatia ta sa inteleg ca: daca sunt oameni care stau la rand si nu primesc creme asta se numeste pentru tine... "manipulare"?!

nush, ori n-ai nicio logica ori nu stii ce inseamna de fapt, "manipulare"

Felicia spunea...

Eu, de fiecare data cand aud de marca "Olay", aud in minte cuvantul "ulei", nu stiu de ce.....Cremele nu le-am incercat, asa ca despre calitatea lor nu stiu ce sa spun( din cate am inteles sunt cam scumpe). Oricum reclama e de rahat, pardonne-moi. Daca Monica Barladeanu nu e convingatoare in reclama asta de 2 minute, atunci la dracu'! Ce cauta intr-un film de 90 de minute ? Oricum mi-ai dat un motiv in plus pe langa cele 5 sau 7 (cum spun ei in reclama) sa nu cumpar crema !

Cristina Cioba spunea...

@icsu-manipulare se numeste simplul fapt ca ii forteaza sa stea la cozile alea, incerci sa-i manipulezi cu oferta asta le bagi pe gat produsele iar tu n-ai sa le dai. da, e manipulare. poate gresesc eu, nu ma consider atotstiutoare, asta consider eu:)

Cristina Cioba spunea...

@felicia-ma bucur ca eu am fost convingatoare cu articolul!Barladeanca e frumoasa, da mi se pare proasta butuc iar ca actrita...eu n-o vad, imi pare i m sorry:)))

si eu ma gandesc la ulei..sau la ceva dubios oricum:))

Felicia spunea...

@ Miss Soare

Pai la asta ma si refeream, la faptul ca nu poate sa fie convingatoare in 2-3 minute, dar in 90 de minute sau cat dureaza un film....Doar ca e frumoasa, nu mi se pare corect sa apara in film....Nu stiu asta e parerea mea. Stiu ca au fost actrite care au considerat frumusetea lor fiind un handicap(Vivien Leigh, Hedy Lamarr, Sharon Tate), dar ele au fost talentate si chiar geniale in ceea ce au facut, in special Hedy Lamarr. Te pup, numai bine!

Cristina Cioba spunea...

@felicia-mie si din generatia mai tanara imi plac cateva:katherine heigl, mi-a placut enorm brittany murphy, imi place anne hathaway, natalie portman. avem...nu le putem compara cu romancele. mie de exemplu maia morgenstern care vai, ce sa zic, marea actrita... mi se pare falsa, superficiala iar in patimile lu iisus a ...nenorocit filmu. sa nu folosesc alt cuvant:))

te pup si eu!

Felicia spunea...

@ Miss Soare

Din generatia tanara imi plac Audrey Tautou si Rachel Weisz...:) cat despre Maia Morgenstern, trebuie sa fiu de acord cu tine, nu e cine stie ce actrita . Singura actrita din Romania care chiar imi place este Olga Delia Mateescu

icsu spunea...

la inceputul anilor 1900 farmacistii Nivea au dorit sa isi testeze crema, oferind-o gratuit doamnelor iar acestea, amabile, au refuzat. nu pe motiv ca ar fi devenit ulterior cobaiul farmacistilor, ci pentru simplul fapt ca aveau incredere in marca folosita pana atunci. au explodat in vanzari dupa putin timp insa folosindu-se de alta metoda, asta-i alta poveste. ideea de baza e, daca ar exista "doamne sofisticate, stilate, elegante, cu principii" si toaaaaaate enumerarile care va face placere sa le auziti din partea unui gentilom, atunci n-ar mai exista probleme de "manipulare"(??). problema e la clientela devoratoare de "gratis" asemenea "crestinilor" devoratori de moaste, nu de firme profesioniste care stiu sa-si implementeze produsul pe piata. pe sistemul: "vrei crema? ia d-aici gratis o luna, ca apoi numai pe noi ne cumperi ca noi suntem buni!" - foarte corect si bravo lor! doar pentru ca dobitoaca de la magazin care-mi incaseaza banii cu o injuratura intre buze nu face ca painea pe care-o cumpar sa aiba un gust rau. credeti ca din cauza unor promoterite plictisite va da olay faliment? pfff, nimic mai gresit. bravo olay! au prins ideea: romanancele sunt cele mai usor de prostit femei din lume asa ca vor avea succes maxim pe piata noastra!

yoana spunea...

:))) poate maine..azi am alte planuri si oferte..eu am folosit crema oley antirid si pot spune ca e vax albina, frectie la piciorul de lemn al lui prigoana..:)) icsu cum ai vedea tu o campanie de manipulare a consumatorilor romani?

Cristina Cioba spunea...

@felicia-spre rusinea mea (desi fac teatru-si o perioada buna de timp am vrut sa si dau la facultate-am renuntat din considerente de $:)) ), nu stiu cine e Olga Delia Mateescu, dar promit sa-mi fac tema!:P
Cati ani ai, Felicia, asta nu te am intrebat:)?

Cristina Cioba spunea...

@icsu-uite ca de data asta iti dau tie dreptate, in defavoarea mea. Da, ai perfecta dreptate, dar totusi e o manipulare-foarte usoara ce-I drept, dar publicul roman poate fi usor manipulate.
Ps-mi-a placut f mult istoria cu Nivea Si da, ai mare dreptate, daca tu ai incredere in ceea ce folosesti tu (uite, cum sunt eu, nu mi-as schimba crema pe care o folosesc nici pentru 15 olay ulei d-alea).
Insa sa stii ca se mai ridica o problema: “devoratorii astia”, s-ar putea sa ia crema aia doar pt ca e moca…iar a 2a oara cand va fi vorba de dat bani pe ea, sa nu se intample asta…la prea multi, cel putin. Aici trebuie sa recunosti ca am dreptate:P
Bravo! Ai argumentat f misto sper sa mai revii pe aici!

Cristina Cioba spunea...

@yoana:lasa, stiu eu ca mori dupa olay, vrei sit u, esti dispusa sa stai acolo 10 ore))) eu nu as sta tata…nici sa-mi dea bani) decat olay…nu merci, folosesc floriol)

Cristina Cioba spunea...

si tu*- na, ca m-am emotionat:))

catalina_mea spunea...

Dezazamagirea mea a fost cand am vazut ca promotia e doar pt Bucuresti...Adica noi celelalte romance nu meritam??? Pacat si inca odata spun ca nu o voi cumpara cu siguranta. sa se bucure cei care primesc de-a gata....

Felicia spunea...

@ Miss Soare

19 ani

fashion doctor spunea...

la multi de 8 martie ,puisor!sa fii fericita!te pup,sa ai o zi superba!

Cristina Cioba spunea...

@modniza-si tie la fel, scumpo!o primavara minunata sa ai!

Cristina Cioba spunea...

@felicia-mult inainte

Cristina Cioba spunea...

@catalina_mea: da, uite o alta problema la care nici nu m-am gandit. si cred ca e una majora...

Felicia spunea...

@ Miss Soare

Danke schon!