miercuri, 27 aprilie 2011

Bârfa





Hello sweets!


Toți vrem să știm adevărul... despre alții. Fie că suntem în pauza de cafea, fie că-n pauza de masă, la o plimbare, la cumpărături, oricând merge o bârfă mică, nu?!


Hai să lămurim totuși conceptul de bârfă. BÂRFĂ s. v. calomniere. Asta spune Dex-ul. Acum, eu sincer sunt puțin uimită, c-am tot auzit persoane care spun că bârfa ar fi de două feluri: bună și rea. A, deci pot să te calomniez frumos?! Cum? Aha, știu, o să spun că ești grasă cât o vacă, dar ai părul de pe mână...frumos. Înțeleg. 


Câteva vorbe acolo, nu strică niciodată, râzi nițel, dar nu asta e problema de fapt. Să vedem: deci atât în cazul persoanelor publice cât și-n cazul oricărui alt om bârfa e denigrantă din 3 aspecte mari și late: 

Capitolul I-Din tânțar-armăsar

X s-a culcat cu Y. Maricica îi spune și lu Ion. ”Hahahahha, X s-a culcat cu Y și a lăsat în ea”. Ion merge mai departe și zice: ”Hahahah Y e gravidă. ”Respectivul zice mai departe:” Hahahahhaahah, Y a făcut avort. ”

Și uite-așa, săraca fată care n-a făcut nimic altceva decât să se culce c-un tip (dacă a făcut-o, că nu-i musai), și s-a trezit c-un avort și cu unu de nu-i pasă. Săraca.

Poftim?!?!Do you see my point?Aș numi asta: ”Am făcut căcatul praf”, sau na, poftim, dacă vreți mai elegant, putem spune: ”Am futut tot meciul.

Capitolul II-Care-i faza cu exagerarea?!

Îl bârfim pe X. Bineînțeles, de ce să zică cineva și ceva bun despre omul ăla?!?! N-are tată, calități. Toți încearcă să-l denigreze pe om în fel și chip povestind experiențele proaste cu respectivul.

Aș numi asta: ”Dacă-l vezi în căcat până-n gât, nu-l lăsa așa, împinge-l de tot.

Capitolul III- Hai să mizăm pe invidie

Genul ăsta de bârfă e unul din cele mai enervante (recunosc că-mi mai scapă și mie, dar de fiecare dată sunt fairplay!!!)

Expresii de genu: ”Vai fată, uite cum stă bluza aia pă ea zici că-i luată de la stop 10 mii”, ”Hai nu mai vorbi prostii, arată bine, da e proastă rău, ce-o fi văzut X la ea?”

Aș numi asta: ”Făi nasoalo!!!”

Gluma-i glumă, dar am observat că s-a ajuns la un nivel îngrozitor cu bârfa, parcă ăsta e singurul subiect de discuție, alții!! Bine, e clar, în Românica vinde scandalul, prima pagină pe care e scandal vindeee tată sute, mii de exemplare. E foarte interesant dacă Columbeanca rămâne cu copilul sau nu. De ce?!?! Seriously, de ce e interesant? E un om pe care nu-l cunosc și zău dac-aș vrea...

Cercetătorii au demonstrat clar, că bârfim datorită faptului că vrem să distragem atenția de la propria persoană și prin bârfă ne punem într-o lumină pozitivă (față de cel bârfit care-i un prost, tâmpit, curvar, etc:))
Ce poți demonstra f ușor prin asta?Că bârfele vin din invidie. Un om inferior care nu are nimic de spus, va încerca mereu să îi atace pe ceilalți, să le găsească cusururi, ca să se poate simți el mai presus.

Bine, acum eu n-o să țin lecții de ”hai să admirăm în loc să bârfim” și etc. Ok, poate nu te admir (despre oricine ar fi vorba)dar de ce să mă intereseze totuși că îți stă bluza shui, sau că ești gras/ă, slab/ă, cu păru mov/verde/gri?? Frankly, I dont give a damn, e un consum prea mare de energie, și poate duce în extreme fără rost:)

sursă poză: aici

15 comentarii:

C.L.M. spunea...

Crede-ma oricat te-ai abtine, nu poti admira pe cineva care iti face rau... nu sunt de acord cu "barfa" dar poate ca daca ceilalti nu ar mai da motive de barfa nu ar mai exista, adica daca nu ar mai fi curve, nesimtiti... etc... nu crezi?

Cristina Cioba spunea...

@c.l.m- buna asta cu curvele si nesimtitiii:)) eh, eu n-am zis ca nu barfesc, mai scap si eu la cate una, doua, hai 3...(pe zi):))

Cristina Cioba spunea...

@c.l.m-si nu e neaparat barfa, ci...constatarea adevarului:))

G.W. spunea...

barfa e o arma a neputintei si a invidiei, barfa uneste pe cei care nu au reusit sa faca nimic in viata dar ar vrea, barfa e caracteristica oamenilor care asteapta ca lucrurile sa se-ntample.
P.s. Ai vazut ce a scris Miss sunshine ? Cum ti se pare? :)) o zi frumoasa

Cristina Cioba spunea...

@g.w-eu am vazut ce-a scris miss sunshine si tare-mi place de ea:P tu ce parere ai??:D

zi superba si tie

C.L.M. spunea...

=))):D hehe:D

G.W. spunea...

ma sa stii ca si mie mi place de ea, de cum scrie ;)

Cristina Cioba spunea...

@g.w-si totusi ai refuzat un blind date cu ea:))

Felicia spunea...

"Exista un singur lucru mai rau pe lume in afara de a fi barfit si acela e… de a nu se vorbi despre tine." Oscar Wilde


Majoritatea barfesc pentru ca n-au tupeul sa-i spuna persoanei respective de ce o deranjeaza. Altii barfesc pentru ca sunt plictisiti, altii pentru ca nu au ce face cu viata lor. Sunt atatea motive pentru care lumea barfeste....Dar daca le spui unora ce te deranjeaza de fapt la ei, vor spune ca esti tupeista, obraznica sau o superficiala. Dar mai sunt unii care vin la tine in fata si-ti spun cum esti tu , ca esti grasa, ca esti prea fitoasa etc., de parca pe tine te interesa parerea lui despre tine. In concluzie oamenii barfesc ca sa realizeze ca de fapt viata lor nu e de rahat. Cel putin asa cred eu...Dar pe mine nu ma deranjeaza daca lumea ma barfestew, de fapt ma simt chiar speciala ca lumea isi ocupa 10 minute din viata lor personala ca sa vorbeasca despre mine

Cristina Cioba spunea...

@clm::P

Cristina Cioba spunea...

@felicia-asa e, dar poate deveni deranjant cand se imprastie zvonuri tip calomnie care te denigreaza ingrozitor:) si aia trebuie pusi la punct. barfele marunte nu ma deranjeaza nici pe mine, ma fac sa ma simt vedeta:))

Lillee spunea...

Barfa, cateodata este si remediu antiplictiseala. :))
Nu-mi place, dar nu pot zice ca eu sunt sfanta. Nee, drac impielitat. :)

Cristina Cioba spunea...

@lillee-cateodata e fun, hai sa recunoastem:P

Ela spunea...

Barfa,asa cum o privesc eu,este o discutie in care se vorbeste despre o persoana de rau doar de dragul de a face asta.Pe cand o discutie corecta in care iti exprimi nemultumirea fata de ceva anume sau povestesti ceva cuiva despre o persoana pentru ca vrei sa te descarci sau pentru ca vrei o alta parere,mi se pare ceva foarte sanatos si firesc.

Cristina Cioba spunea...

@ela-asa este!deci cand ai motive serioase sa lansezi acuzatii cred ca depaseste barfa:) :*