luni, 9 ianuarie 2012

Sesiunea sau cum mai degraba ai picta tevi de gaz

Sesiune- o avalansa NEDORITA (Ca orice alta avalansa, mai putin cele de pupici!:D) care vine pe neasteptate si iti da batai de cap. Poate contine 3, 4, 5, 6 sau si mai rau, 7 examene.

 Dar sa zicem ca ai 4. Adica eu am 4. Unul mai trist ca celalalt. Prima sesiune din viata mea si it doesn't sound like fun at all.

Sa zicem ca ai 4 examene, deci. Si sa zicem c-ai luat tu un caietel micut si ai scris in el un "program"de invatat. O zi fiecare materie. Sau chiar 2, depinde cit de mari batai de cap iti da. Sa zicem ca in prima zi (azi), am respectat programul. Sa zicem ca poate-l respect si maine si poimaine si raspoimaine si tot asa.

Bineinteles: scopul e sa iei toate examenele.

Insa totul incepe in momentul in care tre sa pui fundu jos si mina pe carte. Sau cum se zice: "Sa pui fundu'pe carte"-expresie total urita din punctul meu de vedere si anyway it makes no sense. In momentul ala ai prefera sa pictezi o floricica (sau o gradina intreaga, mai degraba)pe tevile de gaz. Sau mai bine ai putea sa mergi sa maninci ceva (pentru ca ghici ce-este momentul in care te apuca foamea, setea, pipi, somn). Sau mai bine ai dormi o ora, cred ca esti nitelus obosit/a. Si plus de asta-tocmai ti-ai amintit ca ai lasat geaca pe jos si nu in cuier. Ar fi bine sa n-o lasi acolo. Poate apar gindaci cu 6 capete si o maninca. Si ar fi pacat de ea, fu scumpa.

Cind toate astea dau gres si trebuie sa te apuci intr-un final, iei toate hartogaraiale, powerpoint-urile, notitele, la rind. Iti dai seama ca totusi intelegi ce se intimpla acolo. Te concentrezi tu o ora, o ora jumatate, 2, dupa care-ti zici ca ar fi bine sa verifici ce face colega de apartament. Dac-au rapit-o niste iepuri gigant? (Iarta-ma, Gabriela, nu as lasa sa se intimple asta!)
sursa- aici

Si ca sa va arat si ce parere au avut altii dupa prima sesiune:

 „Sesiunea vine, sesiunea trece, restanţele rămân!” (Mihai Corbescu) 


Voi cum faceti fata sesiunii si plus de asta, ce metode de invatat aveti?

8 comentarii:

cara's beauty toys spunea...

Offf, din pacate, o sa ajungi experta in a picta tevi de gaz dupa 4 ani de sesiuni de la facultate. Iti spun asta din propria experienta. La fel eram si eu in perioada facultatii, in timpul sesiunilor. Sfaturi nu prea am ce sa iti dau decat ca in timpul cursurilor si seminarilor sa te concentrezi si asa o sa ajungi in mod sigur sa retii macar 40 % din info. Inafara de asta eu mai aplicam si metoda cu recompensa, astfel incat daca reuseam intr-o zi sa parcurg o anumita parte din materie, la sfarsitul zilei sau la sfarsitul saptamanii ieseam la cumparaturi si imi luam ceva ce chiar imi doream. Sau un mod si mai dur de a te motiva: sa te gandesti si sa constientizezi ca practic in perioada asta trebuie sa lupti pentru tine, pentru viitorul tau si implicit pentru viitorul copiilor tai ( stiu ca e exagerat cum am pus eu problema ). Spor la treaba si sa ai parte de o sesiune cat mai usoara :-)

morphine spunea...

eu cam greu, sper ca anu' asta desi iar am inceput cu stangu, sa fac mai bine decat anu' trecut.
:D

Cristina Cioba spunea...

@cara- mie mi-a placut cum ai pus problema. insa sunt totusi foarte speriata...merci din suflet pentru comentariu!

Cristina Cioba spunea...

@morphine-eu mor de fricaaa!!succes sa ai draguto!

Izabelle spunea...

Prima sesiunea..a fost cea mai grea, cel putin eu am avut 2 restante pe care le-am luat in vara. Nu stiam ce sa invat, cum sa invat:)) Treb sa citesti cam tot si sa retii ce crezi ca e mai important, stiu ca n-o sa stii ce sa retii, daca daca treci macar o data prin toata materia iti raman in cap fraze, sau metode depinde de materie si apoi ideea e sa spui tot ce stii de subiectul ala. Secretul e ca niciodata sa nu scrii putin daca nu stii, te legi de orice are legatura cu sub ala... si o sa iasa bine. Mai greu e in cazul meu cand daca lucrezi, vii obosit si nu mai ai chef, iar la stat si la buget, cam tre sa tragi un pic :)) Bafta, nu-ti fa griji si nu te panica daca o sa ai vreo restanta, o sa fie experienta. Dar eu sper sa le iei pe toate cu brio! Mult succes!

Fata cu Cafea spunea...

:)))) Caterinca ce spui tu aici si total adevarat! Doar ca, nu se zice " sa pui burta pe carte" ? :)))) eu asa retinusem.
Cat despre sesiune, momentan eu nu simt nimic :)))) mai am 1 sapt!

Felicia spunea...

Anul trecut nu pot sa spun ca eram speriata, dar nu stiam cu ce se mananca. Am luat si note mari, dar si note mici. Invat pe ultima suta de metri, la cursuri nu ma duc, decat la cateva, iar la cele la care ma duc, visez cu ochii deschisi. Trebuie sa recunosc, ca pentru anumite examene invat doar ca sa trec si atat, dar am 4 examene ce sunt foarte importante pentru mine si invat nu doar ca sa trec ci si raman cu ceva. Eu sunt la "Limbi straine" Engleza-Germana si am 8 examene in sesiunea asta. Oricum mult succes si stai calma nu e sfarsitul lumii ca nu ai luat un examen. Am o colega care spune : " N-ai restanta, n-ai prestanta!" :)))

Ela spunea...

Prima sesiune nici nu mi-o mai amintesc dar sigur am experimentat niste emotii colosale,am incercat sa acumulez sute de pagini de informatii in al 12-lea ceas(cine nu ingrasa porcu` in ajun?!)si probabil ca am fost si destul de confuza.Apoi s-au mai lamurit treburile,am inceut sa intelg mersul lucrurilor,emotiile au ramas acolo(sunt din fire o emotiva fara pereche)si m-am mai adaptat cerintelor.Sesiunea e naspa oricum ai privi situatia dar macar in restul timpului esti mai relaxata fata de cum erai in liceu.Cel putin la mine asa a fost.