luni, 18 aprilie 2011

Invidia





Primesc zilnic comentarii pe blog. Unele acre, anonime, bineînțeles, în care sunt întrebată de ce dau atâtea detalii și lucruri despre mine. Am explicat asta de cel puțin 5 ori și am să mă repet, că așa am chef. Vă rog tare mult să vă vărsați veninul ăla din suflete în altă parte. Nu vă invită nimeni să vă citiți și pot trăi (ohoh, și încă cum) cu ideea că nu vă place de mine, sau că vă deranjează în vreun fel sau altul blog-ul meu. Ete na, și ce bine dorm noaptea de grija asta. Dar nu-mi scrie tu fraiere/o că sunt o egoistă care se gândește doar la ea. Mă gândesc doar la mine AICI. Aici în singurul spațiu care este doar al meu. Restul spațiilor, as you know, pe care le ai în viață sunt împărțite cu ceilalți. Aici îmi permit să scriu despre MINE, să mă menajez pe MINE, să mă protejez pe mine. Așa că what s the point in being an retarded whore? Așa cum ziceam, varsă-ți otrava în altă parte, get a life, get a job și lasă blogul meu, anonim dragă. De ce scriu asta acum? Pentru că oamenii proști m-au revoltat întotdeauna dar acum dCand esti prost si viata-i greaeja mă scârbesc. Și toată invidia asta.... de unde?!?!?!? De unde atâta superioritate (așa zisă superioritate că de fapt e inferioritate)? Așa cum ziceam AICI, ”Nu-i pizmuieşti pe cei care au puterea să se roage, în vreme ce eşti plin de invidie faţă de posesorii de bunuri, faţă de cei care cunosc bogaţia şi gloria. E ciudat că te resemnezi cu mântuirea celuilalt, dar nu cu avantajele trecătoare de care se poate bucura acesta.” Întotdeauna m-am ferit de invidioși și de semi-inteligenți. Sunt cei mai periculoși oameni. Sunt cei care pe față vor spune numai de bine și pe la spate invidia le suge ultima vlagă. Îi roade. 


Deci da. Mi-e scârbă de lași (dacă nu ești în stare măcar să-ți asumi căcatul de identitate pe care-l ai, ești un laș, nu ești cool as you may think). Mi-e silă de invidia pe oamenii de afaceri, pe oamenii care au o carieră și totuși ajung acasă o dată pe lună(!!) iar copiii lor le duc dorul.


Dacă ar fi să invidiez pe cineva?Aș invidia mama care se joacă cu copiii ei în parc, că n-are vreun deadline sau vreun proiect care cere 2 luni în afara țării. Așa că înainte să invidiezi pe cineva...gândește-te ce ai tu. Eu de fiecare dată când am vreo tendință de a invidia mă gândesc la asta.


Și încă ceva de notat și observat data viitoare (dacă nu știai până acum): Oamenii nemulțumiți cu ei și frustrați din oareșce motive (nu contează care-ar fi alea) mereu ATACĂ și le caută cusururi celor din jur!

27 de comentarii:

G.W. spunea...

eu am scris despre invidie acu 2 zile, sunt in asentimentul tau si subscriu. eu vad invidia ca si o nemultumire fata de propria persoana. o zi buna in continuare.

alt anonim spunea...

da da! alt anonim :)) :)) :)) nu mi-am dat numele pentru ca nu sunt adeptul discutiilor pe blog, si in plus nu scriu acum ca sa critic! nu ti-am mai scris, nu shtiu despre ce-i vorba, doar atata zik... tu spui k "Nu vă invită nimeni să Mă citiți" dar atunci de ce dai massuri cand postezi ceva anume?! :)) =)) cum vine asta? :)))) toata cele buneeeeee!!

Cristina Cioba spunea...

@alt anonim-si culmea, nu esti obligat sa dai click pe linkul ala...ca sa vezi, tot eu am dreptate.

data viitoare vino cu argumente mai ...bune. atat poti?

toate cele bune si tie

Felicia spunea...

"A invidia inseamna a te recunoaste inferior."- Gaius Plinius Secundus

Eu nu inteleg o chestie. Daca un lucru nu-ti place de ce il comentezi? De exemplu mie nu-mi place de X, sa zicem. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i dau de fiecare data comentarii aiurea. Daca nu-mi place pur si simplu il evit. Sau daca tu spui ceva, imediat vine unul si spune nu ai dreptate si te mai face si fraiera sau mai stiu eu cum. Fiecare are dreptul la proria parere, nu trebuie sa fim de acord cu ea, dar trebuie sa o respectam, pentru ca sunt sigura ca si ala la randul lui o sa-ti respecte parerea. Ar trebui sa ne purtam cu cei din jur asa cum am dori ca ei sa se poarte cu noi. Ar trebui ca batranetea sa sape riduri pe fruntea nostra, nu invidia.

G.W. spunea...

hei nu te enerva degeaba ca faci riduri si nu merita

Cristina Cioba spunea...

@g.w-merci!:) si nu ma enervez, ci doar ma distrez, prostia mereu e funny:D

Cristina Cioba spunea...

@felicia-am 2 cuvinte de zis la adrsa lor: tipic romanesc!

INTJ spunea...

acuma' poate ca ma insel, da' cica sportul traditional la romani e oina ... adica un alt fel de "aruncare cu piatra" ... si asta deja spune tot.

Cristina Cioba spunea...

@intj-si oare de ce de fiecare data aia care arunca cu piatra is tampiti pana la God si inapoi?:))

iri spunea...

eh, asta e un risc pe care ni-l asumam cand incepem sa scriem pe un blog si sa dam drumul la comentarii. sunt unele groaznic de rautacioase, dar aia e, noi am vrut-o la urma urmei

Cristina Cioba spunea...

@iri-asa e, cu asta nu pot sa nu-ti dau dreptate.dar si prostii-s multi...

Dara spunea...

Felicia, un comentariu de nota 10! :)

Acum, dragă Miss S, invidia şi răutatea unor oameni e dovada clară că se simt inferiori (aşa cum spunea "antevorbitoarea" mea, Felicia), plus o dovadă şi mai clară de imaturitate a unor oameni care au prea mult timp liber.
Nu-ţi mai bate capul cu nimeni, nu merită. Te alegi doar cu dureri inutile de cap şi oricum nu schimbi pe nimeni.
Zâmbeşte şi priveşte înainte, ai altele de rezolvat acum. Succes! :*

Cristina Cioba spunea...

@dara-așa este.nu e timp de pierdut cu toți fraierii. vorba ta: back off, lady:)))

pupici, dara scumpă!

INTJ spunea...

@Miss S - pentru ca n-au auzit nici macar de sah, daramite de Go ? :P

daca ai citit Shogun sigur stii de faza cu spalatul. cam asa si in cazul sporturilor: la "cultii occidentali" e vorba de fizic si noroc ... la "incultii aia orientali" e vorba de minte si imaginatie.

fashion doctor spunea...

puisor,am vorbit noi,asa si la mine ,invidie ,ura , rautati. asta e lumea. nu pune la suflet.pup

Ela spunea...

Si eu am un cont pe un site pentru femei si acolo am pus o descriere despre mine plus niste poze.De asemenea am comentat fotografiile altor fete care imi placeau.Bineinteles ca am primit cateva mesaje pe privat.Cineva imi spune ca vreau sa par o fata buna la suflet dar ca nu sunt asa de fapt...Ok so?Chiar ma intereseaza ce spune cineva despre mine avand in vedere ca nici nu m-a cunoscut in persoana?Nu!

Invidia este peste tot,in oricine doar ca unii au o invidie din aia negativa adica deja nu mai este admiratie,este ura,ciuda...O prostie!Isi irosesc energia si nu merita!

Lillee spunea...

Orice discutie in contradictoriu este constructiva atat timp cat are loc intr-un mod civilizat.
Cine nu este in stare de asa ceva inseamna ca este limitat, mai mult nu poate sau nu a tinut pasul cu evolutia. Nu merita sa-ti bati capul cu astfel de oameni. Este inutil.

Ana. spunea...

Am scris si eu un articol pe tema asta:
http://questioare.com/cum-sta-treaba-cu-haterii/
nu e nevoie sa te enervezi din cauza lor. nici macar nu merita pomeniti. oameni frustrati.

Cristina Cioba spunea...

@intj-evident.joaca carti (macaua, ca nu necesita creier, la coltzu blocului, ca doar ei e cul:P)

Cristina Cioba spunea...

@modniza-asa este!te pup. Nu am pus la suflt, cid oar am dezbatut putin probl. Pupici!

Cristina Cioba spunea...

@ela-asa e.expresia perfecta ai gasit-o tu. Consum de energie inutil.Bravo! Exact, nici nu ma cunosti da déjà stii tu ca eu sunt asa sip e dincolo. Handicapati!

Cristina Cioba spunea...

@ela-asa e.expresia perfecta ai gasit-o tu. Consum de energie inutil.Bravo! Exact, nici nu ma cunosti da déjà stii tu ca eu sunt asa sip e dincolo. Handicapati!

Cristina Cioba spunea...

@ana-bestial articol!!!frustrati si prosti. Ca frustrarea e bonus la prostie))

Cristina Cioba spunea...

@mika-merci!:)

Cristina Cioba spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

draga mea prințesă urbană. nu voi lăsa niciun nume aici, deși tu știi f bine cine sunt. mi-am exprimat și-n real life, să zic așa, admirația față de cine ești, ce ai devenit cu muncă și zâmbetul molipsitor. așa că aici, în plaiul virtual, să zic așa îți voi spune ce ți-am zis o dată: capul sus, sunt atâția care ar vrea să fie cine ești tu!

al tău prieten drag, ...R

Cristina Cioba spunea...

anonim draga, fiind primul comment care-l lasi la mine pe blog, ma surprinzi rau de tot...bineinteles ca stiu cine esti, dragule, insa hai sa pastram secretul:P it s going to be our little secret:)))

daca esti tu asa secretos, si nu-ti divulgi numele public...:P:-$