luni, 23 aprilie 2012

Oamenii dau prea multe informatii!

Ante scriptum: Sunt noul redactor al echipei www.thesexist.ro. Primul articol va aparea duminica. Multumesc si sa fie cu noroc, imi voi da silinta. Este cu adevarat o provocare interesanta, temele fiindu-mi date si starnindu-mi imaginatia!

Si acusi la oile noastre: Sigur, faptul ca traim intr-o lume a retelelor sociale nu mai este un secret pentru mine.

Avem twitter, facebook, google plus, bloguri, skype messenger si mail pe toate platformele de yahoo, gmail, hotmail. Numere de telefoane de orange, vodafone, cosmote si eventual inca un telefon pentru a fi doar sunati. Avem mii de prieteni pe facebook, pacat ca nu-i cunoastem pe jumatate dintre ei decit din vedere, in cel mai bun caz! Nu mai mergem la doctor, pentru ce sa mergi, cind exista forumuri, in care toata lumea e inteligenta si da sfaturi utile? Nu mai mergem la un nutritionist, gasesti diete pe net pe care le poti tine dupa capul tau.

Problema nu e asta. In 2012 e si firesc sa ne folosim de aceste cai, mai ales pentru a vorbi cu oamenii cu aceleasi interese, sau cei dragi care sunt departe. Problema, din punctul meu de vedere este alta. Trecind peste faptul ca am ajuns sa comunicam doar online, sa fim prieteni online si sa ne fie lene pina la cafeneaua din colt, ca doar ce dracu, avem messenger si Facebook.

Exista asa numita optiune de "Check in"si "Tag friends" in aceeasi aplicatie. De ce Doamne iarta-ma ai vrea sa-ti dai Check in la cafeneaua x/clubul y? Ca sa stie lumea-n permanenta unde esti?

De ce Doamne iarta-ma ai pune poze cu copilul tau DEZBRACAT pe Facebook?Lumea asta e plina de ciudati!! Cu atat mai mult cand si dai informatii extrem de multe despre tine, eventual si unde locuiesti si asa mai departe.

Updatam tot. Facultate, loc de munca, liceu, prieteni, unde am fost, cu cine, cit am stat, cit am platit...Culmea e ca daca cineva ar incerca sa adune info despre noi, de pe Facebook ne-ar putea reconstrui macar un an din viata. Poze, melodii, statusuri postate, statusul relatiei... Urat!

Mi se pare mie sau dam prea multe info? 

5 comentarii:

Felicia spunea...

mie mi se pare aiurea, cand un copil de 3-4 luni are cont de facebook.....nici nu stie sa spuna si el ,mama/tata, dar are like-uri.

Mili spunea...

intr-adevar, unele lucruri sunt exagerate...

Anonim spunea...

Psihotim Timisoara va recomanda: - Examinare psihologica la angajare / periodica
pentru toate profesiile,Examinare psihologica pentru
concurs post cadru didactic, asistente medicale, admitere facultate,Evaluare, recrutare si selectie profesionala Analiza psihologica
a muncii si prevenirea accidentelor de munca, Examinare obtinere permis conducere auto,
Examinare siguranta circulatiei.
Examinare obtinere/prelungire permis port-arma letala/neletala (autorizare,
angajare) in Timisoara. www.psihotim.ro
my website > Obtinere permis port-arma de vanatoare

Cristina Cioba spunea...

@felicia-da, corect! like-uri si poze pe wall:>

Cristina Cioba spunea...

@mili-mult prea...