sâmbătă, 11 iunie 2011

One night stands- do or don't?

One night stand-urile se întâmplă. Unora da, altora unii. Sunt oameni care sunt de acord cu ele (am tinde să credem că aceștia sunt bărbații, dar cunosc multe cazuri ale femeilor care sunt de acord și ”practica” one night stand-urile) și oamenii care le dezaprobă total.

Motive? Motivele sunt multe și sunt invocate de aceștia care aprobă: dorința de evadare, dorința de ceva nou, beția (hahaha), plăcerea, dorința de a nu te implica în ceva care ulterior să-ți aducă responsabilități, obligații, ș.a.m.d (cum ar fi o relație, for instance, asta ca să nu zic de un copilaș :)) și bineînțeles, faptul că respectivul/a nu dorește a se implica afectiv/emoțional într-o relație, emanciparea femeii (???) și multe altele cum ar fi și lipsa de timp

Însă eu văd în one night stand-uri mai multe dezavantaje. Concret: boli, sarcini nedorite. Cred că astea sunt cele mai grave, însă pot apărea și lucruri de genul: sentimente de regret, atașare emoțională a unui partener.

Plus că intervine incapacitatea (la un moment dat, zic eu), de a te mai implica într-o relație serioasă, fiind obișnuit/ă cu cele ”fugare”, scurte și fără sens.

Ar mai fi ca dezavantaj și faptul că ar putea deveni cu ușurință un obicei (lucru care la femei va fi catalogat ca easy, slut, whore și alte...complimente)

Deci? One night stands (și nu neapărat for a living, ci o dată de două sau de trei ori) sau ba?

sursă foto: tumblr

26 de comentarii:

Unknown spunea...

deloc

iri spunea...

ma, eu n-am dus niciodata un one night stand pana la capat, la modul sleep with a person. si daca nici macar dupa un simplu sarut n-am putut sa fiu complet detasata, one night standul serios mi se pare imposibil. merge ft bine pentru oamenii care au super mult sange rece si sunt constienti ca e doar o noapte si gata, nu se mai vad niciodata...nu zic ca e rau, dar eu una n-as putea

katherine_sades spunea...

sunt avantaje si dezavantaje la nun one-night stand. Pe deoparte e doar un flirt mai prelungit, unde nici unul dintre partenerii nu urmareste sa intemeieze o relatie, pe de alta parte, nepracticat corect, poate lasa urme adanci.
Am avut si eu one night stands, si nu le regret. Eram intro perioada intre relatii si nu aveam chef de toate sentimentalismele aferente. Nu regret nimic, fiindca persoanele respective nu au insemnat nimic pt mine, a fost doar o eliberare de stres.

Grim spunea...

Ori cât de tentant ar fi, e cam riscant să-ţi vâri înaintarea în ceva necunoscut sau în cazul femeii să te laşi pătrunsă de un obiect străin. Pus în situaţie aş zice pas; n-am ajuns încă să urăsc atât de mult femeile încât să profit de starea lor naturală de curvă. Dar cine ştie poate într-o zi o să ajung în starea aia. Acum ştiu că sună urât ce-am zis mai sus, dar care nu se consideră nu tre să se simtă.

Felicia spunea...

Fiecare cu parerile lui, desi cred ca intrebarea asta e destul de personala si chiar intima. Dar fiindca imi esti draga si simpatica, o sa-ti raspund.

Pentru mine e ok si chiar nu ma deranjeaza. Dar mai sunt unele tute sau prosti care cred ca dupa ce ai facut sex cu ei, gata e dragoste, ca o iei de navasta sau de sot. Eu am patit-o ...... Sau ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult este ca unii dintre noi ii judecam pe altii fara sa realizam cat suntem de ipocriti. De exemplu majoritatea fetelor si femeilor spun ca barbatii sunt niste animale, ca ei se gandesc doar la sex, ca nu investesc sentimente etc.. Pai si ce-ai vrea, nici numele nu ti-l stie , dar vrei sa-ti spuna "te iubesc"? Sa te ia de nevasta? Sau daca o femeia ia exemplu barbatului, e clar ca tipa e o obsedata de sex si o curva.
Ti-am mai zis eu ca sunt prea multe curve virgine in tara asta si toate s-au uitat la telenovele pe acasa. Te pup si succes cu bacul!

Cristina Cioba spunea...

@karmen- de ce?:) poți justifica te rog?

Cristina Cioba spunea...

@iri-nici eu nu zic că-i rău și sincer uneori aș vrea să fiu genul, dar nu sunt, nu pot nici eu:)

Cristina Cioba spunea...

@katherine-bine ai venit la mine pe blog!

si nu te ai simtit asa...easy?intreb si eu, ca habar n-am cum e...senzatia de dupa:)

Cristina Cioba spunea...

@grim-sunt perfect de acord cu tine!

Cristina Cioba spunea...

@felicia-awww, ce scumpă ești!

mi-am adus aminte d o fază de la noră pt mama, am râs cu lacrimi: tipu îi băgase mâna-n pantaloni fetei.și sună mama fetei disperată rău că dacă i-a băgat mâna-n pantaloni, acum s-o ia d nevastă=)))

natty spunea...

tocmai am avut asa ceva - bine, intr-un fel ca e cu un tip pe care il cunosc, nu e ca nu ne vom mai vedea niciodata dar din pacate m-am convins ca nu sunt facuta pentru asta.
m-am implicat emotional si it hurts like hell.
nu merita clar, desi a fost super bine o noapte, nu merita sa fie rau o luna-doua-trei.
deci pentru mine e un mare don't dar invatat pe pielea mea:)

Cristina Cioba spunea...

@natty-bine ai venit la mine pe blog, sper sa revii!!!

e bine macar ca ai invatat o lectie.deci sa inteleg k esti deja emotionally attached. el nu e?:-s

peter spunea...

trecand peste ideologii, rationalizari si altele asemenea, fenomenul exista. nu este neaparat o cale, in cazuri deosebite se intampla din varii motive. daca ambii parteneri au simtit la modul reciproc (si spontan, onest etc) ceea ce cultura engleza urbana defineste ca fiind "chemistry", atunci fenomenul, intamplarea nu va ramane o amintire neplacuta. dimpotriva.

Cristina Cioba spunea...

@peter-corect, insa intamplarea va ramane o amintire placuta daca nu intervine fenomenul de "emotionally attached"al unuia dintre parteneri. daca intervine la amandoi, atunci consider ca nu e o problema

Anonim spunea...

eu, ca baiat, nu prea inteleg one night standurile si nici nu le accept...sunt...risky

iosif

INTJ spunea...

nu. nu-mi place sa ma simt folosit ... si orice tipa care-si doreste un one night stand exact asta vrea sa faca: sa se foloseasca de tip.

iar cum "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face", nici n-as vrea sa ma risc sa-mi poata reprosa o tipa ca m-am folosit eu de ea.

pe de alta parte, principii "de neclintit" are doar omu' prost (in viata nu stii ce te asteapta) ... asa ca varianta finala e: "nu, da' depinde ..."

Cristina Cioba spunea...

@iosif-bravo!:D

Cristina Cioba spunea...

@intj-perfect de acord. a te simti folosit e unul din cele mai nasoale sentimente...

Lillee spunea...

Nu am avut parte pana acum... Sunt casatorita... intelegi tu unde bat... :)) Dar deh... viata e imprevizibila si cu asta am spus tot. :D

Cristina Cioba spunea...

@lillee-pai ba lilica...toata viata fusi casatorita?!

natty spunea...

@miss soare: imi place foarte mult blogul tau, nu imi vine sa cred ca esti asa inteleapta la varsta asta :)
da, ai inteles perfect situatia, eu m-am atasat emotional, el nu dar nu simt ca s-a folosit nimeni de nimeni, atractia respectiva trebuia consumata :) si nu regret ce am facut dar nu mai fac altadata.

Cristina Cioba spunea...

@naty-multumesc mult de tot, ma bucur ca oamenii cred asta!:)

pai, daca ne invatam lectiile, ce mai conteaza ca am gresit o data?:)

te pup si sper sa revii!

Ela spunea...

Acum deja am o relatie insa chiar si pana sa il cunosc pe "actualul" tot nu imi suradea deloc ideea de o aventura de o noapte.Cred ca pur si simplu nu imi sta in caracter.Pentru a face asa ceva cred ca este nevoie sa fi mai superficial/a si mai inconstient/a.Nu spun ca as fi cine stie ce persoana matura,24 din 24 cu capul pe umeri insa eu una daca as face asta,m-as simti cam ciudat apoi.Ca sa nu mai spun ca sunt adepta sexului intelept(doar dupa ce il cunosti si eventual iubesti dar poate aici deja sunt demodata pentru multi...)
Anyway that`s how I see things.

Cristina Cioba spunea...

@ela-perfect de acord! si parerea mea e ca eu n-as putea sa ma mai privesc in oglinda fara sa ma simt easy.

si merita o noapte de placere pt cat de murdara m-as simti dupa?

nu cred...

katherine_sades spunea...

@Ela:"pentru a face asa ceva cred ca este nevoie sa fi mai superficial/a si mai inconstient/a." De unde pana unde tragi concluzia asta?????!!!!

Nu cred ca fiecare care a avut un one-night-stand e superficial si inconstient.Doar a stiut ce vrea in momentul respectiv si a actionat in concordanta cu dorinetele corpului.

NU, nu m-am simtit easy, pentru ca am stiut ce vreau. NU as fi vrut sa stau intro relatie doar pentru sex, si baiatul era intr-adevar un porc ca si persoana. L-am folosit, si apoi l-am aruncat.Nu merita mai mult.

Serios, decat sa stau 'pe uscat' 3 luni si apoi sa sar pe primul care imi da atentie, ca de, la un moment dat, hormonii o iau razna, mai bine asa. Voi astea de pledati pentru dragoste eterna, chiar nu va dati seama ca in marea majoritate sunteti folosite de alti baietii pentru sex???!! Sau sa zicem ca aveti o relatie. El e plecat cateva zile/saptmani departe de tine, si vrei acel ceva. CE faci? stai si inghiti in sec, sau scoti jucaria din dulap??Nu ma luati cu 'o dar eu nu fac asta' ca se vede pe voi care aveti parte de asa ceva si care nu. uite de asta sunt femeile frustrate si nervoase....nu pentru ca asa este personalitatea lor, ci pentru ca nu au parte.
Apropo in caz ca nu stiati, sexul e cel mai bun antidot impotriva depresiei si a altor boli de nervi.

katherine_sades spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.