sâmbătă, 10 septembrie 2011

666 de postari si mamici...numiti-le cum vreti!

M-a decis ca trebuie sa scriu neaparat a 667-ea postare, deoarece erau 666. Si am zis ca na, 666 nu e numar prea dragut, va faceti cruce, va schimbati adresele si d-astea.Mno hai sa trecem la vorbe.

 Ce am observat eu la proaspetele sau mai putin proaspetele mamici:

1. Isi pupa copiii pe gura: De ce faceti asta?! Trecand peste normele de igiena, ca se presupune ca deh, e plodu vostru. Mie personal nu mi se pare firesc, o fi un gest de afectiune, da tot gest de afectiune e si cand iti pupi copilul pe obraz, manute, picioruse, whatever.

 2. Isi fac conturi de Facebook al copilului.  Serios, eu chiar nu as vrea sa vada tot poporul poze cu al meu copil dezbracat, cu al meu copil la mare, cu al meu copil cand a facut un an. Nu zice nimeni sa-i faci 348238428 de poze, ca e firesc. Dar tine-le pentru tine.

 3. Tot din seria Facebook: fac n albume cu cate 250 de poze ale copilului. Habar nu am de ce. Oricum nu are rabdare/chef/timp nimeni sa se uite la toate cele 5 albume cu cate 250 de poze fiecare. Si nici n-are rost.

4. Din seria "orice cioara isi lauda puiul" cu oricine s-ar intalni vorbesc intr-una despre copilul lor. Bine, poate nu intr-una ci 80%din discutie. Restul de 20% vorbesc despre cat de urati/prosti/greu de adaptat sunt copiii altora. Gigel al meu e frumos, nu ca Ionutz a lu Marioara, care-i ca o maimutica. Gigel al meu face pipi la olita deja, nu ca Florin a lu Vasilica, care si-acu face pipi-n scutec. Da sa vezi, Gigel al meu mananca la ore fix, echilibrat, stie sa faca si cartofi prajiti, nu ca Razvanel a lu Frusinica...si exemplele pot continua. Gigel al meu face cursuri de engleza, franceza, iar cand se plictiseste vorbeste-n greaca veche. Si e penibil!


 Mai stiti si alte exemple sau greseli frecvente ale mamicilor?:)

14 comentarii:

morphine spunea...

am vazut o poza cu un bebe abia iesit din..tunel!
nici macar cordonul ombilical nu era taiat! + se vedea intrarea in pestera mamei..yaaaaaaaacks!

Nikky spunea...

=)) ca sa sti si tu. fatul lui Beyonce are pagina de twitter!!!

Ambrus Sandor spunea...

Una dintre cele grave greseli pe care le-am intalnit este aceea de a tine copilul in brate, pe scaunul din fata al masinii. Mama aceea sigur nu are putin habar de micile "smecherii" pe care le are fizica. O frana brusca e destul sa provoace probleme.

Paula spunea...

Oh, mămicile... Asta-i altă treabă. Nu mă bag, pentru că la cum mă ştiu, copilul meu va fi cel mai tare, frumos, inteligent copil. Şi nu mă bag, pentru că... stai să ajungem acolo. E ceva diferit. Foarte diferit. Oare e ca o jucărie nouă pe care o ai? Sau un accesoriu? Poate de asta se laudă atât mămicile cu copilaşul. Habar nu am.

Miss I. spunea...

Mie personal 1. nu mi se pare firesc din niciun punct de vedere, iar eu sunt şi mai categorică decât tine şi nu văd de ce ar trece peste normele de igienă doar pentru că-i pruncul personal.
Nu trebuie să-i ţinem în globuri de sticlă, dar de să le punem deliberat pe buze o armată de microbi pe care îi purtăm cu noi, că fiecare avem, care pentru noi sunt infovensivi, dar pe ei îi pot îmbolnăvi mult mai repede?
Aaaa, şi efectiv mă apucă groaza când văd mame care le dau bebeluşilor suzeta, dar nu înainte să "o cureţe" băgând-o în gura lor. Mă apucă nişte crize de nu-ţi poţi imagina.
Şi nu, nu cred că sunt exagerată, pentru că 1 ml de salivă are 100 de milioane de bacterii şi noi nu ştim cât de inofensivă e fiecare.

Uf, m-ai revoltat :)))

Cristina Cioba spunea...

@morphine-BLEAHAAAAHHHH!!!

Cristina Cioba spunea...

@nikky-bleaaaah........!!!:( mi se pare trist rau...

Cristina Cioba spunea...

@sandor-da, jalnic!!!

Cristina Cioba spunea...

@paula-eu nu ma pot imagina fiind mama:))

Cristina Cioba spunea...

@miss i-bleah, d-aia cu suzeta uitasem..m-am scarbit si totodata revoltat..:))

Ruxandra spunea...

Eu cred ca mamicile nu obisnuiesc sa isi pupe copii pe gura in mod repetat. Se poate intampla sa le mai scape, dar nu cred ca fac din asta un obicei. Iar gestul ala e facut din prea multa dragoste.

Poate nu toata lumea are rabdare sa se uite la poze cu copilul pe facebook, dar daca in lista ai prieteni, oameni pe care ii cunosti personal, de ex colegi de liceu, facultate, etc..si nu ai mai vazut persoanele alea de mult, chiar e posibil sa se uite la pozele alea.

Mie mi s-a intamplat sa mi se spuna sa pun poze cu fii-mea. Nu-i inteleg pe aia care pun poze cu ce au mancat sau ce au baut.

Mamele comunica asa cum stiu ele, mai ales daca stau juma de zi in parc cu copiii. Nu mi se par normale comparatiile dar e firesc, cred, sa vorbesti despre copilul tau...

Sunt mama. Probabil as fi fost de acord cu tot ce ai scris, daca nu as fi avut un copil. Dar atunci cand esti mama, te cam schimbi.

Sunt curioasa daca o sa vezi lucrurile la fel dupa ce vei avea un copil...

Ana spunea...

Nu ma cunosti, nu te cunosc si contrar bunelor mele obiceiuri, iata ca las un comentariu aici.
Sunt suta la suta de acord cu ce-a scris Ruxandra mai sus. E adevarat, un copil iti schimba complet sistemul, in moduri pe care nici nu ti le imaginezi. Un copil iti umple viata in moduri la care nici nu visai, si asta n-o spun deloc la modul siropos. Nu-mi place sa fiu definita ca mamica, desi, intamplator sau nu, sunt mama cuiva, a unui copil grozav in majoritatea timpului, si chiar cand nu-i tot grozava e pentru ca sunt genetic programata sa simt asta.
in legatura cu vorbitul despre copil, e un job atat de acaparant, incat nu prea mai ai timp de altceva si prin reducere, nici subiecte de conversatie. Cu mana pe inima iti spun ca mi-am facut singura de lucru, m-am apucat de scoala, de blog, de amenajat case, de ce mi-a trecut prin cap si tot cel putin 50% dintre conversatiile mele se reduc la copil. poate pentru ca o mama simte copilul ca pe cea mai mare realizare a ei> iei un maimutoi dezarticulat care doarme, urla si mananca si cu ajutorul tau se transforma intr-o creatura care te uimeste zi de zi, care gandeste, simte, se exprima. E rewarding intr-un fel pecare nu il intelegeam inainte sa o am.
M-as mai lungi, dar mi-e ca plictisesc si-adun rosii de-un bulion.

Felicia spunea...

Si eu am o colega la facultate care a nascut in august, iar in ziua nasterii avea la status " mai sunt 2 ore, si-o sa-mi tin puiul in brate". Deci sa inteleg ca aia era cu mess-ul dupa ea la spital.....Multi tampiti pe lumea asta. Da, e adevarat, lumea a evoluat, dar nu cred ca daaca mama ma nastea acum, imi facea cont de facebook la nici o luna.....Pe langa faptul, ca sunt e pedofili in lumea asta, de ce ar vrea sa ma arate?

Oana spunea...

Ai dreptate la toate fazele :)). Si pe mine ma dispera unele noi mamici care evin obsedate de bebelus.