miercuri, 27 iulie 2011

Facebook-ul determină relația?Sau invers?

                                                             Hello sweets!:D


Cu toții știți despre faimosul facebook și faimoasa sa opțiune de ”relationship status”. Și dacă the old fashioned hi5 avea doar varianta de ”single”, ”married”, ”in an open relationship” și etc, ce s-a gândit creatorul Facebook?Să vină el cu varianta ”In a relationship with.....”.

 Unii dintre voi își afișează cu mândrie relațiile pe Facebook, sau dacă nu cu mândrie cel puțin și le afișează. Alții...nu. Pe diverse motive.

 Acum întreb eu: dacă prietenul/a îți spune că nu dorește să apară pe facebook, o iei ca pe o opțiune a sa, sau efectiv ai impresia că încearcă să se ascundă de ceva/cineva?Hm?

21 de comentarii:

morphine spunea...

eu nu as afisa asa ceva:))sau ma rog,acum sigur nu.mai incolo,nu declar nimic.
daca sunt cu cineva,cei care conteaza,stiu lucrul asta,iar ceilalti n-au nico treaba.

In schimb nu am nimic impotriva chestiei,doar ca ma pune pe ganduri cand cineva isi schimba zilnic statusu' asta.e penibil:))

yoana spunea...

o iau ca pe o optiune personala..atat eu cat si florin suntem pe fb..eu am ca sunt in a relationship el nu arata nici un fel de status..acum ce sa fac? sa cred ca e insurat undercover?:))) fiecare cu optiunea sa

Cami spunea...

Noi, astia casatoritii, nu prea mai avem de ales :) E chestie de mistouri de-alea crunte daca nu declari pe fata ca esti maritata cu X =)) Nu vrei sa stii cum e viata de femeie maritata! :))

Manon spunea...

e semn ca relatia nu e ok pentru el. nu e stabila sau, pur si simplu, nu vrea sa ii dea un aer cu aroma de "definitiv". in virtual,ștanțarea "in relatie cu x" pare ca un act semnat la starea civila.

Pumpkin Pie spunea...

Mie mi se pare o prostie şi atât. Eu nu iubesc pe facebook şi nu simt nevoia să spun tuturor că sunt cu cineva atunci când sunt. O, şi la ce ajută să primeşti like-uri când ai postat pe perete X went from being "in a relationship" to "single."? :))
A, am înţeles, îţi vindecă rănile, simţi oamenii aproape (de monitor sau ce?), vezi cine ţi-e prieten la bine şi la rău etc.
Dar nu oricine îşi dă seama că un prieten va fi acolo cu un umăr pe care să plângi şi nu cu un amărât de like.

Yry spunea...

eu am vazut cazuri in care dc el a sters ca nu mai e in relatie cu ea pe fb si ea l-a sunat sa-i dea socoteala el i-a spus ca e proasta si nu intelege? :)))))))

G.W. spunea...

eu cred ca fiecare trebuie sa aiba o parere care trebuie respectata si inteleasa ..

Cristina Cioba spunea...

@morphine-am eu una la friends, trece zilnic din single in into a relationship si invers:)) e funny!

Cristina Cioba spunea...

@yoana-are harem!:))

Cristina Cioba spunea...

@cami-nu ma grabesc:)):P

Cristina Cioba spunea...

@manon-asta cred si eu:)

Cristina Cioba spunea...

@pumpkin-trueee!

Cristina Cioba spunea...

@yry-o doamneeeee=))))!!!

Cristina Cioba spunea...

@g.w-mda dar eu cand aud hai sa nu ne afisam pe fb, ce pot crede?!?!?

iri spunea...

ma, la mine e cam asa: acum ceva vreme, vreo 2 ani asa, eram single. dupa, inainte sa fiu intr-o relatie, am dat sa nu mai afiseze nimic. in momentul ala a scris "irina stoica is no longer in a relationship" si toti prietenii mei "vaaaai irina si noua nu ne-ai zis???" la care eu "nu cois, nu sunt cu nimeni". dupa ce chiar am fost intr-o relatie, nu am modificat nimic, decat la vreo 6 luni dupa, cand m-am pus in a relationship si atat. cand a vazut tipu, s-a bagat si el, dar fara alte mentiuni. in a relationship cu x-ulica a venit de-abia acum vreo 2-3 luni, deci la aproape un an de relatie:d it felt like the right thing to do :-??
ce nu inteleg eu de ce mama naibii se pun oamenii engaged daca sunt un cuplu amarat de o luna:|

Peter spunea...

problema de optiune personala. daca nu vrea sa figureze pe pagina persoanei cu care este in relatie, este dreptul respectivului/respectivei. de altfel, informatia poate fi setata ca publica sau privata.

Cristina Cioba spunea...

@iri-exactt:))

Cristina Cioba spunea...

@peter- optiune personala sau are ceva de ascuns?:))

peter spunea...

@cris: pt unii - optiune personala, pt altii - ceva de ascuns. si cele 2 nu sunt singurele variante. unii isi asuma identitatea/publicitatea relatiei, altii considera ca este treaba lor si o anonimizeaza, iarasi altii nu isi pun probleme de publicitate, pur is simplu posteaza etc etc...

scherbatsky spunea...

prietenul meu n are facebook, da dupa o perioada in care eram cu el da single pe facebook mi a zis ca de ce nu trec acolo in a relationship ca intra cineva si vede ca s single si ce zice :)) de obicei cand ne mai certam de cateva zile nu mi pun single, da recent m am enervat si mi am pus :)) fapt ce l a deranjat; oricum acum totu' e ok, dar facebook ul dauneaza grav relatiilor, mai ales daca el nu are si crede ca un like dat unei poze nu este un simplu like si ascunde muulte chestii :-L :)) Mi s ar parea ciudat, totusi, ca si el sa aiba facebook si sa ti zica sa nu pui in a relationship, sau nu cu el...mai ales daca e o relatie ce dureaza de ceva timp

ses spunea...

Aproape orice lucru facut din pura placere fara a incerca de a demonstra cuiva ceva mi se pare ok.
Si cu asta am zis tot:))