marți, 20 martie 2012

Hai mai motiveaza-te si singur, da-o dracu

Cand vad cate-un text despre cum sa ai succes in viata, "cum sa reusesti in viata", "teorii ale succesului", "cum sa fii fericit"ma buseste rasul si-mi mai trece in 10-15 minute. Nu pot sa cred ca se scriu carti despre "reteta succesului", "cum sa fii femeie", "cum sa-l seduci", "cum slabesti 10 kg in 10 zile", "cum sa fii atragatoare indiferent de numarul kilogramelor" si parca si mai greu imi e a crede ca oamenii le si cumpara. Daca nu le-ar cumpara ar disparea mega-rapid de pe piata. De ce-ai cumpara asa ceva? De ce ai avea nevoie de-o carte care sa te invete cum sa fii fericit? De ce ai avea nevoie de o carte care sa te-nvete ce-i aia auto-control?

Vrei sa slabesti? Perfect, nu mai manca ca spartul si fa sport. Vrei sa te auto-controlezi? Trage de tine. Vrei sa nu mai intarzii? Pleaca cu o jumatate de ora mai devreme. Vrei sa te lasi de fumat? Pune tigara jos, stinge-o si nu te mai atinge de ele. DACA VREI, nimic din Univers nu poate complota impotriva ta.  Daca NU VREI, nu te va ajuta absolut nicio carte de pe fata Pamantului.Ma uimeste cum netu'asta e plin de toti desteptii care te invata "Cum sa". Bat la pariu pe cat vreti voi ca niciunul din oamenii care scriu carti despre fericire si regasire nu sunt nici fericiti nici regasiti. Doar ca le place sa (se) minta.

Toti avem probleme chiar si eu in pofida vietii mele perfecte  . Doar ca nu ma duc sa caut raspunsuri in carti motivationale. Nu caut reteta succesului, e alta pentru fiecare om. Nu caut fericirea mareata, ea nu exista, fericirea o gasesti repede, nu in "12 pasi ai fericirii".

9 comentarii:

Tears of a Ghost spunea...

foarte bine spus, insa din cand in cand avem nevoie de un "reminder" ca si noi contam, nu doar "vedetele" de la tv si din reviste.
singurul citat care m-a influentat in vre-un fel a fost "TU inainte de toate" pentru ca am tendinta sa ma las la coada pe mine si sa ii fac pe ceilalti fericiti, ceea ce nu era ok.

Andra Dan spunea...

Fair enough and good stuff there. Tocmai, tot universul va lucra in favoarea ta! pup si o zi frumoasa!

Costantin Adrian spunea...

de acord cu Tears

Costantin Adrian spunea...

foarte bun articolul

Serb Mihaela spunea...

bun articolul!

Cristina Cioba spunea...

@tears of a ghost- cu citatul respectiv sunt de acord... dar in rest parerea nu mi-o schimb

Cristina Cioba spunea...

@danube-merci frumoaso! la fel!

Cristina Cioba spunea...

@constantin adrian-bine ai venit si de acord si eu cu tine si cu tears.merrci din suflet pt aprecieri, sper sa revii!

Cristina Cioba spunea...

@serb mihaela-merci din suflet, bine ai venit