marți, 14 august 2012

Ne plangem?

De cand ma stiu eu, oamenii imi spun "Nu plange, fii barbatA", "Nu plage, esti slaba", "Nu plange, numai prostii fac asa ceva". A TE plange este derivat din a "plange". Englezul ii spune "to complain", "pour se plaindre"ii spune francezul si v-as mai putea spune in alte limbi, oricate ati vrea voi, dar toti plangem in aceeasi limba, pe toti ne doare sufletul in aceeasi limba si toti ne cautam acelasi rost in aceasta viata trecatoare in aceeasi limba.

Dar poate intr-o zi de vineri, 24 aprilie ai chef sa te pui pe bordura jos si sa plangi, nu sa cauti solutii, nu sa te gandesti la ele. Dar poate intr-o zi de marti, 19 septembrie nu vrei sa te gandesti cum sa faci sa fie bine, ci sa te gandesti doar NU E BINE si atit. Atit, ca altceva nu ai ce spune. 

Mi-ar placea sa inteleaga toti oamenii, dar mai cu seama eu ca nu trebuie sa fii toata ziua un zambet si-o veselie si daca ai o perioada mai proasta nu inseamna ca ai o viata PROASTA. Mi-ar placea sa inteleaga toti oamenii ca a fi un om fericit nu inseamna sa te trezesti la ora 08.00 cu un zambet larg pe fata si soarele sa bata, pasarelele sa cante, sa iti vina servitoarea cu cafeaua la nas, sa fii intrebat de unde mai vrei sa te imbraci astazi? Gucci, Luis Vuitton? Prada? Viata inseamna sa fii fericit pentru orice rahat. Da, nu imi cer scuze pentru expresie. Sa fii fericit ca TRAIESTI, esti sanatos si poti face ORICE, pentru ca lumea poate fi a ta si singurul lucru care iti sta in cale esti TU. 

Chiar nu are nicio importanta ce cred ceilalti, doar o mana de oameni care iti sunt aproape chiar si cand o dai in bara in cel mai urat mod posibil. Restul...? Balast. Va zic eu cu mana pe inima. Sa fii fericit nu inseamna sa te placa toata lumea. Cine nu te place, este liber sa isi schimbe traseul din drumul tau, la fel cum si tu esti liber sa faci acelasi lucru.

Si cel mai important e sa ai incredere. Nu, nu valoreaza doi bani daca nu plangi si iti reprimi sentimentele. Vrei sa plangi? Plangi. Dar astazi. Nu, nu si maine si in niciun caz nu si poimaine. 

Un alt lucru la fel de important este cum iti antrenezi asteptarile. In Grey's anatomy unul dintre personaje spune: "You can bitch around and complain, or you can adjust your expectations"Mult timp am crezut ca trebuie sa primesc de la oameni fara a cere. Ei bine, acest lucru este aproape imposibil, nu poti pretinde sa primesti fara sa ceri! Nimeni nu are de unde sa stie ABSOLUT tot ce vrea sufletelul tau. Desigur, de asemenea am considerat ca afectiunea pe care trebuie sa o cer ca sa o primesc este echivalenta cu zero dupa ce am primit-o la cerere. Afectiunea trebuie sa fie un val care surprinde, care se lasa cu fluturi in stomac, care te asteapta pe TINE...

ps- Azi am hotarat ca daca nu am nimic frumos de spus, nu voi spune si daca nu am nimic care imi foloseste de ascultat, nu ascult. Atat.

Un comentariu:

Sunshine spunea...

Plansul, inseamna sa ne descarcam si cum spui si tu ajunge la un moment dat.