marți, 24 mai 2011

Hai să mori tu, proasto?

Citeam AICI  un articol despre 2 puștoaice din Constanța care și-au cunoscut ”iubirile”pe ultramegasupercunoscutulșidecăcat Facebook, ca apoi să fugă d-acasă să se vadă cu măscăricii băieții. 


Și apoi na, știți voi, Poliția Română, luat calculatoarele fetelor, luat declarații la părinți. Chestii firești. Nu despre asta-i vorba.


Dar se pune problema: Cum ții copiii la distanță de pericolele ce-i pasc pe internet?


Și se trezește psiholoaga lu pește, donșoara Andreea Gemănaru și zice așa:


Este mult mai important ce spune colegul sau colega de la şcoală decât ce spune părintele. De aceea, singura modalitate de a fi precauţi cu copii este pur şi simplu interzicerea accesului la internet"


Ptiu, ptiu, dar ce deșteaptă ești, fata lu mama!!! Ce mai urmează? Să-i lege de calorifer și să-i bată cu furtunul de la mașina de spălat?

10 comentarii:

C.L.M. spunea...

Pai chiar, de parca n-ar putea vorbii de prin alte parti:-j ehm :-j se mai gaseste cate una sa vorbeasca asa sa nu adoarma:))

INTJ spunea...

e proasta ... da' e proasta cu diploma, cum e probabil si domnisoara cu microfonu' care-l intreaba pe politist daca a gasit in calculator poze cu baieti.

despre "Ce mai urmează?" ... probabil o exorcizare care sa scoata diavolu' din mintile tineretului, bineinteles as a last resort (adica dupa ce psiholoaga nu mai poate mulge nimic de pe parinti).

Anonim spunea...

pana acum 10 ani copiii nu cresteau cu internet si se pare ca nu existau astfel de probleme. pare atat de nasol sa li se interzica accesul la unele pagini cum ar fii facebook, hi5, netlog sau altele care pur si simplu ii tine intepeniti in fata calculatorului? eu eram fericit ca aveam dial-up la varsta aia si ma lasa maica-mea 1 ora/zi! clar mi-as dori ca fata/baiatul meu sa stea non-stop afara decat in fata calcului. uita-te pe panourile de sfarsit de an de exemplu: an de an absolventii claselor 12 par din ce in ce mai subnutriti, fragili, slabi, imaturi. de ce? ca primul lucru pe care il fac de cand ajung la scoala e sa intre pe facebook sa verifice daca are vreo notificare

G.W. spunea...

eu ma bucur ca mi-am petrecut copilaria afara la joaca si nu in online, alte vremuri insa vremuri frumoase.

Cristina Cioba spunea...

@c.l.m-true!da pacat ca astia au intaietate in fata celor destepti. cei care vb ca sa nu adoarma:) din pacate, repet...

Cristina Cioba spunea...

@intj-dada, noi adolescentii suntem posedati toti:)) fara drept de apel! eu ies de pe internet, mi-a interzis domnisoara andreea. cand gasesc vreo prietena de la care sa scriu, te anunt:))=))

Cristina Cioba spunea...

@anonim-ai si tu dreptatea ta!sunt perfect de acord cu tine, mai ales ca ai formulat un comentariu pertinent si decent, desi nu te-ai semnat. in orice caz, bine ai venit la mine pe blog!

Am observat si eu chestia cu tablourile, mai ales ca anul asta am terminat si eu a 12a, si am studiat atent tabloul. Da, internetul suge din viata pe care o ai. Nu dezaprob. Dar interzicerea TOTALA a accesului? Extraordinar. Eu nu cred ca asta e solutia. eu cred ca se poata limita. Ex: o ora/zi. Sau ma rog, ramane la latitudinea parintilor. Dar sunt de parere ca orice om care a fost ingradit, cand va "rupe"lanturile o va lua pe cai totaaaaal gresite.

Deci e nevoie de o doza de libertate. Plus ca sa fim seriosi, si afara se poate duce cu unu care-i promite marea cu sarea. true?

Cristina Cioba spunea...

@g.w-asa mi-am petrecut-o si eu:)

Felicia spunea...

Wow fetele astea au cont de facebook la 11 ani??? Eu cand eram copil bateam mingea in curtea scolii, nu stateam sa am o ferma pe net(cica e un joc pe facebook cu ferme si alte prostii) sau sa vb cu nu stiu cine, sa ma pozez sau alte prostii pe care . Eu nici nu aveam voie sa umblu la calculator pentru ca il stricam(asa mi spunea frati-miu).
Dar vezi tu, este si diferenta asta intre generatii. De exemplu parintii mei habar nu au cum sa umble la calculatorul, si daca eu spun ca ma joc, ei ma cred. Ei nu stiu cum sa vada daca am vorbit cu un necunoscut sau daca am cont pe facebook.
Acum si atitudinea mamei este fabuloasa. Adica o lasa pe fii-sa de 13 ani sa stea afara pana la 11 seara.

Flavius spunea...

Trei focare mari de prostie (mama, fetele si "psihovaca" aia) formeaza o stire bomba modelul OTV.
Nici nu trebuie sa mai specific ce realizare tehnologica este internetul. Daca un numar de oameni nu reusesc sa se adapteze si abuzeaza, asta e problema lor.