sâmbătă, 23 iulie 2011

Despre femei și alți demoni

Femeile în general au fost educate să creadă că bărbații sunt răspunsul. Ei bine, nu sunt. Nu sunt nici măcar o simplă întrebare!

 Site-uri cu sfaturi pentru femei sunt gârlă. Nu dau exemple, pentru că le știți și voi, anyways. Avem la alegere articole de genul ”Cum să-l cucerești?”, ”Cum să-l atragi din nou?”, ”Cum să-l faci să vrea o relație serioasă?” și așa mai departe. Exemplele sunt extrem de numeroase and it s needless to say că...inutile. Bineînțeles, dacă ești nesigură caută pe google expresii de genul ”10 semne că mă înșală”, ”13 semne că-i e rușine cu mine”, ”Să mă îmbrac sexy sau docilă?”. Vei fi uimită, eu m-am distrat puțin în seara asta.

 Octavian Paler spunea că o relație care trebuie păzită este inutilă. Inexistentă, practic. Eu sunt de acord și ridic mâna sus. La fel de inutil mi se pare să scriu pe forumuri despre viața mea personala și să cer sfaturile unor...străini.Da, asta sunt.

 Și eu știu că bărbatul de lângă tine nu te va iubi mai mult dacă îți cumperi chiloței cu danteluță de Crăciun, Paște sau ce mai vrei tu. Bărbatul de lângă tine nu te va respecta mai mult dacă ești la picioarele lui și ai renunțat la tot ce însemna viața ta ca să-l urmezi întru totul. Îmi pare rău că încă sunt femei care recurg la astfel de metode. Îmi pare rău că încă sunt femei care cred că o relație e sinonimă cu un compromis.

 Și-mi pare bine că am înțeles anumite lucruri atât de repede.Îmi pare bine că eu știu că bărbații nu sunt răspunsul, ci poate doar întrebarea, sau nici măcar! Dar cea mai bună lecție pe care am putut-o primi e să dau atât cât primesc!

14 comentarii:

INTJ spunea...

"Dar cea mai bună lecție pe care am putut-o primi e să dau atât cât primesc!" ... iubirea nu-i o afacere in care tranzactionezi cu contabilitatea de rigoare. barbatii? ei bine barbatii sunt si ei oameni ... care, ca voi femeile, au acel ceva denumit generic "suflet" ... si pana nu intelegeti asta, n-are rost sa visati la mai mult decat va poate oferi acea "afacere" descrisa prin "dau atat cat primesc".

iri spunea...

amen to that sister!

Pumpkin Pie spunea...

Femeile au fost, de-a lungul timpului, educate extrem de prost.
Au fost educate nu numai că bărbaţii sunt răspunsul, dar şi că ei au dreptul suprem asupra lor, că trebuie să treacă peste o palmă, un picior sau o coastă ruptă de dragul copiilor, că trebuie să îndure multe şi să facă sacrificii, pentru că numai aşa va merge şi multe altele.
Femeile nu mai ştiu să pună punct atunci când simt că trebuie din teamă şi încearcă să-şi rezolve problemele într-un loc în care pot folosi protecţia anonimatului: în mediul virtual.
Nu zic că nu ar fi şi bărbaţi în aceeaşi situaţie, că-s destui, slavă Domnului. Dar ştii ce e mai rău? Că lipseşte, în multe relaţii, unul dintre elementele esenţiale ale acesteia, şi anume COMUNICAREA. Dacă ar exista comunicare, nimeni n-ar mai fi nici măcar tentat să scrie pe google "semne ca ma inseala" sau alte chestii asemănătoare. Pentru că nu ar avea nevoie. Singura nevoie a celor care caută asta este de cineva care să le confirme că nu-s absurzi când se gândesc că ceva tot nu e bine când el/ea nu răspunde la telefon cu zilele fără să fi avut o problemă reală.
Paler are dreptate. O relaţie păzită este inutilă. Total inutilă.
Şi ştii ce am învăţat eu? Că, dacă o persoană te va iubi vreodată, te va iubi exact pentru ceea ce eşti şi nimic mai mult. Pentru felul cum te îmbraci, cum vorbeşti, cum îl priveşti, pentru râsul tău, pentru felul cum gândeşti, pentru că eşti aşa cum eşti şi nu pentru că ar crede că te-ar putea modela puţin pe la colţuri. A iubi pe cineva înseamnă implicit şi acceptarea tuturor defectelor unei persoane. :)
Eu nu vreau să dau cât primesc, eu sunt învăţată să dau totul. Şi aici pierd mult, pentru că eu nu cer să mi se răspundă cu aceeaşi măsură. Eu doar plec când simt că ies în pierdere.

Cami spunea...

Din nou ai scris pe gustul meu. :) Nu stiu cum de esti atat de matura deja. Eu nu-mi amintesc despre mine sa fi fost atat de descuiata la varsta pe care o ai tu.

Anonim spunea...

Da, e plăcut să primești și apoi să oferi, numai că trebuie să oferi de multe ori și tu primul ca să primești. Personal vorbesc din poziția cuiva care a oferit și înapoi a primit mai puțin și și-ar fi dorit măcar odată să primească el primul și apoi să ofere. Fiecare are nevoie și să primească și nu după ce a dat. Să primească înainte să dea. Până la urmă viața în doi ar trebui să fie altfel: să oferi pentru că vrei și nu să te gândești că apoi vei primi. Fericirea celuilalt ar trebui să conteze cel mai mult. Dar asta este ce ar fi normal. Azi puține mai sunt normale. Mereu am spus că dragostea totușu va exista mereu în locuri și persoane care chiar îi dau prioritate :)

Cristina Cioba spunea...

@intj-asa e:) dar de obicei noi oferim mai mult.defect de fabricatie:)

Cristina Cioba spunea...

@iri-thank you darling!

Cristina Cioba spunea...

pumpkin pie-multumesc mult pt comentariu, mi-a inseninat ziua!:) si exact alaltaieri ma gandeam la citatul lui Paler...exact acelasi:):*

Cristina Cioba spunea...

@cami-mersi din suflet!nu sunt matura, doar ca uneori mai gandesc:))

Pumpkin Pie spunea...

Cu plăcere, honey. :*

Ela spunea...

Nu sunt total de acord dar in mare da.Hai sa iti spun si de ce.In primul rand un barbat te completeaza dar doar daca este cel potrivit!Altfel te sapa,te trage in jos,te schimba de nici nu te mai recunosti cand te uiti in oglinda.
Cu toate astea,nu sunt de acord cu acele idei preconcepute cum ca numai femeia trebuie sa lase de la ea,numai ea trebuie sa lupte pentru relatie,numai ea trebuie sa faca aproape totul pentru ca asa e lasat sa fie!Pe naiba!E lasat sa fie intelegere si fericire iar daca ea strange inauntru o mie de frustrari numai armonie nu o sa fie.
Cred ca e bine ca partenerii sa se sustina unul pe altul si sa stie cand sa taca fiecare si cand sa comunice pentru a progresa.

Anonim spunea...

eu cred ca barbatul si femeia intr-un cuplu sa fie mereu cand unul, cand celalat intrebarea si raspunsul.
In definitiv cred ca trebuie sa se completeze reciproc dar si sa-si pastreze individualitaea fiecare. altfel devine plictisitor.
daca vrei o jucarie - o cumperi.
daca vrei un suflet - trebuie sa stii sa-l pastrezi

Cristina Cioba spunea...

@ela-exact, dar cand compromisurile astea devin prea multe, relatia devine...compromisa!

Cristina Cioba spunea...

@cypy-cat de bine ai spus-o!