marți, 18 ianuarie 2011

Reduceri-In or out?

Ok, multe dintre voi ştiţi că pe 15 ianuarie, în fiecare an, e oficial declarat deschis sezonul reducerilor. Şi mai ştiu şi că cei care mă citesc de ceva timp ştiu că la mine "reduceri"e sinonim cu "raiul pe Pământ". Da, my bad, my wrong, but still, nu-mi pare rău.

 Acum vine întrebarea: de ce să ne cumpărăm ceva de la reduceri? Şi eu zic aşa: pentru că sunt lucruri ieftine, reduse uneori cu muuult faţă de preţul iniţial (deşi se întâmplă şi măgării gen- schimbă preţul iniţial ca să pară că produsul a fost de fapt muuult mai scump şi hihi, ce reducere mare au făcut ei-, asta însă doar la noi...).

 ...Dar asta nu înseamnă că trebuie să cumpărăm lucruri pe care suntem conştiente că nu le vom purta vreodată, dar cine rezistă la 80 la sută reducere? Asta unu la mână. Doi la mână nu vă sfătuiesc să cheltuiţi averi la reduceri chiar dacă sunt ieftine şi 3, nu vă grăbiţi, nu vă bateţi pe haine (am văzut-o şi p-asta- 2 doamne care se cafteau pt o pijama redusă)

Şi atunci eu am ajuns la concluzia că de la reduceri e bine să luăm piese mai degrabă uni, must-have în orice garderobă, cum ar fi:

 Cardiganuri simple, cu sau fără nasturi: albe, negre, beige, gri. Sunt element-cheie într-o garderobă- fie peste cămaşă şi ai stilul office, fie peste un maieu drăguţ şi ai seara în oraş, fie un tricou polo şi ai plimbarea-n parc. Got it?

 Cămaşa albă: E un obiect pe care-l avem în dulapurile noastre de la mic la mare, de ani buni încoace. Nu se demodează şi hai să fim serioşi, din câte încurcături ne scoate? Nu trebuie să fie neapărat simplă, poate să aibă şi un volănaş, două, sau să fie model "victorian-vintage-like", e tot aceeaşi cămaşă albă care-ţi salvează onoarea.

Botine sau cizmuliţe negre: Astea clar nu se vor demoda niciodată, atâta timp cât nu au volane, volânaşe, năsturei. Mergeţi pe clasic. Din punctul meu de vedere, nici blăniţa nu strică, însă doar sus (Asta pentru că mi se par hidoase cizmele alea gen Ugg care sunt total acoperite a blană. Yeti gen. )A, şi apropo: nu contează că se trece iarna, că se face vara sanie şi iarnă căruţă, aşa că fără mentalităţi din astea, că nu îşi au rostul.

Topuri uni, malete: Astea clar ne scot din încurcături şi mai mari. Ai o rochiţă de iarna cu mâneci scurte dar e prea frig? Maleta neagra. Şi tot aşa. În astea merită investit pentru că le porţi purta în enorm de multe combinaţii. 


Lenjerie intima, şosete şi tot tacâmu: Albe, negre, colorate şi cu 60-70 la sută mai ieftine. Merită, nu?

Clasică fustă simpla şi neagră: Şi ea te va scoate din rahat tot timpul, în mod special dacă e cu talie înaltă. Cu un top simplu şi un cardigan. Sau cu un tricou colorat. Variante există, capul să te ducă. 

Şi tot din categoria clasic: little black dress: E cred că cea mai cunoscută variantă de a te îmbrăca. Simplitate, eleganţă şi enorm de multe look-uri pe care le poţi realiza în funcţie de ce vrei să arăţi şi cui. Eu aş merge pe o croială simplă, dreaptă, iar pentru accesorizare poţi alege cercei mari sau o broşă.

 Geanta neagră: Da, aia mare gen sac, în care-ţi încape toată casa şi vecinii de pe palier. La reduceri o vei găsi muuult mai ieftină şi plus... asta chiar o poţi purta la orice.

 Geci de primăvară: Acum sunt waaay to cheap, plus că au apărut deja.

 Accesorii şi farduri: Care iarăşi sunt ieftine. Mizaţi pe cercei simpli cu şurub, perluţe, blingbling-uri, palete mari de farduri, parfumuri scumpe(care acum sunt reduse)

Am dat şi o declaraţie pentru un ziar local despre asta: 
Iar deşi în articol scrie doar "Cristina, 18 ani", prietenii mei puneau pariuri, siguri fiind că eu sunt aia. Hihi.


 Voi la ce vă uitaţi prima oară când intraţi într-un stand "redus"?

 PS-poza e de aici

9 comentarii:

Miuri spunea...

stii ce nu-mi place mie? Ca template-ul tau e acelasi ca al Camelcutei.. l-am vrut si eu si mi-am adus aminte ca l-am mai vazut undeva :) oricum e binevenita schimbarea!

pff.. am fost si eu zilele trecute in mall si zici ca au navalit tatarii :))

Cristina Cioba spunea...

miuri-nici nu am obs, eu doar vroiam o schimbare.

păi da, e disperare răăău:))

INTJ spunea...

lool ... e misto febra asta a voastra, mai ales cand n-are la baza cardul propriu! =))

Cristina Cioba spunea...

intj, la vârsta asta încă nu, cardu lui apare mai târziu..

Anita spunea...

@Miss Sunshine: Foarte tare. ai niste sfaturi super misto. Sa stii ca am iesit si eu la cumparaturi ieri si am luat o gramada din lista ta, fara a stii de ea!
iti impartasesc parerea cu privire la ghetele Yeti :)) amuzanta expresie!

Felicitari si pentru declaratia din ziar. Ziceai ca toata lumea poarta aceleasi chestii. Traiesc in orasul asta care practic e una din capitalele modei si de fiecare data cand ma uit in jur vad aceeasi geaca la o gramada de lume! cu pene de gasca Canadiana. Bietele animalute :( Pff, si e simpluta rau, 3 culori: alb, negru si rosu, da' are o chestie rotunda pe umar, mai micuta. Ala ii semnul firmei, inchipuie-ti. Si dracia asta costa nu mai putin de $620. Oare incep sa isi piarda oamenii stilul? Inteleg ca in Romania nu este varietatea asa mare, dar daca si in Canada o ajuns lumea sa poarte aceleasi lucruri, las-o-n ce-am daralit :)) Te pup

Diana spunea...

Eu sunt foarte practică și nu cumpăr decât ce îmi trebuie. Nu găsesc nimic interesant în shopping, din contra. Cel puțin dacă știu că am de cumpărat pantofii, îmi vine uneori să încep să merg în picioarele goale. :lol:
Nu vânez reduceri and stuff, far dacă trebuie să îmi iau o pereche nouă de blugi sau o geacă în perioada asta, de ce nu? :D

Cristina Cioba spunea...

@anita-pai cam peste tot cred ca e asa..se poarta aceleasi chestii in prostie, nimeni nu se gandeste "stai ba, mai sunt inca 10 cu bluza ca a mea"...din pacate originalitatea dispare peste tot, nu doar la romani...

Cristina Cioba spunea...

@anita-rectific, la unii nici nu a fost, deci de unde sa dispara?:))

Cristina Cioba spunea...

@diana-te invidiez!! as vrea sa fiu si eu asa practica...